Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Viragbolt 2-van
Műkörmös üzlet nincs mind háznál dolgoznak
Saját lakáson
Fodrasz is egy a tobbi a házánal dolgozik
Hát én is ettem vesét anno. Anyukám készítette. De azt nagyon alaposan meg kell pucolni! Kivágni minden belső erét, mert különben tényleg borzasztó szagú lesz!!!
Még szerencse, hogy a férjem sohasem szerette... :)
mikor a lányom először látta h az unokahúgaim patkoltattak , teljesen kiakadt , olyan klassz , erős körme van mindkettőnek , mint a lányomnak is , a lányom kipingálja a körmét egy fillér nélkül ....
1x a férjem mondja a szomszédnak h micsoda hülyeségből élnek emberek .....utána csodálkozott , h a szomszéd ferde szemmel nézett rá , aztán valaki említette neki , h a szomszéd egyik lánya is patkolóművész :(
A coop-ból nem.
Egy kilót mi is kétszerre eszünk meg, néha háromszorra. Mikor hogy.
Persze lehet, hogy nagy adagokat eszünk, ahogy így olvasgatlak benneteket. De levest nem eszünk. Csak egy fogás van.
"körömpatkoló"
Ez nagggyon jóóóó!!!!
Be kell vallanom, hogy soha életemben nem főztem még körömpörköltet.
Körmöt is akkor vettem, amikor egy időben olcsón lehetett kapni a régi lakóhelyünkön, de füstölve. Jó volt a babba.
Én is úgy tudom, de ez a nemi hormonoktól van így, attól még a here meg a vizelet két külön dolog.
Kiskoromban szerettem a vese-velő ételt is, sőt Nagymama is készített néha vesét, annak se volt pisi-szaga. A herének pláne nem lehet, ha az anatómiát nézem.
Jobb időkre, a legyalult tökből is érdemes lefagyasztani pár adagot.
Később percek alatt lesz belőle kaja!
Akkor nem is gyalog cipeled... :D
Nem tudom, húsnak van-e akciós szezonja. Talán alkalmanként, apránként szerezd be, ha látsz valahol gusztusos húst.
Én se mindig a kocsiról veszem a borsót, de ott is vannak akciók, és olyankor ott is olcsóbb. Kilós borsót veszek én a coop-ban is, a vegyes zöldségfékék is megéri, mert annyifélét úgysem tudok összevásárolni, és meg is tisztítani ennyiért. (Úgy értem, hogy van tisztítási veszteség, a fagyasztott áru meg mindig konyhakész.)
Mint írtam, a boltban (idén direkt figyeltem) nem láttam friss zöldborsót. Ha annyira akarnék pucolni, se tudnám hol megvenni. (A tisztaítatlan borsónak mennyi kilója? ?Mennyire jön ki egy kiló tisztított zöldborsó?)
Kolbászféléből inkább megveszem a szárazkolbászt, grillkolbászt nem próbáltam, de régóta nem vásárolok ilyesmiket. Felvágottat sem.
Nem nagyon van olyan zöldségféle, amiből megpucolnék 5-6 kilót és a drága árammal hűteném.
Leginkább talán a Lidlben vehetnék talán legközelebb, de azt akkor még haza is kell cígölni. Bárkinek fizetnék 200 Ft-ot, hogy cígölje helyettem, de akkor meg árban ugyanott vagyok, mintha megveszem tisztítva, fagyasztva, alkalmanként.
Nem győzöm ismételni, hogy csak ketten vagyunk, mert ez is fontos tényező. És egyikünk sem kívánja naponta a főtt ételt.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)