Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
sosem voltam.sem nagysága. voltam én minden. pénzügyi előadótól,raktárosig,kávéfőzőzőig.mikor eladták a céget,hát én maradtam a mindenes.számlázótól,könyvelőig,meg a minden,amit kellett csinálni.éjszakás, de mikor megláttam az egeret a számítógép alatt,na jó ,most voltam utoljára.akkor egy férfi agyoncsapta.
Jól teszed, egyél amit szeretsz.
én sem vagyok az,de azért rendelek.
Nekem pedig halászlé az egyetlen étel amit nem szeretek.
Ha vallásos lennék úgy mondanám h az isten őrizzen meg tőle.
be van készítve a sok csont,abból lesz a hús,vagy csontleves.meg nekünk a halászlé.mert a vejem nem szereti a halat.
bocs félreértettem.felső combot akartam írni.a lányomnak a felső combot ki kell csontozni,ha rántom.a csont mehet a levesbe.
Felső comb. De pl. levest csak csontos húsból főzöm. leginkább szárnyból ha csirke.
te tudod,de csontjával az igazi.a bőrt én is leszedem róla.nemigen értem,az alsó combból?
Egyébként főzök eleget máskor. Tegnap pl. életemben először túrós tésztát csirke paprikással.
Egy amerikai ismerősöm, házaspár kívánsága volt.
Annyira ízlett nekik külön-külön, h meg akarták köstolni együtt. Fincsi lett. Bőr és csont nélküli combja tövéből főztem a paprikást.
[link]
én még nem tudom mikor jönnek,amikor tudnak.csak mézest sütünk meg sajtost.a lányommal hétfőn,az anyósának is,mert ő is rottyon van,a vejemmel együtt.de,hogy,az én derekam is leszakad.
Köszönöm. Akkor is ha nagyságos asszony vagy, meg akkor is ha nem.
Karácsonyi főzés helyett, átnevezem a házat agglegény-szállásnak, mert nem jönnek vendégek. Most én leszek a vendég valahol. Eddig 4-helyre vagyok hivatalos.
Üsse kő, tudok én Mr.-lustaság is lenni.
Köszi valahogy igy lesz...
Nálam meg inkább hétköznapi...karácsonyra soha nem csináltam..de annyi helyen olvasom,hogy az lesz karácsonyra.Persze pont azért még valami ünnepit is fogok észíteni :D
ez könnyű.a jénai alját oldalát kirakom,baconnal.aztán a mellet lisztbe,tojásba,sajtba mártom,míg tart.aztán a tetejére a maradék tojásos maradékot.egy óra,lefedve,
Férfi tortát próbáltad már? Könnyű elkészíteni és mivel csmellből készül a fiatalok is szerethetik. Csak annyi, h legyen ideje kihűlni, mert úgy lehet szépen szeletelni.
Ha kétféle sültet,,simát és valami töltöttet bedobsz a sütőbe az nem nagy meló és finom is ..hidegen is jó a sült,,valami jó kis bab/krumpli salátával ,vagy majonézessel.
nálunk a töltött káposzta nem ünnepi étel,inkább vasárnapi.
én sem.vennék egy kis húst,kenyeret,céklát.
Jó reggelt! Hát inspirálódók ...Töltött káposzta az lesz, meg beigli is....de nem hiszem ,hogy a gyerekeim erre vágynának Ez inkább megúszós, mert én még 24-én is dolgozom.Valami sült madár lesz,azt is előtudom késziteni.Nem vagyok valaminagy gourme, sőt bevallom a főzés se tartozik a kedvenc elfoglatságom közé, de hagyományosan karácsony első napján meghívom a családomat,azért szeretnék kitenni magamért
Ezeket tervezem elkészíteni, hogy mi tart karácsonyig...?
Kocsonya
Húsleves, sok zöldséggel, a levesből a húst összekeverem főtt rizzsel.
Körömpörkölt
Rántott máj
Krumplisaláta
Lencseleves és -főzelék
Egyenlőre ennyi van tervbe véve.
Ez nagyon jól hangzik. Erre a menüre én is befizetnék.
ha egyedül lennék,valószínű,sült hús lenne,
Nálam konzerv Sprotni lesz fémdobozból meg vajas kenyér..-))
A hal az karácsonyi étek.
Az egyik Mikulás fórumba leírtam a " Belga pulykaragu"-t 1-2 hónapja. Azt nagyon ajánlom. :) Én 25-én szoktam ezt főzni.
mivel a kreativitás nem teng túl bennem,meg a megszokottat szeretem,így hát maradok annál.
További ajánlott fórumok: