Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Neten olvasd el.
Szerintem sokkal olcsóbb és nekem eláll a hűtőben is 3-4 napig.
Amúgy meg főzöm darabonként és lefagyasztom. 😊
...tudom , olvastam már számtalan történetet , azok is problémásak voltak , majd ha eldobtuk a kanalat , akkor az övéké lesz , ahogy a szüleimé is , a miénk lett , amikor ők elmentek / nem volt rajtam kívül gyerekük / de addig nem !!!
...én úgy gondolom , h strapálja magát az a gyerek !!! akkor még segítünk is ! ha esze ágába sincs ? / ahogy sokaknál ma látom / akkor várja csak ki a sorát !!! nem visszük magunkkal !
2015-ben az év első helyezettje lett. A következő paramétereket vették figyelembe.
A szakemberek teljesen azonos, fehér színű textildarabokat szennyeztek be kávéval, fűszerpaprikás olajjal, parajjal (alkoholos oldata), meggylével. Ugyanannyi mennyiséget vittek fel a fehér textilmintákra, majd 24 órás száradás után automata mosógéppel, azonos körülmények között, 40 °C-on kimosták.
Szia! A húgom szokott nekem hozni, tudja, hogy nem érek el Aldit.
Jó a Tandil! Megéri megvenni!
Semmi gond nincs azzal, ha még életetekben a fiatokra íratjátok a házat, ajándékozási szerződéssel.
A lényeg az, hogy a holtig tartó haszonélvezetet be kell jegyeztetni mindkét szülő javára.
Így a fiatok-- a Ti beleegyezésetek nélkül--nem adhatja el a házat, nem vehet fel jelzálogkölcsönt rá, míg éltek.
És ki sem rakhat a házból természetesen.
A haszonélvezet az erősebb, mint a tulajdonjog, tehát ezen kár idegeskedni.
Egy kanyiért sem tudnák eladni, ha mi nem tartanánk rendben. Már erdő nőne a ház mellett.
Így is erdő van, a másik oldalakról, de az igazi fás.
Balra erdő, alulról erdő, jobbról lakatlan dzsuva, szemben lakatlan dzsuva. Falu felé indulva egy múzeum, rét, lakatlan házak jobbra-balra. Legközelebbi élőlény kb. 400 méterre a dombtetőn.
anyudnak is maradt földje ? v a házon ? lenne hajcihő ?!
néhány éve a férjem gondolt rá , h a fiunk nevére íratná a saját részét , én éppúgy nem mernék ilyesmibe belemenni , mint ahogy abba se mennék bele SOHA !! h a házunkra jelzálogot jegyeztessen be akármelyik gyerekünk !! rengeteg olyat hall-lát-olvas az ember , amibe alaposan megszívta a szülő a gyereke felelőtlenségéért !!!! nem kérek belőle !!! nekem ne ússzon el azért a fedél a fejünk fölül ........huzatos a híd alatt :( :( :(
Ismerős jó régen úgy járt, hogy OTP-re vette volna meg a házat, amibe addig is hagyták beköltözni családostul.
Nem is lett volna semmi probléma, de a telekkönyv rengeteg néven volt. Az eladó család sem tudta annyi felmenő adatait igazolni, és még ők voltak felháborodva. Az ismerős másik házat vett, elköltöztek, az eladó család meg hiába járt hozzá még egy darabig ordítozni - kiderült ugyanis, hogy előre költögettek a megállapodott vételárból rendesen. Sok helyre tartoztak, és hoppon maradtak.
Utána kellene nézned a földhivatalban.
Úgy tudom, neked egy lányod van, ez még okés, örökölni fogja, nem lesz még túl nagy zűrzavar. De férji ágon láttam olyan földhivatali papírokat, amiben egy nadrágszíjnyi földnek 25 tulajdonosa van. Azért, mert mindenki fütyült rá, generációkon keresztül osztódott az örökség. Férjemnek csak azért sikerült 1/1-et csinálni belőle, mert lánytestvéreinek nem kellett hagyatéki tárgyaláson, amit anyjuk kárpótláson összevásárolt :) +1 rozoga házból kifizette a többiek részét, ez jelenleg építési telekként eladó, kb. 10 éve púp a hátunkon...
:)
Akkor mindegy, hol is volt!
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)