Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)

88055. forrest2010 (válaszként erre: 88054. - Smudlaagi54)
2017. dec. 14. 22:25
irigy vagyok :( nekem sose sikerül az 1 óra alatt végezni :( mindig lemarad valami / legközelebbre :)
88054. smudlaagi54 (válaszként erre: 88050. - Lúdanyó)
2017. dec. 14. 20:44
Na nálunk ilyen nincs,én baromi hamar összekapom a listámra felírt cuccokat,és irány a kassza!De a piacon is hamar végzek,bár nem nagy piac.
88053. Guruljka
2017. dec. 14. 19:10

Én nem tudom... a férjemmel ha együtt vásároltunk, együtt is szöszmötöltünk, meg a választék alapján átbeszéltük, átvariáltuk akár a tervezett menüt.

Igaz, ő is tudott főzni.

És szerettünk együtt lenni - ha a boltban, akkor a boltban. :D

Ha sürgetnek, akkor persze hogy nem lehet átgondolni semmit. És ha a felírt dolgokból csak egyféle hiányzik, máris variálni kell.

88052. Szakika1 (válaszként erre: 88050. - Lúdanyó)
2017. dec. 14. 19:08

Egyetértek Veled.

Úgy nem lehet vásárolni rendesen, ha sürgetnek

88051. lúdanyó
2017. dec. 14. 17:23
ma olyan finom gombás rakott tésztát készítettem a kedvenc barátnémnak..:)
88050. lúdanyó (válaszként erre: 88043. - Forrest2010)
2017. dec. 14. 17:21
na ezért szeretek én egyedül vásárolni nekem ne morogjon senki, h "mi a bánatot tudsz ennyit molyolni"..:)
88049. lúdanyó (válaszként erre: 88042. - LadyBird 2015)
2017. dec. 14. 17:18
igen az utó íz az nagyon zavar engem is.. miből készithetik???..:O)
88048. lúdanyó (válaszként erre: 88026. - Ab61752c45)
2017. dec. 14. 17:16
és nem esel bele..:DD
88047. Guruljka (válaszként erre: 88038. - Dodi44)
2017. dec. 14. 14:02

Igen, nekem is volt ilyen, de a beépített edényben a víz csak kormos lett mindig!

Viszont megtanultam, hogy mindig legyen egy nagy fazék víz a tűzhelyen.

(Sparherd = takaréktűzhely, ebből lett a sparhelt meg a spór. A sütője volt ler, lerni vagy ren. )

Még amikor az utcai kútról hordtuk a vizet, ha még volt valamennyi a vödörben, azt beleöntöttük a fazékba, legalább 20 liter meleg víz mindig volt kéznél. Természetesen fedővel fedve, így tiszta maradt.

Jó meleget is adott bizony. A sütője viszont sajnos hamar kilyukadt! Az volt a baj, hogy belül csak vékony, sima vaslemezek voltak, pedig a süteményekből sok nedvesség elpárolog. A gyenge lemez rozsdás lesz, átlukad.

Tisztítani sem könnyű, ép korában, mert nem volt rajta bevonat. Csak alaposan kiseperni lehetett, és drótkefével meg sima kefével valahogy portalanítani belül, ebbe persze a rozsda porát is beleértve.

Talán még, amíg új a tűzhely és a sütő csavarjai még nem égtek bele, kiszedhetők, addig lehetett volna valami acéllemez sütőt beletenni.

