Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
én nagyon szenvedek..:((( a takonykór nagyon rossz azért a szülést nem válalnám be hejette..:D
nekem van egy ideólógiám a nátha 3 napig tart.. addig nagyon sz@... aztán látványos gyógyulás indul el és 8 nap után nyoma sincs na igy tartom magamba a reményt.. ma van a 3. napja a náthámnak.. ugy, h holnaptól biztos jobban leszek..:)
Én is mindig azt mondtam, nem megyek orvoshoz náthával, aztán most úgy tűnik, megszívtam a makacsságom. Majdnem két hétig betegeskedtem, torokfájás, elment a hangom, köhögtem (de lázas egyszer sem voltam), a végén már csak elballagtam, mert korábban sosem voltam 2-3 napnál betegebb és furcsálltam. Na, most kivételesen azt mondom, elmehettem volna már az elején, akkor nem szenvedek két hétig, de ki gondolta volna? :)
Ráadásul, már egy hete semmi bajom, de napokig nagyon köhögtem és azóta valamiért fájdalmat érzek a jobb oldalon az alsó bordáimnál, főleg ha néha köhintek egyet, nem tudom, mi lehet. Ha nem múlik el, erőt veszek magamon és megint felkeresem a dokit. De ha tudtok valamit erre, ne tartsátok vissza :)
Persze hogy :-)! Azért figyelt az alsó polcon azóta a gyógyír, mert mire fogyasztható lett, addigra már nem volt rá szükség. No, de most! Tegnap este másodszorra belőle be egy adagot, és tényleg jobb.
Nem titkos: pálinka, méz, gyömbér, szegfűszeg, fahéj (ezek őrölt állapotban) jól kikeverve. Három hét pihentetés után le kell szűrni. Az eredeti tanács szerint naponta 3-4-szer egy evőkanállal kell bevenni - de hát ez alkoholos, elég erős, vigyázni kell vele! Esténként szoktam egy jó kanállal apránként elnyalogatni, hogy legyen ideje-módja hatni a csodaságnak :-)
Úgy nézem, jó ideig elég lesz, pedig egy helyes kis lapos üveggel ajándékoztam is.
A Fagiforra emlékszik valaki? Állítólag annak is volt alkohol tartalma, de ez tényleg erős.
Azt is szoktam tenni. :D
C- vitamin pezsgőtabletta, 1000 mg, forró tea. Minden teát édesítetlenül iszom, oka nincs.
De az sem rossz, ha az ember alapos mosás után felkockáz egy egész citromot (a két csücskét levágom), na azt aztán meg lehet, azaz meg kell cukrozni. A lényeg, hogy héjastul-mindenestül meg kell enni, mert a citrom olaja remek antibaci, és a citrom héjában van. A belseje meg már elfér. Napi egy citrom, és meleg ágy.
Nem tamáskodó vagyok egyébként, csak van pár egyszerű tény, amit megtanultam.
Ha megengeditek a nathas idokre javasolnam a Neo Citran nevu kis zacsekban levo kusmarcot.
Megengedheto ara van, ha a nagyobb dobozban is kaphato. Elegge enyhiti a tuneteket.
Nekem kevesebb mint egy het alatt megszabaditott tole.
De biztos ti is ismeritek es hasznaljatok...
Férfi...
Mondjuk, be kell vallanom, hogy egy sima náthával én is nagyon rosszul tudok lenni.
Igaz, nekem nem adatik meg a lefekvés...
Finom a lecsöpögtetett tejtermék, és is csinálom, de a görög joghurtnak van egy speciálisan finom íze!
A Lidlben vettem néhányat, ma reggel, 110 Ft/ nagy doboz!
Ügyi vagy!
Én sokáig vágytam egy nagy ebédlőasztalra és amikor meglett, lelkesen varrtam rá egy csomó terítőt.
Mivel ovális az asztal, pont rá méreteztem, ezért nagyon jól néznek ki. Van vékonyabb bútorszövetből díszterítő, hímzett selyemből ünnepi evős, kékfestőből húsvéti (szalvétákkal, díszekkel) mindennapi használatú és még ki tudja...
Darabonként sok-sok ezer forintba kerültek volna, de én kilós anyagboltokból vásároltam, és a piacon a hozzávaló szegőket, pamutcsipkéket, rojtokat. Ezeket, ha tönkremegy a terítő, lefejtem és újra felhasználom.
Szóval mindenki elájulhat, hogy milyen gyönyörűségeim vannak pár száz forintért!!! :))
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)