Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)
Jajjjj! :-))) Tudom, itt, most helyesírás a téma, de eszembe jutott egy régi sztori:
A cégnél az adminisztrátorok (gyors- és gépírók) csak a gépelés tudományra emlékeztek, a gyorsírás mindenkinek "elmúlt". :-))) Új kolléganőként jött egy idősebb csajszi, aki ezen nagyon felbőszült, és egyszer körbejárt minden osztályon, és az adminisztrátorok naptárjába gyorsírással beírt egy bejegyzést - amit senki sem tudott lefordítani, csak én*** - én viszont nem kaptam levegőt :-)))
A bejegyzés "lefordítva" így szólt: "Mi van, te kis tábori fap.na" :-)))))))))))))
*** Én voltam a jegyzőkönyvvezető minden megmozduláson, mert a többiek "nem tudtak gyorsírni". Ők voltak az okosak. :-)))
Ó, nekem még várni kell az ingyenes utazásra.
Kérek szépen addig és azután is megfelelő egészségi és értelmi állapotot.
Nálunk minden iparos kap kaját. Ha nem kéri, az más, de megkínáljuk.
Legközelebb dec. elején lesz ilyen akció, két napos. Már tervezgetem, így egyáltalán nem gond. Mivel más városban lesz, hozzávalók nagy részét innen fogom vinni, főleg ami eleve megvan. Jó kis házi sonkák, kolbászok... ;) Frissek majd ott kényelmesen elkészülhetnek.
Ma tudtam venni, idén először. Úgy, hogy zöldséges standnál megvártam a szállító kocsit. Mondta az eladó hölgy, hogy itt kellene már lennie, felhívta, pár perc múlva tényleg megérkezett. Volt szerencsém látni, hogy 2, azaz kettő rekesz karfiolt hozott. Ebből ötöt megvettünk, akik ott voltunk. Még talán fél óráig kitart és újra nem lesz.
399 Ft/kg, örültem neki, mert másutt 600-ért árulják. De még ott is hiánycikk.
Én szeretek sütni-főzni. De nem úgy, hogy este hatkor közlik velem, holnap jön az iparos + testvérek + segéderők, hamar csinálj valami tápláló kaját. De izibe, mert ha holnap délelőtt dolgozom, akkor már csak este van rá lehetőség. Figyelembe véve a mindenféle hülye diétákat is :) Férfiak többsége fel sem fogja, hogy a főzés nem egyenlő azzal, hogy begyújtjuk a gázt és felteszünk egy fazekat.
Terv a lelke mindennek.
Az én anyukam utalta a zöld kockás törölgetö ruhat.
Azt a jofajta békebelit.
De mindig vett egyet azt négyfele vágta beszegte és mindig az volt a mosogatoruha.El sem lehetett téveszteni zöld csak mosogato ruha lehetett.😅😅😅😅
Azzzz volt és képzeld nagyon jól sütök főzök tésztát nyujtok csak nem szeretek vele kinlodni
Szóval öröklődik ez a főzési kedv.Legszivesebben befalaznám a konyhát
Akkor szeretem ha rend van.😅😅😅
Legalább ötliteres fazékban, lassú tűzön főzöm a húslevest. Általában baromfiból (olcsó), vagy húsos karajcsontból:
- 2 fehérrépa
- 3 sárgarépa
- egy kisebb zeller
- 1 vöröshagyma (héjastól)
- fél póréhagyma
- 1 gerezd fokhagyma (héjastól)
- kelkáposzta levél
- negyed karalábé
- negyed karfiol
- egy kisebb zöldpaprika
- egy kisebb paradicsom
és amikor már minden zöldség majdnem készre főtt, akkor
- 2 db közepes burgonya (egészben)
és egy kis marék friss zöldborsó...
- a fűszereket teatojásba teszem (egész feketebors, majoranna, köménymag, kurkuma, szerecsendió /egyet húzva a reszelőn/, kiskörömnyi babérlevél)
- só.
A tésztát külön főzöm, vízben.
A legkedveltebb a májgombóc, de a cérnametélt, vagy a csiga is finom.
A Pászkagombócot általában az ünnepi alkalomra készítem:
3-4 dkg pászkalapot összetörök picire, egy tojás sárgájával összekeverem, teszek bele pici sót, fehérborsot és reszelek bele szerecsendiót, majd a habnak felvert tojásfehérjét is beledolgozom. Míg a leves elkészül, addig állni hagyom a hűtőben, majd kifőzöm picit sós vízben.
Jó fele laktok!
Nálunk a karfiol kg-ja 380,- Ft. :( Bazi nagyok, egy vagyon lett volna egy fejjel.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)