Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Rizs megkeverése:
Ez az én tapasztalatom!
Kimérem bögrével, 1 rizshez 2.5 víz. Megsózom, fűszerezem, zöldségezem stb. És összekeverem. Aztán ha felforrt, pici lángra teszem, fedőt rá és majd csak szedünk belőle!
Én lehet, ilyen kocka alapon (most jut eszembe, a labdajátékokban zónázás az ilyesmi) fogok festeni.
Akkor elég csak a polcok negyedét leszedni egyszerre.
Én merülő turmixot használok. Több dologra felhasználható, olcsóbb és nem törik el a kelyhe! :)
Bár pont az enyém egy nagyon jó minőségű, 30 éves darab! A kések is cserélhetők rajta! Van hagyományos kés, habverő lapka, emulgeáló (pl. majonézhez). Ez egy jó vétel volt anno!
És képzeld, a mai napig gyártják, nagyon hasonló formában, mint a régi és az alkatrészei is kompatibilisek! Bár még nem romlott el soha!!!
Nem amiatt szűnt meg, hanem ahogy a régi személyiben is, túl sok adatot tartalmazott.
Aki korrekt munkahelyen dolgozik, kap elszámolást, amely tartalmazza a szükséges adatokat.
Nincs energiám. És egyre kevesebb van... Csak muszáj.
Olyan ez, mint mikor beledobnak a folyóba és muszáj úsznod. :(
Azért mentem be a nyugdíj intézetbe, mert kijött egy összefoglaló és rengeteg minden hiányzott belőle!
Olyanok is amikor a régi rendszerben még munkakönyv volt!
Mondtam is, hogy én sajnálom, hogy megszűnt a munkakönyv! Akkor nem lehetne átvágni az ember fejét! Hiába, mi még egy más rendszerben szocializálódtunk!!!
Egy részét sikerült igazolnom a hiányzó időnek, egy részét meg nem fogadták el... :(
A régi Fűszerek könyve fűszerként is említette a gombát.
Ha szereti a család, érdemes szert tenni valahogy egy kisebb adag szárított vargányára, és fűszerként használni.
Már nem tudom, ki, valaki az ismerősi körből olyan helyen él, ahol néha van módja szedni is vargányát, nagyon megbecsüli és apránként használja el.
Mint írtam tetszene a "minden nap egy kicsit" típusú takarítás!
Csak időm nincs rá... :(
Viszont tegnap este kicsit takarítgattam! :) Nekem is jólesik ilyenkor látni az eredményt!
Az ünnepek alatt, reggelente lemostam 1-2 szekrényt, rendet tettem az edények között és hasonlók. Míg a többiek aludtak. Ha már olyan korán ébredek!
Sziasztok!
Vettem Basmati rizst!
Szépen pergő, nagy szemű, hófehér szemekből áll, de nem sikerült felfedeznem benne semmi különösebb ízt.
A jázminnak finomabb az íze!
Viszont a CH miatt elgondolkodtató a használata...
Maradék göngyölt husihoz csináltam gombaszószt. Egy csepp olajon megsütöttem/pirítottam felszeletelt gombát és fél reszelt sárgarépát. Volt otthon Knorr zacskós erdei gomba levesem. Ezt hidegen elkevertem az ajánlottnál több vízzel (nagyobb mennyiséget akartam!) ezzel öntöttem nyakon a gombát. Utánízesítettem, tettem bele sok petrezselymet és behabartam. Volt egy löttyintésnyi főző tejszínem, még azt is utána borítottam.
Amikor kész lett, beletettem a husikat átmelegedni és tálaltam.
Nagggyon finom íze lett! Mindenki lelkesen kanalazta a húsok alól! A szósz elfogyott, a húsból még maradt... :)
A titok az erdei gomba turbó volt! Sokat jelentett a sima csiperke ízen túl!
Beírod a keresőbe. Pl. Képkezelő.
Megnyitod.
Fájl kiválasztása - erre kattintva megjelennek a gépeden levő képeid, rákattintasz, melyiket akarod feltölteni. (A Privát lehetőséget szoktam használni, akkor nem lesz nyilvános.)
Aztán amikor betallózta a képed, akkor lesznek ott linkek, amiket ide tudsz másolni, mi megnyitjuk és látjuk a feltett képedet.
háááát ! milliókról nálunk szó se volt :) nekem 2.500 ft-ot fizetett az önkéntesre a munkahely , én + kipótoltam 1.500-al , azért a havi 4 ezer is nudli volt , aztán 1 idő után már nem fizethette a munkahely azt a 2 és fél ezret se , akkor én fizettem azt a 2 és felet , de csak azt :( viszont a főnöknőnk nagyon ügyes volt !!! volt 1-2-3 olyan alkalom amikor kaptunk jutalom helyett 30-50 ezer ft-ot az önkéntesbe / mert akkor már jutalmat se kaphattunk :( /
...közbe én fizettem biztosítást is magamnak , én hül.e gondoltam , ha a nálam 1 tizessel idősebb kolléganőm 10 évre vállalhat , akkor én is 20-ra , de 10 év után megszüntettem , mert messze nem volt akkora hozam , h értelme lett volna a 20 évet végigvinni , na akkoriban a banki kamatok se álltak valami fényesen :( de a lányom építkezésénél jól jött még az is :) / nekem is segítettek hajdanán a szüleim amennyire csak tudtak :) /
Te jó ég....hogy te miket irsz ..
..mii az a kepfeltöltő?
Hát itt 3 ezer feletti a lakosság száma, aztán a hétköznapok még csak-csak, de hétvégén...
Közben a város egyre élhetőbb lett, nyáron egymásba érnek a rendezvények. Több is a pesti, mint a környező falvakból való látogató, mert Pestre hazamehetnek még akár busszal, akár vonattal is, de a 15 km-re levő faluba nem.
A népre jellemző, hogy jó pár éve nagy lendülettel a facén összebeszéltek, kisírtak a Volánnál egy későbbi buszt.
Akkor lett a 6 órai után még egy 7 órás is. Na püff neki..
...az enyémnek is ajánlottak munkát , de örülök h itthon ellátja a ház körülit , 1 kertes háznál mindig akad tennivaló :( Anyósom ment ilyen nehezen , mint a férjem , de Anyósomba sokkal több volt az akarat :) a férjem + ? mint a legtöbb pasi , állandóan nyafog ! mint 1 fürdős....
...állandó délutános volt és nagyon sokszor hajnal 2 körül jutott ágyba , nem is tud úgy aludni , mint én :) én bármikor :)))))))))))
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)