Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)
Ja, és minden fülhallgató elromlott!
Annyi más zenéjét hallgattam, ha akartam, ha nem! Már hetedik éve vagyok egyedül, de még most is csak ritkán hallgatok zenét.
Az előbb elképedtem, a youtube-n egy zenekarról írják, higy azon nőttek fel. Én meg csak lesek, hát kiderült, hogy persze, 30 évvel ezelőtt, amikor még javában LGT-t hallgattunk, (akkor már) régi Bergendyt néha, meg a nagy musicaleket lemezről (West Side Story), és jókat röhögtünk a Voga-Turnovszky számokon:
Akkor még egy darabig voltak a tabáni koncertek, oda már nem jutottunk el a gyerekek miatt.
Több napos bulik akkor még nem voltak, még a Sziget meg már nem volt a mi műfajunk.
Ámen.
Rajtam ne múljon! A kicsi munka is munka.
Hajrá!
Sok munka = sok pénz!
Vagy legalábbis pénz! :)
Mi lett a tyúkjaiddal???
Tényleg kipusztultak vagy a fazékban végezték???
Jó az kolbásszal is!!! :))
Bár tényleg csak kevéssel az én ízlésem szerint. A sima rakott krumpliba is teszek mellé virslit vagy főzőkolbászt mert a sok kolbásszal nekem túl intenzív az íze.
De ha jól utánagondolog lehet turbózni valami zöldségfélével is! Pl. zöldborsóval...
Örülök, hogy tetszik! Szerintem jó ötlet!
Nagyanyáink minden apró maradékot összerakó, felhasználó ötletessége szülte!
Krumpli mindég volt, tojás is, ha volt valamilyen tejelő állat akkor tejföl is. Csak egy kis darab maradék sonka szükségeltetett a kamrából...
Én is kaptam egy kicsi fej káposztát!!! Remek paradicsomos káposzta lett belőle!!
Deluxe tükörtojással! : egy csepp olajon átmelegítettem néhány karika parasztkolbászt és arra ütöttem a tojásokat. Nagyon pici lángon vagy 15-20 percig sütöttem, így a sárgája még félig folyós volt, de az alja sem barnult meg! :)
A dobálós savanyúságba imádom a karfiolt!!!
De a kis dinnyét is!
És szoktam beletenni gyöngyhagymát/apró lilahagymát is.
Aki szereti csípős, kosszarvú paprikát is tehet bele. Csak nem szabad belevágni/szúrni, mert akkor az egész nagyon erős lesz!
De van!
És finom is!!!
tüttyölt ratyli:
Bár a neten még számtalan vicces leírás található, kiderült, az étel valóban ősmagyar gyökerekkel bír. Nem kell hozzá más, csak burgonya, tejföl, sonka, sajt, zsír, só és bors, esetleg más fűszerek. Az elkészítése sem bonyolult.
„A krumplit megfőzzük és összetörjük. Közben a tojásokat megfőzzük, összekeverjük a tejfölt, az apróra vágott sonkát és a sajt felét reszelve, végül a főtt tojást szintén reszelve. Ízlés szerint fűszerezzük. A tört krumplit egyenletesen elosztjuk egy kis tepsiben vagy hőálló tálban, majd ráterítjük a tejfölös masszát. A tetejére reszeljük a maradék sajtot, és kb. 10-15 perc alatt összemelegítjük a sütőben.”
Megértelek. Van nagyon borzasztó ízű édesítőszer bőven!
Az az igazság, hogy másra nem nagyon használom, de a kávét megszoktam, hogy mindég azzal iszom. Meg néha a teát....
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)