Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)


5591. barracuda59 (válaszként erre: 5569. - Caravell)
2010. febr. 16. 21:13
Vigyél magaddal meleg teát, jól fog esni vacogás közben:(((
2010. febr. 16. 21:13

Hú, ez a szaftos fasirt jól hangzik!!


A paradicsomos krumpli hogy készül? És a húsgombóc parimártásban?

5589. smudlaagi54 (válaszként erre: 5586. - Caravell)
2010. febr. 16. 20:59
Majd beszámolót kérek róla!!A két torta meg nagyon bejött a szomszédéknak,kaptak 2-2 szeletett!!
5588. caravell
2010. febr. 16. 20:59
Márti, ha erre jársz: küldtem Anyukádnak is gyógyenergiát (Reiki)!
5587. caravell (válaszként erre: 5583. - Lúdanyó)
2010. febr. 16. 20:57
Közigazgatási (ápr. 6.) meg államigazgatási (ápr. 26.) szakvizsga. Rémes anyag, a nemzetgazdaságtantól a jogalkotási szakismeretig minden. Úgy kaptam meg a kinevezésem, hogy szept. 1-ig megcsinálom.
5586. caravell (válaszként erre: 5585. - Smudlaagi54)
2010. febr. 16. 20:54
jajjdejó, ezt ki fogom próbálni, köszi :)
5585. smudlaagi54 (válaszként erre: 5582. - Lúdanyó)
2010. febr. 16. 20:51
Hogy kb félig lepje el a gombócokat!!
2010. febr. 16. 20:50

0.5 kg darált húsból fasirt massza


1 nagy vöröshagyma


pirospaprika


só,


1-2 gerezd zuzott foki


1 kis doboz süritett pari,v.friss


örölt kömény


zsir,v.olaj



Elkészítés:


A hagymát megpároljuk,hozzáadjuk a piros paprikát,köményt,fokit,sür.parit,vizzel felengedjük,sózzuk,és összeforraljuk.Ebbe rakjuk bele a fasirt masszából készült kb.5 cm-es gombócokat,ha kell adunk még hozzá vizet.Ha kész tarhonyával tálaljuk



Tanácsok:


A darált húsból készülő töltelékekhez(fasirt,töltöttm káposzta,töltött paprika,stb)mindig megpárolom a hagymát,mert finomabb!Sőt 2 tojást is adok ekkora mennyiséghez,nem igaz,hogy ettől kemény a gombóc.

5583. lúdanyó (válaszként erre: 5569. - Caravell)
2010. febr. 16. 20:44
mit tanulsz okoska..:))
5582. lúdanyó (válaszként erre: 5579. - Smudlaagi54)
2010. febr. 16. 20:43
mennyi vizzel. Mert ez felengeded nagyon sok vinek hangzik..:) vagy annyit amennyire egy pörit szoktuk..
5581. smudlaagi54 (válaszként erre: 5580. - Martini64)
2010. febr. 16. 20:42
Azt hiszem vagy a receptjeim közé raktam,vagy a naplómba!
5580. martini64 (válaszként erre: 5579. - Smudlaagi54)
2010. febr. 16. 20:33
Köszi, ezt feltétlenül ki fogom próbálni.
5579. smudlaagi54 (válaszként erre: 5577. - Caravell)
2010. febr. 16. 20:27
Bocsi!A nyers fasírtmasszából kb 5 cm-es fasírtokat csinálsz,és nyersen rakod bele a pörkölt alapba!Ezt engeded fel vízzel,és ízlés szerint ízesíted!
5578. martini64 (válaszként erre: 5577. - Caravell)
2010. febr. 16. 20:23
Hali. Ez engem is érdekelne. Sose hallottam még a zaftos fasírtról, de a családom biztos értékelné. Hogy is van pontosan?
5577. caravell (válaszként erre: 5576. - Smudlaagi54)
2010. febr. 16. 20:21
Értetlen vagyok, bocs: a kisült fasírtot rakom bele vagy nyersen? És golyókban vagy hogy?
5576. smudlaagi54 (válaszként erre: 5574. - Caravell)
2010. febr. 16. 20:19

Megcsinálod a fasírtot,csinálsz egy pörkölt alapot,

abba rakod bele,felengeded vízzel,és ha kész tarhonyával tálalod!

