Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Jaj,hát miért nem? :D
Vannak érdekes órák, már olyat is lehet venni nem is drágán, ami 24 órát mutat.
Vagy olyat, ami a másik irányba jár.
Csak mivel Százaska írta, hogy elérni sem nagyon lehet, gondoltam, mégis magasabban lenne az az óra.
Én egy időben nagyon utáltam a faliórákat, de most már van több is. A konyhában is van egy.
Tudom, az ember nem is gondolná, hogy a zsír is lerakódik a tárgyakon.
Nálam a kis főzősarkom az ajtó közelében van, de még így is csak az segít, hogy semmi nincs a főzőlap fölött.
Na jó, de ha már megfőtt és fel kell húzni, akkor sietni fog a kakukkos óra. Vagy késni, ezt nem tudom eldönteni.
Jobb lenne többször használatos szalonna. :-)
A falióra túloldalt van, a kakukkos az jó lenne oda fel, úgyis hosszan lelóg a felhúzó lánca. Bele a levesbe... :-)
De most a jó úgy ahogy van, legalább onnan is szellőzik a konyha. Talán onnan nem jön be szúnyog se.
Hát valami olyat, amit elég néha egy hosszú nyelű valamivel letörölni.
vagy egy nagy faliórát...
Namármost a helyzet csúcsa, ha a céges borítékot az öntapadós etikett révén (leragasztod a rányomtatott logót és ráírod a feladót) fel tudod használni... :D
Jajjj, odavagyok a papírokért. És rendelni fogok a nevemmel nyomtatott levélpapírtömböt meg borítékokat diósgyőri bordázott papíron, fakó halványsárgán, amilyenre a Kosztolányi-sorozatot nyomtatták...
Papír- írószerboltba be se merem tenni a lábamat, csak ha nagyon muszáj. A ruhaüzletek hidegen hagynak, de a konyhafelszerelési boltok! Na, ott célirányosan végig kell rohannom, ha nem akarok egy csomó csetresszel hazatérni.
A hivatalból névváltozáskor (úgy átlag 3-4 évente garantált) mindig elhoztam a céges borítékokat, amiket ki akartak dobni. A legkülönfélébb dolgokra tudom használni a háztartásomban. De ugyanígy lecsaptam a lejárt szavatosságú, vagy elavult öntapadós ún. etikettekre, amik már nem használhatók nyomtatókba, de pl. mélyhűtős dobozok, egyebek címkézésére kiváló. Barátaimnak, ismerőseimnek, szomszédjaimnak fülig ér a szájuk, amikor meglepem őket jó pár darabbal. :)
Az aluminium halonak meg az volt az "elonye", hogy amikor meg a nebuloim kicsik voltak, csak a kis kezukkel az ajto nyitasa abbol allt nekik, hogy a szunyoghalo kozepet nyomtak, nem a kilincset!
A Muanyag hamarebb tonkre ment...
Nem tudom feletek, de felenk vannak olyan fajta fak, amelyek a tavasz egy pontjan, mint a gyapot feheren szalldogalnak a levegoben es eloszeretettel repulnek a magjukkal a kozepeben. Az aramlo levego oda tereli a szúnyoghálóhoz es eltomiti...
Le szoktam szedni, es a slaggal, viznyomassal visszafele nyomva letessekelem a halokrol.
A lyuk fölé egy fehérre festett lapot kell szögezni. Nem nagy ügy. De lehet akár egy akármilyen lap, és egy kép fölötte.
El lehet talán adni, amit leszedtetek. :D
Én ezt értem,de a levegő egy részét is kint tartják.
Egy sűrűbb textil, keretre feszítve, mégis jobban szellőzik, mert a szálain is átmegy a levegő.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)