88046. ab61752c45 (válaszként erre: 88043. - Forrest2010)
2017. dec. 14. 09:13
mi karácsony előtt kerestük égen földön a mézeskalács fűszerkeveréket.állítom szándékosan tették olyan helyre,hogy az ember mindent bejárjon.de jól kitoltam velük,betáraztam.
88045. ab61752c45 (válaszként erre: 88038. - Dodi44)
2017. dec. 14. 09:09
valószínű,jól tudod,és sok minden elfért rajta,szélén bugyogott a húsleves,egy kazalnyi zölddel/B.Iván/meg a többi ,aminek nagy hő kellett,levették a karikát,úgy sütötték tovább.a nagyanyámnál a tűzrevaló csuta,szotyolaszár,ilyesmi volt.mondjuk a ren sose volt jó,szegény nem tudott egy jó süteményt sütni.inkább kiment kapálni,vagy megrendszabályozni Pistát, a disznót.
88044. forrest2010 (válaszként erre: 88042. - LadyBird 2015)
2017. dec. 14. 07:22

valamikor hajdanán , mikor pékségbe dolgoztam olyan csodálatosan finom tepertős pogit készített a dagasztónk , h azóta is azt az ízt keresem / miközbe alig érzem valaminek az ízét , de azt h nem olyan , azt mégiscsak érzem :( szinte minden akkora csalódás :( ha beleharapok :(((( de már Anyósom is mondta , h nem olyan ! már semmi se olyan ! és már nem is lesz ! mindenféle mű vackot etetnek velünk :(

a tepertőspogi tésztája 1 olyan valami volt , amibe felhasználtuk a sütik tésztája végét , a maradékát is mégis finom volt :)))) valahol olyan lehetett , mint a cukrászoknál a puncs szelet , abba is el tud bujni ilyen-olyan maradék :) + a kókuszos golyóba :) is :)

88043. forrest2010 (válaszként erre: 88039. - Dodi44)
2017. dec. 14. 07:11
Mióta van mobilom , azóta nem hordok órát , de ha megyünk pénzt költeni akkor néha ránéznék a falon az órára h mennyi időm van még ? mert Bundy leüvölti a fejemet , ha túl soká kell várnia odakint :( de óra sehol :((((( ne lássa az a vevő , h már elrepült az az 1 óra , amit keresgéléssel töltöttem el ?( ránéznék a telefonomra , de nem látom !!!!! a számokat :( pedig még a fele cuccot meg se vettem , felírom én , mi kéne , de elő se veszem a listát , mert úgysincs időm rá , h mindent megkeressek , juszt se keresem ! örülök , ha a felét összekapkodom :) és mázlim van , ha legalább azokat sikerül , ami sürgős , fontos , ami + ráér v egyébért lemaradt ! mert a rossebbe dugdosták el ?! 2 hete még itt volt ! még szerencsém , h azokkal a tartós dolgokkal amit szeretek , abból mindig szoktam spájzolni , ha épp véletlenül....... így tartott ki v 1.5 évig a hibiszkusztea is , mert a fene tudja meddig tartott a máshova telepítés , de addig abból a fajtából még véletlen se találkoztam 1 zacsival se !!!! most megint elvitték másfelé , de h hova ?! remélem eccer csak megtalálom , addig + ? várom a csodát !
88042. LadyBird 2015 (válaszként erre: 88041. - Dodi44)
2017. dec. 14. 06:26
Nálunk is lehet venni ilyeneket fagyasztva, de nagyon sok boltban van látványpékség is, ott sül az orrod előtt a sok finomnak tűnő péksütemény. Frissen finom, de ha kihűl, akkor az ehetetlen kategória...Nem szoktam venni, de valamelyik nap elcsábultam, és megvettem egy nagyon szép sajtos pogácsát. Jól is esett. De az az utóiz, ami maradt, na az elvette a kedvemet újra... Mintha marhafaggyú tapadt volna a szájpadlásomra. Még fél óra múlva sem akart lejönni... És mégis megveszik az emberek. Nem értem! Más nem érzi, vagy nem zavarja őket??
88041. Dodi44
2017. dec. 14. 05:17

A boltokban vannak olyan elokeszitett megkelt, dobozokba tett pogacsa felesegek, alltalaban van egy hengerbe, hat nagyobb, vagy nyolc kissebb . Olyan szep kepeik vannak a hengereikre rateve! hat vettem belole...

-megsutottem...

De az ize, attol forgott a gyomrom...