5575. caravell (válaszként erre: 5569. - Caravell)
2010. febr. 16. 20:18
Most látom, de nagy marhaságot írtam: tehát tojást meg tejfölt összekevertem, LEÖNTÖTTEM vele...
5574. caravell (válaszként erre: 5573. - Smudlaagi54)
2010. febr. 16. 20:16

Szia Ági, köszi a tortát :))


Milyen az a szaftos fasírt?

5573. smudlaagi54 (válaszként erre: 5568. - Barracuda59)
2010. febr. 16. 20:14
Paradicsomszósz krumplival,fasírttal?Ma nálunk is tarhonya volt,de szaftos fasírttal.
5572. caravell (válaszként erre: 5542. - Barracuda59)
2010. febr. 16. 20:12
:)))
5571. caravell (válaszként erre: 5557. - Lov.ildi)
2010. febr. 16. 20:11

Jobbulást, gyógyangyalkákat megkértem!

(ha kell, van nagyon tuti homeopátiás orvosunk, a tűzbe tenném érte a kezem, Bp. XX. ker. Nektek kicsit messze van, de szívesen beprotezsállak - bár alapjában gyermekorvos, viszont ők is az általános orvosival kezdik)

5570. caravell (válaszként erre: 5568. - Barracuda59)
2010. febr. 16. 20:07
Húsgombóc paradicsommártásban?
5569. caravell
2010. febr. 16. 20:06

Sziasztok, vagyok egy kicsit, kilihegem magam, megvolt a torna is.

Tepsis karfiolt csináltam vacsira (kicsit előfőztem, tepsibe terítettem, megszórtam zsemlemorzsával, tojást meg tejfölt összekevertem vele és kevés sajtot reszeltem rá), mert a csarnokban 168-ért volt karfiol. Igaz, nem a legszebb, de úgyis azonnal megcsináltam. Vettem túrót is 449-ért meg csirkeaprót 495-ért. Láttam csirkecombot is, de már nagyon fel voltam pakolva, holnap visszamegyek érte, az is 495. Jó ez a Tolbuhin csarnok, kár, hogy nekem nem esik útba, csak most, amikor suliba járok.


Egyébként a suli borzalmas, az anyag tömény és iszonyú hideg van, hatalmas belmagasságú régi épület, nagy csarnokokkal meg termekkel, fűtés semmi, teljesen átfagytak a falak meg én is :((

2010. febr. 16. 20:00

Nálunk ma tarhonyás (sörétes) pörki volt, de a holnapi menüről fogalmam sincs... paradicsomléből mit tudnék csinálni, ami nem leves? A pici fiam ugyan imádja a leveseket, de a héten már evett, most valami szilárdabbat csinálnék belőle.


Lehet, hogy viszonylag sűrűre rotyogtatom kis oregánóval, főzök spagettit és arra teszem a parit meg sajtot reszelek rá... vagy még gondolkodok a dolgon:))

2010. febr. 16. 19:57
Ildi, jobbulást kivánok! Mikor derül ki, hogy van-e erre valami szer, ami segithet?
5566. lúdanyó (válaszként erre: 5562. - Dudubaba)
2010. febr. 16. 18:43
jaj te szegény elharaptad a nyelved tánc közbe...:??:)))
5565. dudubaba (válaszként erre: 5564. - Szabot.88)
2010. febr. 16. 17:43
Nagyon szívesen,örülök hogy segíthettem!
5564. szabot.88 (válaszként erre: 5562. - Dudubaba)
2010. febr. 16. 17:08
köszi:) még nem használtam
5563. dudubaba
2010. febr. 16. 17:00

Elöbb megint megcsináltam a poharas mikrós sütit,de most jénai tálba tettem mert múltkor kifutott a pohárból.

Próbáljátok ki fahéjjal nagyon finom,csak abból tényleg nagyon kevés kell.Nekünk jobban bejött,mert nem annyira tömött.

5562. dudubaba (válaszként erre: 5560. - Szabot.88)
2010. febr. 16. 16:58

A hu-la-la csak üteményhez jó!

Ételbe főzőtejszínt használj!


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook