Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Aha, már leírtad. Köszönöm!
Amikor vasárnap a husi két és fél órát sütőben maxigázon sül, és még mindig szinte nyers, akkor a guta üt meg! Máskor meg csodák csodája, ugyanaz a mennyiség két óra alatt kész...
Megosztanád velünk a receptjét?
Azt hiszem lemaradtam valahol... .(
A karalábét, amit lereszelsz, a gombócba teszed, vagy alájuk?
És ha alá, akkor nem fő nagyon szét, mire a hús elkészül???
A gázról:
Ugye mindenki tapasztalta/hallotta, hogy bizonyos időpontokban hiába veszi az ember nagyra a gázt, mégsem forr fel rajta a víz....
Köszönöm!
De aranyos vagy!!!!!!
Nálunk is. Ha valamit nem talál, akkor biztos benne, hogy én tettem el... :((
Pedig dehogy!!!!!!!!!!!!
" semmi új műszaki cikk nem volt,és mégis a vagy 500 kilowattal több áramot fogyasztottunk "
Nem meg változott valamilyen szokásotok???
A villanyóra ugyanaz és ugyanúgy mér....
Ma nagyon "kipuposodtam"! :)))
Tejfölös-sajtos tészta volt! :))
Sziasztok!
Vetem egy csomag zöld spárgát a Pennyben (350 Ft körül akciós).
Ötletek???
Az ember képes éjjel kettőkor is kimenni káposztát enni.Nem is ezzel van a baj,hanem nyugodtan ülök a babérjaimon,hogy van kaja ebédre,és amikor melegíteni akarom akkor látom,hogy alig van az edény alján?
Azért a hagymát is hagymával esszük,de a foki sem tart nálunk sokáig!
Dehogy,lereszelem karalabé felét leteritem a labasba,husgombocot gyurok rizs petrezselyemzöld bors só tojással,rárakom a leteritett karalabéra a maradékkal betakarom a husgombocokat.Felöntöm vizzel és egy husleves kockat teszek bele+ petrezselyemzöldet aprora,a többit irtam
Akkor ti nem hagymát hagymával, hanem káposztát káposztával esztek. :)
A savanyúkáposzta igazi C vitamin raktár; én is nagyon szeretem.
Csak összehasonlításképpen:
A karácsonyi 1 kg-s savanyú káposztát akkor ki se bontottam, háromszorra fogyott el úgy, hogy két jókora adagot amúgy nyersen ettem meg, egy-egy szál hurka mellé.
Ja és ez csak a savanyú káposzta,mert a fejes káposztát is nagyon szeretjük.
Másodállásban kecskék vagyunk!Nekem egy töltött káposzta minimum 2,5-3 kg káposzta,ahhoz fél kg húsból csinálom a gombócokat,és a végén nincs rajta káposzta?Nyersen is nagyon szeretjük,töltött káposzta,korhelyleves,székelykáposzta rakott káposzta,vagy éppen saláta,mindenképpen jöhet.És most szerények voltunk,mert általában 70-80 kg szoktunk elrakni.
Szerintem nem úgy készíti,ahogy Te érted.:) Nem a reszelt karalábot keveri össze a hússal,..., hanem vízbe teszi a karalábot, abba a rizses fűszeres húsgombócokat, és együtt főzi. Én legalábbis így (is) szoktam. Csak nem teszek bele leveskockát. A végén tejfölös habarással sűrítem.
Lehet. De rajtam nem fogja.:)
Mi is reszelünk be minden évben 20literes hordóval.A kertbe megterem a káposzta.A férjem nagyon szereti enni nyersen is.
tanultam egy újfajta rizs főzést..:)olyan kínai rizs lesz belőle de olyan kiadós!!!
asztaaaa ennyit megettetek ketten???..:O
várj ezt nem értem ..:(lereszeled a karalábét és teszel hozzá húst + rizst + tojást + fűszereket eddig jó és a húsleves kockával ízesített vízben megfőződ ..:O
van aki a láthatatlanságban éli ki az elnyomott agresszióját..:(
nagyon ügyes ötlet..:O) és nagyon jó spórolós..:)
Ősszel 50 kg raktunk el,+ 1 fejet,de már csak kb
2-3 főzésre való van belőle.
Nekem a 30 literes kishordóból került át a fagyóba a maradék. Valahogy nekem az a savanyúkáposzta finomabb, amit én csinálok..:)
Ez volt nálunk tegnap az ebéd.:)
azt hiszem mindkettőt,csak vidékenként másképp hívják.
rakott káposzta,én is óriási adagot szoktam belőle főzni. meg a tetejére a tejföl.a sütőben sütöm.
További ajánlott fórumok: