Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
"kimarad a panír-tojás, a zsemlemorzsát átszitálom, és azokat a nagyobb összeállt db-okat belekavarom a tojásba, + egy kis sütőpor. "
Én is csináltam ilyet és a férjem szerette is.
De mostanában a megmaradt tojást úgy hasznosítom, hogy a serpenyőből kiöntöm a zsiradék nagyját, és beleöntöm a tojást. Habos lepény lesz belőle, amit a köretre csúsztatok, de a krumplipürébe akár bele is lehet óvatosan keverni...
... hát az az igazság h a neten is megtalálható mindez :)
... valamikor még az elején , mikor kezdtünk a Mer.ba járni vettem 1 CD-t Rieu zenéjével , volt v 3-350 ft !!! már akkor is olcsó volt az akkor divatos előadók lemezéhez képest , de 1x hallottam őket a tv-be játszani :) és nem véletlenül mondják h : ... a csoda magával ragad és elkápráztat :) :) mert tényleg csodálatos volt az előadásuk :) na amikor lett internetünk , akkor sorozatba fedeztem fel az ilyen zenés műsorokat :)
Ma csirkeleves, gombás csirkepöri, és a vegánknak gombapörkölt volt. Hozzá nokedli és a maradék jégsalátából saláta.
Végülis mindez egy (akciós) madárból készült, ami 1048 Ft-ba került! :))
Tegnap rántott csirkemell és hagymás-petrezselymed tört krumpli volt salátával, aminek a fő alkotó része a jégsaláta volt.
Estére mákos kalács készült, benne vegyes gyümölcslekvár pöttyökkel. ( A maradékon éppen most osztozott meg a család.)
Sziasztok!
Olyan pára van kint, (másfél napja szakad az eső) és bent is, (Most megy a negyedik adag mosás).
Jobb időpontot is választhattam volna, igaz, de most értem rá....
Az időjárás ellenére, billenőre nyitva vannak az ablakok.
Örülök, hogy elégedett vagy a kályhával!
Legyen mindig melegetek!! 😀
*mór-már
Bocsi, utálom a billentyűzetemet, nem áll kézre!
Ha jól emlékszem, Fokhagyma írta, hogy átvenné tőled a felesleget. És mivel írtad, hogy annak már gazdája van, azért írtam, hogy add neki át a címet. Gondolom, hogy priviben írod, senki nem vádol meg reklámozással. :))
Igaz, hogy én nem ilyen olcsón veszem, de hosszú évek óta ettől a nénikétől, és már az idei egy részét meg is vettem. Majd még egy másik adagot is, és egy egész évi készletem itthon lesz.
A kályhát imádom.
Biztos a nagy tűztér miatt, de könnyű begyújtani is. A belső elrendezése lehet nagyon jó (erről rajz is van, de én a kályhabelsőkhöz nem értek), hogy a két szabályzó nyílás állására azonnal reagál, pár darab fával is már meleget ad.
Próbálgatjuk a fabrikettet is, azzal szeretnék nagyobb hidegben fűteni, mert könnyebb tető alá rakni.
Mintát még nem kaptam a paprikából.
Kaptál mór mintát?
És a kályhád hogy szuperál?
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)