A hat pogacsa, az majd harom hetig tartott el nekem, mindenhez probaltam...

- de nem ment, a vegen mar "veletlen" beleestettem a szemetesbe...

majd megint el fog telni egy fel ev, hogy ujra vegyek valami masik fajtat, "mert biztosan csak az az egy volt rossz az egesz boltban"!!!

Felre akarom magam vezetni...

88040. Dodi44
2017. dec. 14. 05:07

JAj, a sarokba vagyok szoritva!

Holnap foznom kell, elfogyott mindenem, leves is masodik is!

- mert mindig egy par napra szoktam elore fozni...

Vattem egy par zacsek fel szaraz borsot. meg van kaposztam azt akartam megcsinalni kaposztas tesztanak, de amikor a multkor egy kissebb fejet lereszeltem es megdinszteltem, masnak a hutom negy es fel eves lett, es bekrepalt! Mondok, ha az egeszet megdinsztelem es zacsekokba teve beteszem a fagyasztoba, legkozelebb csak eloveszem es kesz akaposzta, csak a tesztat kell kifoznom. De ki kellett dobnom a nagyreszet...

Nehogy holnap ha a kaposztat ujra megdinsztelem, a hutom megint bedobja a torulkozot!!! :DDD

88039. Dodi44 (válaszként erre: 88014. - Fehérke111)
2017. dec. 14. 04:57

Egyes gondolkodok azzal a peldaval magyarazzak meg a noi-ferfi erdeklodesi koroket, hogy azt mondja, a nok a Venus bolygorol szarmaznak, mig a ferfiak a Mars-rol.

Annak idejen mi halaszattal vadaszattal foglalkoztunk, es ha egy ferfi azzal toltene el az idejet, hogy valogat kozulluk, azok elszaladhattak, vagy eluszhattak volna. Ezert azonnal kellett cselekednunk.

Mig a nok viszont gyujtogetok voltak, amik nem tudtak elszaladni! :DDD

Mi ha bemegyunk a boltba, az alltalaban azert van, mert sziksegunk van valamire. Azt megvesszuk, es hazavisszuk.

<ig a nok a boltokban megnezik valogatjak, felprobalhatjak, es tobb idot szeretnek a valasztasokra tolteni. Mert nekik ugy a helyesebb,

Ha magam is bemegyek egy boltba, kell valami dolog az otthoni munkamhoz, akkor bemegyek abba a boltba, ahol tudom melyik reszeben hanyadik sorban, ugy a sor kozepe fele fogom megtalalni ami kell, oda megyek felveszem es fizetek, es megyek.

Akkor vagyok bajban, amikor a bolt vezetok "atrendezik" a boltokat! Azzal az indokkal, hogy mar elore tudjuk miket akarunk megvenni, es egyenesen ofa megyunk, es nem bamuljuk meg meg mit akarnanak nekunk eladni! Ezert akarnak rakenyszeriteni bennonket, hogy masra is nezzunk ra.

Egyszer a munkabol ebedidoben mentem el valamit venni, es a bolt at volt rendezve. Persze nem talaltam ami kellett volna. Ott teblabolt a manager az alkalmazottek kozott es en meg kikeltem magambol. hogy ki volt az az idiota aki eldugdossa az arukat itt!!! Nekem van egy rovid ebed idom, amiben meg akartam venni a maganak szukseges dolgokat! Nekem nincs itt idom foloslegesen vesztegetni! Erre azt mondta nekem a manageruk, hogy ezzel az aru kinalatukat akarjak kiemelni..

En meg azt valaszoltam neki, Kepzelje ha reggel munkaba jon, es leparkol a kocsijaval, en meg idejovok egy kocsi vontatoval, es egy olyan helyen fogm parkolni a kocsijat, amit majd a zaras utan a sotetben keresni fog kellenie! Azt ugyan hogy szeretne??? Utoljara meg mondtam neki ott a dolgozoi elott,: ide sem fogok tobbet vasarolni jonni, es elmondom ezt a barataimnak is!! Nekem nincsen idomet foloslegesen pocsekolni! - sarkon fordultam es eljottem...

