Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
én egy időben por alakjában nyeltem le, vízzel.
Nem tudom, használt-e, mert több módszert is követtem akkor. Ez használt-e vagy más.
Nyers sertéshúst se kutyának, se macskának.
Benne lehet a sertésre épp csak kicsit ártalmas Aujeszky-vírus, ami kutyára, macskára halálos.
Általában nyers húst azért nem adnak a kutyának, hogy ne vaduljon meg - de szerintem inkább vadul meg attól, ha nem kap rendesen enni és nem bánnak jól vele.
Van egy idős ismerősöm, aki konkrétan eszi a zselatint, mert állítólag használ porcerősítőként. Én nem tudnám úgy simán, feloldva megenni, de gyümölcskocsonyának elképzelhető. Kis szörp bele még, hagyni kihűlni, akár vágható.
Kocsonyába semmiképp.
Ezt olvastad?
"123790. Napsugár8 (válaszként erre: 123788. - Fokhagyma)
ma 13:48
Egyetértek!
Délelőtt találtam a net-en kocsonya recepteket. Azt írja, hogy csirke kocsonya: megfőzi a húslevest, bezöldségeli, majd leszűri, kiadagolja a levest!!!! a tányérokba, vissza bele a hús+zöldség, és belerakja a zselatint!!! majd ettől bekocsonyásodik.
No gondoltam, ezt a receptet mégsem rakom ide, mert ez szerintem a kocsonya megcsúfolása.
Már bocsánat, de hogy eleve csak húslevest főz és majd a zselatin elintézi a többit. Sajnálom, inkább leírom 66x annak, aki tudni akarja, hogyan is szoktam, szoktuk főzni a kocsonyát. :))"
Igaza volt Matulának, nagyon finom az másnap pirítóson!
Hmmm, fogok is enni mostanában😃
Mondjuk nekem egy csirke húslevesem magától is bekocsonyásodik, főleg ha lábst is főzök bele.
Jó, nem annyira kemény, áint a rendes kocsonya, de az egész lé kocsonyás lesz, zselatin nélkül is.
Én a ma reggeli joghurtomba egy almát kockáztam. Édesítés se kellett, finom volt. Ha töményebbre akarom, teszek bele egy kis zabkorpát. Tudom, ez nem mindenki ízlésének felel meg, nekem is inkább egészségügyi okok miatt.
Kész gyümölcsjoghurtot soha nem veszek, éppen amiatt, amit írtál.
Ez se lehet rossz, miért is lenne? Legfeljebb a nagy húsevőknek lehet hiányérzetük. Van, aki meg szinte csak a levét szereti a kocsonyának.
Egyébként ha egy húslevesben sok olyan dolog van, pl. szárnyak, lábak, de más húsból is sok, annak a leve is meg szokott kocsonyásodni, ha a hűtőben van a maradék. Állítólag az a húsleves a jó, ami kicsit kocsonyás lesz hideg állapotban. Nem tudom, nem én mondtam, hallottam.
Ezt a módszert még nem hallottam. Azért gondoltam a paszírozást, mert itt a Tisza partján paszírozzuk az alaplét, attól függetlenül, hogy valóban bográcsban főzték, főztük a legjobb halászlét.
Bocsánat, hogy beledumáltam. :)
... itt éveken át tele volt minden a házas csigákkal :((((((( de akkor már nem is szedték össze :(
... néhány gyümölcsfát se érdemes felétek ültetni ? nálunk érdemes lett volna , voltak is fáink , igaz , h egyedül a meggyfa termett szépen , de Bundy minden fát kivagdosott :( azt a pici meggyfát nagyon sajnáltam ami gyönyörű nagyszeműt termett csak éppen rossz helyre volt ültetve :(
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)