Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Meg kell szokni, közel kétszer akkora, mint a régi volt. Köszönöm a jókívánságot!
Mindenestül és összességében nagyon örülök. :D
Köszönöm szépen! Úgy legyen!
Most már nagyobb hűtő is van, amiben elfér a cucc.
Na megérkezett az új banyatankom! :D
Azért van ülőkéje is, meg lépcsőjáró kereke is, mert végre valaki rájött, hogy ezeket nem alu csövekből kell összerakni, hanem rendes anyagból.
A táskája levehető és mosható. barnát rendeltem, ezüstös betűminta van rajta, és a barna szín is olyan fémes jellegű. Jól néz ki, nem rikító.
A lehajtható ülőkéjének magassága pont jó, stabil ülés esik rajta.
A lépcsőjáró kerekek levehetőek, illetve nekem kellett feltenni őket a tengelyre. Ez azt jelenti, hogy cserélhetőek is.
A teljes váz masszív horganyzott cső, fekete.ezüst mintázattal. Az egész stabilan megáll (volt olyan, amelyik "hasraesett" akár megpakolva is...)
Mindenestül, szerintem megérte az árát. Fél éves garancia is van rajta.
Nagyon jó vétel volt, örülök neki.
Nekem se nagyon tetszik a német nyelv. De ez van.
Nagyjából egyik nyelvhez se kötnek érzelmek. A francia hangzása még valamennyire tetszik, de az olyan pösze nyelv. Az olasz hangsúlyaitól meg hidegrázást kapok. ☺
Igen, Edison jó üzletember is volt, de nem csak azzal az egy találmányával.
Az izzólámpát nem ő találta fel, de a tartós izzószálat igen.
Tesla szegény olyan dolgokat talált fel, amik az emberiség hasznát szolgálták volna, nem az üzletemberekét. Hát nem volt sikere.
" George Cayley 1837-ben tervezte meg, majd 1852-ben megépítette a gőzgéppel hajtott kormányozható léghajót. Az első alumínium szerkezetű léghajó tervezése Schwarz Dávid nevéhez fűződik. Schwarz Dávid halála után, 1898-ban Ferdinand von Zeppelin szerezte meg a szabadalmat, és beindította az alumíniumból, merev belső vázzal készült utasszállító léghajó gyártását."
Hindenburg katona és politikus volt, őróla csak elnevezték a léghajót, ami lezuhant.
:-)))
A helyzet az, hogy én is büdösnek tartom, és nagyon csípős is (nekem). Lányom sütött juhtúrós pogácsát, nagyon szerette.
hát ott voltak a bolgár kertészek,a nagyapám ősét sem hívta senki,fogta a vándorbotot elindult.igaz,nem egy sereg élén.békesség kéne,ja meg létbiztonság,nem az hogy én utállak téged,mert ateista vagy,én meg azért mert te tempombajáró,esetleg más vallású.de korán néztem a
korán a tévét,abban mondták,hogy nagyon sok mindent a háborúkra készülődve találtak fel,még valamit mondott,de azt elfelejtettem.
Asz enyim natymama sem peszelni jol az matyar...
Este fan, este fan, szug asz eji phogar, neki mety asz falnak, natyot koppan, asztan slussz...
:DD
Nekem is tehen eredetu turom volt csak, de ennek ellenere igencsak jol esett a kevereke a turo tejfel, fokhagyma, voroshagyma aprora darabolva, piros paprikaval es soval meghintve, kenyerrel. Ahogy mondjak, biztos verre valt bennem... Es meg a rendorseg sem korozott miatta...
:-)
Talan neha kisse sebezhetoket emlitesz meg, (az elso v. haboruban a nemetek, osztrakok is vesztesek voltak, de csak a mi hazankat csonkitottak meg egyharmadara)
De igazabol csak egyet kivesezve, Edison egy foleg uzlet ember volt, mert tulajdonkeppen egy dolgot fedezett fel es kiserletezte ki, az itteni telephon volt, a tobbi nevehez fuzodo (250 korulit) feltalalasok jogait megvette es a nevehez fuzte. (ugyan ugy mint Hindenburg a leghajot egy magyar ozvegytol vette meg a jogot az epitesehez, de nem o fedezte fel.)
A masik figyelemre melto tette Edison-nak, hogy Nikola Tesla is volt amikor neki dolgozott, de utjaik szetvaltak, mivel az elveik nem egyeztek meg. Edison az egyenaramot, a DC-t tartotta a leg hasznosabbnak, mig N. Tesla a valto aramot, az AC-t tartotta a hasznosabbnak.
A kesobbi fejlemenyek N. Teslat bizonyitottak a helyesnek. Ennek ellenere N. Tesla szegeny emberkent halt meg.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)