88038. Dodi44 (válaszként erre: 88016. - Ab61752c45)
2017. dec. 14. 04:28

Kerlek benneteket, javitsatok ki ha tevedek,

de ha jol tevedek a "spor" szo eredete a sparhelt szavunkbol ered, amelyet a nemet der Sparheld szobol magyarositottunk. Annak idejen az iparbol rengeteg mindent atvettunk a nemetektol, es azt persze mi nem hagyhattuk ugy, hanem egy kicsit a mi kiejtesunkhoz konnyebbe teve "magyarositottunk" :DDD

De annak idejen nallunk sparhelt volt a neve, de vannak videkenkint sok roviditett valtozatara is volt ujra "keresztelve".

Ha rajtam mulna meg valtoztatnek a neven, mert egy igazi sporolos tuzhely, mert abban minden el eg, es melegit is a vekony ontotvas tuzhely teton keresztul, es ha meg az is vastag akkor a fozo edenyek alul meg a sparhelt felso karikait is ki lehetett venni, meg kozelebb kerulve a tuz a fozo edenyhez. Nem beszelve arrol, hogy mielott a fust kiment a kemenybe, meg vizet is melegitett a mosogatashoz, egy beepitett edenyben.

88037. Guruljka (válaszként erre: 88036. - Forrest2010)
2017. dec. 13. 20:14
Mi meg a tegnapi paprikás krumplit esszük. Kolbászos-tésztás. :D
88036. forrest2010 (válaszként erre: 88035. - Guruljka)
2017. dec. 13. 20:00
nálunk ma babfőzelék volt a zebéd kis fokhagymás husival + kavolofiore leves :)))))
88035. Guruljka
2017. dec. 13. 19:42
Májgombócleves, utána esetleg a babfőzelék.
88034. LadyBird 2015 (válaszként erre: 88031. - 0e40d7eb14)
2017. dec. 13. 19:37
Nem! Az én ízlésemnek nem tetszene a tárkonyos-májas egyveleg. De attól Te még főzheted!😊
88033. smudlaagi54 (válaszként erre: 88031. - 0e40d7eb14)
2017. dec. 13. 19:35

Én a tárkonyt krumplilevesbe,csirkeraguba szeretem.De a bableves,és a májgombóc

sem jön össze.Azt meg zöldséglevesbe,vagy húslevesbe szeretem.

88032. Guruljka (válaszként erre: 88031. - 0e40d7eb14)
2017. dec. 13. 19:23
Eddig még nem jutott eszembe, hogy a babot májjal kombináljam.
88031. 0e40d7eb14
2017. dec. 13. 19:20

Tárkonyos fejtett bableves májgombóccal.

Ti hogyan csinálnátok? Egyáltalán csinálnátok?

88030. ab61752c45 (válaszként erre: 88029. - Guruljka)
2017. dec. 13. 15:29
az is jobb,mint a semmi.
88029. Guruljka (válaszként erre: 88028. - Ab61752c45)
2017. dec. 13. 15:26
Azt itt se kesztyűben fogják, esetleg egyik-másik nejlonzacsiba dugott kézzel.
88028. ab61752c45 (válaszként erre: 88027. - Guruljka)
2017. dec. 13. 15:22
tudom,de ez egy kisbolt,szólni sem merek,hogy a felvágottat kesztyűben fogja meg.leordítaná a fejem.
88027. Guruljka (válaszként erre: 88025. - Ab61752c45)
2017. dec. 13. 15:18
Nálunk a coopban ráteszi a papírt a mérlegre, és azzal lenullázza. Csak egy mozdulat.
88026. ab61752c45 (válaszként erre: 88022. - Globus)
2017. dec. 13. 15:11
belőlem már kiveszett minden tetszeni vágyás.örülök,ha luk van a seggemen.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook