Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)


76271. ab61752c45 (válaszként erre: 76269. - Lúdanyó)
2017. jan. 16. 15:05
nekem is van,de talán sosem használtam.
76270. lúdanyó (válaszként erre: 76246. - 3aa914ed63)
2017. jan. 16. 15:03
nem kel ezt olyan szigorúan venni ez csak egy jó vicc..:D én is szoktam mondani a fiaimnak..-kérdezd meg a lánytól-főzni tudsz? akkor jöhetsz..-:D de ez csak vicc..:)
76269. lúdanyó (válaszként erre: 76245. - Smudlaagi54)
2017. jan. 16. 15:01
na az is jó ötlet..:O nekem is van olyan teatojásom de nem használom semmire..:(
76268. lúdanyó (válaszként erre: 76240. - Anyagi)
2017. jan. 16. 14:59
asztaaaa ez aztán kritérium..:D
76267. Guruljka (válaszként erre: 76265. - Fehérke111)
2017. jan. 16. 13:22

Mi az, hogy bent járt? Bent LAKIK.


Nem tudom, miért gondolják sokan, hogy miniatűr jegesmedve.

76266. 5034e3957e (válaszként erre: 76265. - Fehérke111)
2017. jan. 16. 13:13
:D:D Tényleg úgy néz ki:)))
76265. fehérke111 (válaszként erre: 76258. - LadyBird 2015)
2017. jan. 16. 13:02
Bent járt a macska? :-)))
76264. Guruljka (válaszként erre: 76251. - Globus)
2017. jan. 16. 12:26

Az étel nevéből kiindulva, a gulyások főzték maguknak. Nyilván bográcsban, tehát egytálételként. Sorban beletéve a hozzávalókat, minden "cicó" nélkül.

És marhát régebb óta őriztek Magyarországon, mint ahogyan a paprika beérkezett és a pörkölt divatba jött volna. Tehát a régi, eredeti sűrű marharagu, amit ma a készítőiről gulyásnak hívunk, az biztosan nem pörkölt alapról kezdődött.

Ettől még nyilván lehet úgy is készíteni. Az ételeknek is vannak változatai, sőt ételben is van divat.

Én el sem tudom képzelni krumpli nélkül, pedig eredetileg nyilván az sem volt benne. Viszont ha egy-egy marhát kényszerből levágtak, akkor volt hús elegendő, eltartani esetleg egy részét tudták, szárítva. Lehetett az egész étel szinte csak húsból.

76263. 3aa914ed63 (válaszként erre: 76257. - LadyBird 2015)
2017. jan. 16. 12:18
Rendben van! :)
76262. 3aa914ed63 (válaszként erre: 76256. - Globus)
2017. jan. 16. 12:18

Nem tudom, ki az a P és ki az az I. Egy helyen fórumozok összesen, ott is évek óta ugyanazzal a a névvel. Semmi értelme nevet váltani, a fórumok anonim helyek, mindegy, hogy valakit Körtefának vagy Globusnak vagy Granadának hívnak.


Bizonyítékom valóban nincs rá, így ha hiszed, hiszed, ha nem, nem.

76261. LadyBird 2015 (válaszként erre: 76260. - Ab61752c45)
2017. jan. 16. 11:21
Ha nem vigyázok, ez lesz belőle, ha más is nyomogatja a gépet.:))
76260. ab61752c45 (válaszként erre: 76258. - LadyBird 2015)
2017. jan. 16. 11:03
én is egyszer hosszabban megnyomtam egy gombot,azóta sem tudom kitörölni azt a sok n betűt.
76259. LadyBird 2015 (válaszként erre: 76258. - LadyBird 2015)
2017. jan. 16. 11:00
Bocs, véletlen volt!:)
2017. jan. 16. 10:58
.l-lk.,lktgik8zh68ui7uizi7ituuuuuuuuuuuuuuuuuuuuiiuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiu7uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuioiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
76257. LadyBird 2015 (válaszként erre: 76255. - 3aa914ed63)
2017. jan. 16. 10:46
Akkor, ha ide jössz, lazíts!:))
76256. globus (válaszként erre: 76254. - 3aa914ed63)
2017. jan. 16. 10:44

Interaktivitásod nyomán felmerül néhány gondolat, különösen azzal kapcsolatban, hogy nem először vagy itt.

Isten hozott a fedélzeten, de engedd meg, hogy fenntartással kezeljük a személyiséged. Kedves P... azelőtt I.... :)

76255. 3aa914ed63 (válaszként erre: 76248. - LadyBird 2015)
2017. jan. 16. 10:42
Nem veszek mindent komolyan. :) Csak kevés jelet használok. A szakmámból adódóan hátrányos helyzetű csoportokkal foglalkozom, emiatt egyes témák érzékenyen érintenek.
76254. 3aa914ed63 (válaszként erre: 76250. - Globus)
2017. jan. 16. 10:39
Ezt elmagyaráznád?
76253. ab61752c45 (válaszként erre: 76251. - Globus)
2017. jan. 16. 10:20
az anyám szokta úgy főzni a babgulyást,hogy külön főzi a pörköltet,aztán egybeönti.nekem az nehéz étel.
76252. ab61752c45 (válaszként erre: 76242. - Anyagi)
2017. jan. 16. 10:19
én meg rozmaringosat,saját rozmaringgal.hát olyan illata van?!
76251. globus (válaszként erre: 76240. - Anyagi)
2017. jan. 16. 10:11
Van egy olyan gulyástípus, amelyikben szinte főtt hús van, ez meg sem közelíti a pörköltes elkészítési módot - de ez csak az én ízlésem, ettől lehet mindkét módon főzni.
76250. globus (válaszként erre: 76246. - 3aa914ed63)
2017. jan. 16. 10:06
Kíváncsi vagyok, ezen a néven meddig bírod :) A személyiség mindenhová megy veled!
76249. 5034e3957e (válaszként erre: 76246. - 3aa914ed63)
2017. jan. 16. 09:59
Szerintem ezt ne így nézd, mert a nők munkájának van családon belül elismert értéke.Sosem jutott eszembe hogy cseléd lennék.A férfit a hasa éppúgy érdekli mint a nő.Akkor boldog, ha mindkettővel elégedett.A nők nagy többsége örömmel főz, ha látja a család elégedett ábrázatát az asztalnál.Ettől még a személyiségem is megmaradt.Ott van ahol lennie kell...bennem.
76248. LadyBird 2015 (válaszként erre: 76246. - 3aa914ed63)
2017. jan. 16. 09:50
Ne vegyél mindent ennyire komolyan, árt az emésztésnek!:))
76247. 3aa914ed63 (válaszként erre: 76238. - LadyBird 2015)
2017. jan. 16. 09:33

Milyen arányban? Az is számít a fűszerezésnél.


Én pl. soha nem teszek karalábét a marhahúslevesbe vagy a kakaslevesbe, mert kiszól belőle az íze, nem áll össze. Azért kakas, mert azt főzök tyúkleves helyett, hiszen rendes tyúkot nem lehet kapni, az Újházy is kakasleves, nem tyúk, ahogy tévesen elterjedt a szocializmus alatt.


Ha gyömbért teszel a szárnyaslevesbe, akkor hagyd ki karalábét, de tégy bele egyetlen gerezd fokhagymát a karika gyömbér mellé. Érdemes az arányokat úgy tartani, hogy 2.5 kg állat, 2 kg zöldség, 5 liter víz. Ez adja a gyógyító, erős levest.

76246. 3aa914ed63 (válaszként erre: 76240. - Anyagi)
2017. jan. 16. 09:26
Ez végtelenül lealacsonyító, és nem vicces "szokás". A nő értékét a cselédsége mértéke szabja, nem a személyiség ... fújj.
76245. smudlaagi54 (válaszként erre: 76238. - LadyBird 2015)
2017. jan. 16. 08:22
Én egy teatojásba szoktam egész borsot,és egész köményt rakni,úgy főzöm bele a levesbe.
76244. Anyagi
2017. jan. 15. 22:31

És csináltam két kisebb egyben fasírtot is.

Az egyik feltét lesz egy főzelékbe, a másikat összerakom majd zsemlében mustár-ketchup-majonéz, salátalevél és/vagy uborkával, hasonlóképpen, mint a hamburgert.

Jó vacsorára vagy elvinni a gyereknek is.

76243. Anyagi
2017. jan. 15. 22:25
Ma gulyásleves volt , mint írtam, és utána tejbegríz. Úgy megkívántam... :)))
76242. Anyagi
2017. jan. 15. 22:24
Én gyömbéres csirkét szoktam sütni...

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook