Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)
Én mindég szoktam olyan kuglófot sütni aminek lyukas a közepe, mert azt meg lehet tölteni apró, színes, csokitojással és az olyan igazi Húsvéti és mutatós!
De egy darázsfészekben is gondolkozom.
És persze valami sósban....
Mindenütt száradó ruhák a lakásban!
Csúcsra jár a mosógép! :)
Apósom második vacsorája volt: szálára vágott hagymát dinsztelt jó bő zsírban, abba mártotta meg az 1-2 szelet kenyereket, tetejére villázta a hagymát, só-bors-törtpaprika. És mellé 1 liter forralt tej langyosan.
És csodálkozott hogy fájnak a lábai. Volt rajta túlsúly éppen elég. :))
Lehet, de nálunk az öreg-disznó húsa is eléggé vizes: mire hazaérek vele (egy sarok!), a csomagoló papírt már az is eláztatta.
Ha veszek sütnivaló malacot, kb. 1,5-2,0 kg, minden db-ban ott bújik meg a cupák, azt kivarázsolom belőle, majd lesz csontleves. A színhúsból néhány szeletet rántani, vagy lecsós szeletnek, hasonlónak. Az összes többit kockázva pörköltnek, vagy csíkos tokánynak, húsos káposztának, hasonlónak. Nagyon ritkán hagyok belőle úgy, hogy kifejezetten sütni. Valóban a felére esik össze!
Addig-addig készültem rá, tegnap este vacsorára már el is készült a grillezett (serpenyős) sütőtök.
Nagyon finom, mindenkinek csak ajánlani tudom, aki esetleg húsmentes, de laktató kaját akar. Különösen majd a húst-a-hússal napok alatt, után.
10 db. kb. 6x6-os kockákra daraboltam, annyira laktat, hogy csak a felét bírtam megenni, a többi megmaradt mára. Tökéletes.
Még egyszer nagyon köszönöm.
A java bevásárláson én is túl vagyok, de azért még a héten veszek ezt- azt.
Töltött káposzta lesz, rántott csirke, kaszinó tojás, sonka tekercs. Sütinek tejszelet, túrós táska.
Én is szeretem a dinsztelt hagymát!
De a gyömbért is. :D
És, nem is mondtam, hogy bevásároltam Húsvétra!
Nem lihegtem túl, de lesz füstölt és tojás, és a fagyó is tele. Majd sütök ezt-azt! :)
A legfájóbb a krumpli volt, mert aranyárban volt!
:))
Én meg semmit nem eszem-iszom túl édesen, kivéve a kávét és a teát! :O
Én a dinsztelt káposztába kevesebb hagymát teszek, de én is karamellizált kezdem.
íés az alma tényleg nagyon finom benne!!! De a téli körte is!
Én a sima dinsztelt hagymát magában is szeretem. Akár egy szelet kenyéren is, de egy tál krumplival mennyei kaja!!!
Viszont Te meg gyömbért teszel mindenbe!
Háááát, a sima paradicsomszószban hagyma, fokhagyma és bazsalikom van csak... szerintem.
A zöldséges paradicsomszósz a bolognai alapja. De én azt is szeretem!!!
A sp..ba van az un.tanyasi csirke.
Az finom.
Olvastam ,hogy háztáji termelőktől vásárolja fel és árulja.
Nem drága .Nem él nincs rajta toll ruha, össze van darabolva szèp sárga nem az a vizes felfujt .Van egészben is.Megéri az árát.
Ha tudod, hogy friss a boltban, akkor elvan a hűtőben egy tálon egy másikkal letakarva.
Egyébként én nem tudhatom, ezért valószínűleg lefagyasztanám. Biztos ami biztos!
Viszont semmi esetre se sózd be!!!! Kivonja a vizet és rágós lesz a hús!!!
Olvasztott vajjal.
Zsír, olaj goromba ehhez a hajszálvékony lapokhoz.
Én a pogácsába a ráma mellé dobok egy fél vajat.
Egész más selymesebb a tészta és finomabb.
Általában vajjal sütök.
Most éppen medvehagymás füszervajat csináltam.Fagyóban eláll bármihez finom.
ha-ha-ha!!!!
disznózúza pörköltnek! :))))
Egyébként a csirkelábból készült ragacsos pöri is isteni finom!!!
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)