Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Ma és holnap Lidlben 159 Ft a kristálycukor- annak,
aki el tud menni.
Jövő héttől pedig akciós lesz a kedvenc sütőpapírom, ezt már egy hónapja tudom, mert érdeklődtem a gyártónál :)
Éppen ma olvastam, hogy akinek mobilja van, 5 évre visszamenően visszakereshető pár 10 méteres pontossággal, mikor hol volt.
Ehhez képest hiába van chips a kutyámban, nem lehet megkeresni vele, ha megszökik. Pedig ezt Finnországban a Nokia megoldotta.
Pedig nem draga!
Van magyar kartya, is meg Romi kartya is!!!
Minden nagyobb boltban van! Regebben Piatnik gyara nyomtatta!-ezert mondjak a kartyasok,:
Piatnik csak kartyad adott!
(---de eszt azt nem! )
Neked kell a kezedben azt tartani es ugy lerakni, hogy te nyerjel!!!
Karacsony elott sok diot kellett megtornom, mert diobelben jatszottunk, mig egyre kevesebbet es kevesebbet kellett megtornom belol...
[Abbol lett a retes es a Beigli]
( a hitelkartyat azt meg nem kerem, es megis kuldik,,,
A bank azt gondolja, adok neki eleg hosszu kotelet, majd csak felakaszja magat anyagilag... )
De azzal kovetik mit mikor vasarolsz, mannyit koltesz egy honapban, hol, es mik a gyonge pontjaid, ha valamiknek dragul az ara, akkor is veszed. vagy ugyanabol mar kevesebbet, de nem adod fel. Az piackutatasok onkentes adatszolgaltato szerszama. Olyan mint a telephonod, azzal is kovetnek, minden percedben, hol vagy, miket, kiknek irsz, kik a barataid stb. Az FB. ugyan az pepitaban.)
Jó is bizony.
Régen is volt házhozszállítás, a nagyobb boltok kivitték a 2000 Ft feletti vásárlást. Ez úgy 85-ben még fél fizetés volt. És a lehetőséget véletlenül tudtam meg, nem volt köztudott. A XII. ker.-ben laktam akkor, és a Déli ABC-től kihozták a telefonon megrendelt árut. Más dolog, hogy ritkán sikerült ennyit egy összegben rászánni.
Élelmiszert most is lehet házhoz hozatni, előfordulhat, hogy a legközelebbi Teszkó szállít. (A "mienk" még nem.) - Helytől függően, vannak szállító vállalkozások is.
Itt nem volt egyénenkénti szerződéskötés, a szemeteskukákat is az önkormányzaton keresztül vehettük meg - igény szerint. A szórólapokon és a kábeltévés hirdetésekben csak ez után az ominózus karácsonyi szemétszállítás után írták ki :-)))
Azóta nem győzöm ünnepelni magam (sok más mindennel együtt :-))))))))))))))))
itt is kezdenek rászokni arra , h sok élelmiszert v éppen fűszert , más adagba csomagolva emelik az árakat :( évente már csak 1x 2x megyünk a Metroba , régen havonta átugrottunk , volt mikor olyan sor állt előtte , h sarkon fordultunk és hazajöttünk , de mára már tele multikkal minden , csak itt a falunkba nincs :( így legalább a szomszéd faluba átmegyünk pénzt költeni :)
azért közbe nézegettem a netet is , h honnan rendelhetnék , ha majd eccer ........ már nem tudunk menni , de még nem nyekkentünk meg :) hát ahogy látom a cba a legdrágább ezen a téren is , nemcsak a termékei ára sok , a kiszállítás is :( milyen jó , h vettem 1 banyatankot :D majd húzom magam után tavasztól-őszig , télen + majd téli álmot alszunk :) / Bundy néhány éve felajánlotta , h szerel rá nekm 2 autókereket :) h a hóba is tudjam húzni / a mocsok ! bezzeg a tükör ! még mindig a szekrény mellett lapul :( nem baj ! nemsoká húsvét lesz !!!!!
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)