Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Én ilyet szoktam csinálni,ez dupla adag,lehet felezni!
Májkrém háziasan
1 kg csirkemáj,sziv nélkül
20-30 dkg szalonna apró kockára vágva
2 nagy fej vörös hagyma apróra vágva
4 főtt tojás
30 dkg zsir
Elkészítés: A szalonnát kisütjük,és megpároljuk rajta a hagymát.Rádobjuk a csirkemájat,és megsütjük. Kétszer ledaráljuk a főtt tojást is hozzáadva.Tálba rakjuk,és hütőben tartjuk.Tálalásnál sózzuk borsozzuk izlés szerint.
Tanácsok: Paradicsommal,paprikával nagyon finom,és egész más ize van mint a kész májkrémnek.És nincs benne tartósitó,meg semmi adalék anyag!
Nálunk nem,mert ezek az összeröffenések a motoros találkozó kivételével ingyenesek szoktak lenni,és akkor az már csak "jó" lehet.
Én nemrég káposztás palacsintát sütöttem.
Én szoktam sütni káposztás csigát,káposztás táskát,káposztás bélest is.
Nem, nem szoktam tejbe áztatni semmit. De biztosan finom úgy is.
Egyébként jó ötlet ledarálva csinálni belőle kenyér-kencét, akár még a fagyóba tartalékot is tenni kisebb adagokat. Egy pancsolással több adagot!
Örülök hogy tetszik! Én is szeretem a májat, állítólag sok benne a D-vitam, és ráadásul az ára is egészen elfogadható.
Drága hópihe14 !! Hogy ez milyen finom!! Fél kilóból csináltam csak mert ketten vagyunk. De azt mondta a párom,hogy ha maradt volna ..érdemes ledarálni-pépesíteni és kenyérre kenni. A zsírból nem sok kence maradt. Köszönöm. Még egy kérdés: nem szoktad esetleg előtte tejben áztatni a májat? Hihetetlen mi finom ízt hozott ki a curry + bors + foki + bazsalikom.
Óó, jajj, pedig meghoztad a kedvem, annyira imádom :)
Ritkán főzök, mert macerás a káposzta sütögetés, ráadásul ez éppen az, amit csak házi gyúrású tésztából esznek meg nálunk, nem nagyon voltak elkényeztetve :) Sajnos csak vasárnap lenne rá legközelebb időm.
a káposztás tésztának még a szagát sem szeretem.
Pedig milyen finom is a káposztás rétes! Én édesen és borsosan is nagyon szeretem.
csak takarítok takarítok..de még nem végeztem..:( csak délelőtt vagyok hajlandó dolgozni úgy fél kettőig utána csak az unokám tud rávenni, h főzzek vagy valamire..:)mióta már nincs kicsi gyerek a közelembe így osztom az időm..:)
itt is van mindenféle rendezvény,de általában ugyanaz az 50-60 ember.
főzd meg levesnek csak úgy ketté vágva és utána jó fokhagymásan süsd ki..:) jaj nagyon finom..:)
azért volt utálatos,mert ha beteg lett az összes?
én sem,ha sütök,legyen mákos,túrós,gyümölcsös.a diót utálom.bár a lányom kedvéért az almás pitébe szoktam tenni.
nagyon kényes a nyúl.. ha meg csípi egy szúnyog akkor elpusztul.. sokat kel takarítani mert ha nem tiszta akkor is elpusztul.. szóval macerás..
a mi falunkba már alig alig tudnak egy kevés embert össze trombitálni valami össznépi megmozdulásra..:(
nekem is,bár volt olyan rokonom,aki azt mondta,hogy az asszony sose örült úgy neki,mint a kutya.talán szerette a sörszagot.
na a kutya az végképp nem akadály mert én be nem engednék semmilyen állatot a lakásomba szerintem az az állat kínzás..most biztosan sokak nem értenek egyet velem nekem ez a véleményem..:)
+ hajdanán valami bulira a főnökségnek sütöttünk káposztás hasét :( nem lett az se a kedvencem , én inkább búrkiflit sütöttem olyan formájút diósat v mákosat , az fincsi :)
:) valamikor...... káposztás rétest is sütöttünk a pékségbe / jó ! előregyártott réteslappal :) megkóstoltam a széleit , de nem lett a kedvencem / volt 1 tündéri kisöreg , árú kihordó , neki elraktuk a széleket , ami leesett darabolásnál :) én is csak a szélét , a sarkát szeretem a sütiknek , de legyen benne töltelék is :))))) mi diós + kakaós-csigát sütöttünk régen , én már itthon a gyerkőcöknek sütöttem fahéjasat is , kókuszosat is :) a pizzástól nem vagyok elájulva , a paprikástól ? még úgy se :(
én régen az voltam,de hát,ahogy öregszem?mikor az apám meghalt azt hiszem 15 éve,a 13 éves unokaöcsém vágta le a disznót,pácolta,füstölte a sonkát ,mikor ettem belőle,majdnem sírtam,olyan finom volt.azóta csak a bolti lenne,de az nem ugyanolyan.
életemben nem ettem káposztást rétest,egyszer a kolléganőm hozott paprikás csigát,hogy milyen finom.egy falat nem ment le a torkomon.
Ezt felénk is így csinálták a galambot. Anyukám is levesbe megfőzte 4 felé vágta palacsinta masszába mártotta és megsütötte, isteni finom volt. Nekem így ízlett a legjobban. De ma már arany árban adják a galambot is.
Én is nagyon szeretem a káposztás kajákat - kivéve a káposztás tésztát, káposztás rétest! Ennek ellenére mindig teszek pár adagot a mélyhűtőbe, mert uram nagyon szereti és folyton dicséri, hogy az milyen jó (így fogják a balekot :-))). Lányom is nagyon szerette - anyócám mindig úgy hozta a szilveszteri rétest, hogy a káposztás külön tányéron volt, meg ne fertőzze a többit, hogy én is ehessek túrós, almás, mákos, diós finomságokat :-)))
A következő utca már a falu vége!
Köszi! Én is anyósomtól tanultam, és apósom hozta a galambot! :)))
Hűha :-))) Hópihe, te tényleg nagyon alapos vagy! :-)
Ezt, hogy levesben megfőzni és utána tölteni-sütni még nem próbáltam, nem tudtam rászánni magam - hiába, én már csak maradok a minél gyorsabb és egyszerűbb (de azért legyen nagyszerű :-))) megoldásoknál.
Pörköltet még nem főztem belőle (nem is tudom, hogy sikerült megúszni :-))), de jut eszembe, hogy tényleg nagyon fiatal galambot félbevágva már kirántottam, és az is nagyon finom volt!
:))))) élünk a zsírunkon / igaz , h már csak a fiunk + én :( a lányunk sose volt ilyen sonkarozi , Bundy + már 1-2 éve elvesztette a hurkáit :(
További ajánlott fórumok: