Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
A kukorica szárát nem silózzák?
Főleg, hogy van kifejezetten takarmány kukorica...
Értem. Köszönöm, hogy referáltál az eredményről!
Igazából én nem tennék soha hús tölteléket a húsba. Biztos gyermekkori szokások rabja vagyok, de nekem a töltelék alapja a zsemle és legyen benne sok-sok petrezselyem!!! :))
Én is nagyon szeretném, fene bánná, hogy hívják..
Sajnos azonban erre felénk nem csinálnak, meg merem kockáztatni, hogy senki.Nem tudom, otthon a régiek esetleg, de már elkényelmesedett a világ.
Bár lehet hogy én is elkényelmesedtem volna, ha minden évben 1-2 cocit le kellene vágni, és feldolgozni.De nem kell,mert se tehetségünk, se helyünk nincs. Néha kolbászt töltünk vett anyagból a buli kedvéért, de az azért nem hozza vissza a régi disznóölések hangulatát, ízeit.
Nalunk nagynenem a felelos, de az iden csak nezni jon. Igy tobbet nem mosunk belet. En kis korom ota semmit nem eszem ami belbe van toltve, megundorodtam miutan rajottem mit fujtattak fel evekig velem.
Holnap disznovagas lesz a szuleimnel. Lesz a babocamnak vereshurka. :) Az iden ugy dontottem en nem vagok.
:) :) :))))))) a kukoricát nem aratják ! :) hanem törik :)))) míg a gabonafélét aratják a szőlőt + szüretelik ......
1x a fiatalok azon vitatkoztak h melyik állat kicsinyét hogy hívják ? :))))
mikor a férjem 1x vitt egy tucat kölyköt a vadasparkba , az egyik srác megkérdezte a szavasra h az milyen ló ?!!!!!
Fehérke :) nálunk van seggvég kolbász :) most akciós a Spár.ál a fiam vesz is 2 rudat az apjának , jó természetesen nem az a neve , de Bundynak így tetszik :) nemtom ez mibe van töltve , de nem műbél = tuti :) a tavasziból van még egy 10 centis darab :)
Anyóskám mikor rakott a zsírosbödön aljába sölt hurkát és leöntötte zsírral egyszer véletlenül benne maradt 1 szál , a férjem szerint finomabb volt , mint akkor , mikor még rengeteg volt belőle :) persze , h finomabb volt :) a ritkaság varázsa :))))))
Á, dehogy! Nagymama nem mosta a belet :-), csak meózott :-))), - tehette, mert egyik lánya (anyócám) volt a fővezér (a háziasszony), másik lánya pedig a segéderő (ők mint testvérek, egymásnak segítettek mindenben) - úgyhogy ő mosta a belet. Engem mindig elzavartak onnan, merthogy amúgy is finnyás vagyok, nehogy ne egyek majd belőle :-)))
Viszont mosogattam és takarítottam mind a kisangyal - és sok finom főtt krumplit meg savanyúságot ettem, mert nagyon tömény volt egyszerre a rengeteg húsféle :-)))
Ja, és én sütöttem a hájast :-)
Mert azt mindig valaki idősebb mosta üldögélve.Nálunk egy keverőtárcsás régi mosógép azért volt csak hogy gyorsítson a bélmosás idején.
Mára már az is feladta és mi sem vágunk.Legfeljebb csak álmodozó képet amikor a régi emlékekre gondolunk.
Nálunk itt régen a férjem nagymamája hívta ezt úgy, hogy "seggevége hurka" :-), nagyon szerette a piros-ropogósra sült vastag hurkát!
Egyszer már ki is tárgyaltuk itt, hogy a saját bélbe töltött hurka sokkal finomabb volt - szerintem ma már senki sem mossa a belet, inkább megveszik a tisztított-sózottat.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)