Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)


123834. Guruljka (válaszként erre: 123832. - Globus)
2019. dec. 20. 21:20

én egy időben por alakjában nyeltem le, vízzel.

Nem tudom, használt-e, mert több módszert is követtem akkor. Ez használt-e vagy más.

123833. Guruljka (válaszként erre: 123804. - Ab61752c45)
2019. dec. 20. 21:19

Nyers sertéshúst se kutyának, se macskának.

Benne lehet a sertésre épp csak kicsit ártalmas Aujeszky-vírus, ami kutyára, macskára halálos.


Általában nyers húst azért nem adnak a kutyának, hogy ne vaduljon meg - de szerintem inkább vadul meg attól, ha nem kap rendesen enni és nem bánnak jól vele.

123832. globus (válaszként erre: 123831. - Napsugár8)
2019. dec. 20. 19:24

Van egy idős ismerősöm, aki konkrétan eszi a zselatint, mert állítólag használ porcerősítőként. Én nem tudnám úgy simán, feloldva megenni, de gyümölcskocsonyának elképzelhető. Kis szörp bele még, hagyni kihűlni, akár vágható.

Kocsonyába semmiképp.

123831. Napsugár8 (válaszként erre: 123830. - Ab61752c45)
2019. dec. 20. 18:18
Nem tudom, fogalmam sincs. Amit oda másoltam, írtam az elején, hogy a net-en olvastam, és nem igazán tudom elfogadni, hogy valaki zselatinnal készíti... Kész, hagyjuk!
123830. ab61752c45 (válaszként erre: 123829. - Napsugár8)
2019. dec. 20. 18:16
én ugyan nem így szoktam,de a zselatint nem főzni kell?
123829. Napsugár8 (válaszként erre: 123827. - Ab61752c45)
2019. dec. 20. 18:06

Ezt olvastad?


"123790. Napsugár8 (válaszként erre: 123788. - Fokhagyma)

ma 13:48

Egyetértek!


Délelőtt találtam a net-en kocsonya recepteket. Azt írja, hogy csirke kocsonya: megfőzi a húslevest, bezöldségeli, majd leszűri, kiadagolja a levest!!!! a tányérokba, vissza bele a hús+zöldség, és belerakja a zselatint!!! majd ettől bekocsonyásodik.


No gondoltam, ezt a receptet mégsem rakom ide, mert ez szerintem a kocsonya megcsúfolása.


Már bocsánat, de hogy eleve csak húslevest főz és majd a zselatin elintézi a többit. Sajnálom, inkább leírom 66x annak, aki tudni akarja, hogyan is szoktam, szoktuk főzni a kocsonyát. :))"

123828. ab61752c45 (válaszként erre: 123825. - Globus)
2019. dec. 20. 16:58
meg fű.nyáron mást sem hallani,mint a fűnyírót.
123827. ab61752c45 (válaszként erre: 123824. - Napsugár8)
2019. dec. 20. 16:57
hát az szerintem húsleves,nem kocsonya.zselatin nélkül.
123826. Bözsi néni (válaszként erre: 123802. - Ab61752c45)
2019. dec. 20. 16:36

Igaza volt Matulának, nagyon finom az másnap pirítóson!


Hmmm, fogok is enni mostanában😃

123825. globus (válaszként erre: 123783. - Ab61752c45)
2019. dec. 20. 16:36
Elhiszem. Ha körülnézek a kertben, jobbra-balra, kb. az ötödik szomszédig nem műveli senki. Évelő virágok vannak, sövény, szalonnasütő, fenyőfák, ilyesmik. Bal oldali szomszéddal 18 év alatt a kertben még nem találkoztam, csak járdán elöl. Feleségével meg soha. Ki sem mozdulnak a szobából.
123824. Napsugár8 (válaszként erre: 123823. - Bözsi néni)
2019. dec. 20. 16:34
Nekem is, azért is csodálkoztam azon a kocsonyán, ahol megfőzi a bezöldségelt húslevest, és belerakja a zselatint = kocsonya. De hát ízlések és szokások nem egyformák. :)
123823. Bözsi néni (válaszként erre: 123790. - Napsugár8)
2019. dec. 20. 16:31

Mondjuk nekem egy csirke húslevesem magától is bekocsonyásodik, főleg ha lábst is főzök bele.


Jó, nem annyira kemény, áint a rendes kocsonya, de az egész lé kocsonyás lesz, zselatin nélkül is.

123822. ab61752c45 (válaszként erre: 123807. - Forrest2010)
2019. dec. 20. 16:12
nem,mert már nincs aki átvegye.régen az áfész.
123821. ab61752c45 (válaszként erre: 123820. - Fokhagyma)
2019. dec. 20. 16:06
nekem is ízlene.
123820. fokhagyma (válaszként erre: 123802. - Ab61752c45)
2019. dec. 20. 16:05
Létezik halkocsonya is. Egyszer ettem, finom volt.
123819. fokhagyma (válaszként erre: 123797. - Guruljka)
2019. dec. 20. 16:03

Én a ma reggeli joghurtomba egy almát kockáztam. Édesítés se kellett, finom volt. Ha töményebbre akarom, teszek bele egy kis zabkorpát. Tudom, ez nem mindenki ízlésének felel meg, nekem is inkább egészségügyi okok miatt.

Kész gyümölcsjoghurtot soha nem veszek, éppen amiatt, amit írtál.

123818. Napsugár8 (válaszként erre: 123817. - Fokhagyma)
2019. dec. 20. 16:02
Amikor még valóban húslevest főztünk, és nem csak húsos csontból sok zöldséggel, bizony az is bekocsonyásodott mire meghűlt. :))
123817. fokhagyma (válaszként erre: 123794. - Napsugár8)
2019. dec. 20. 15:58

Ez se lehet rossz, miért is lenne? Legfeljebb a nagy húsevőknek lehet hiányérzetük. Van, aki meg szinte csak a levét szereti a kocsonyának.

Egyébként ha egy húslevesben sok olyan dolog van, pl. szárnyak, lábak, de más húsból is sok, annak a leve is meg szokott kocsonyásodni, ha a hűtőben van a maradék. Állítólag az a húsleves a jó, ami kicsit kocsonyás lesz hideg állapotban. Nem tudom, nem én mondtam, hallottam.

123816. fokhagyma (válaszként erre: 123792. - Ab61752c45)
2019. dec. 20. 15:54
Én még vöröshagymát se teszek bele, de fokhagymát nagyon sokat.
123815. ab61752c45 (válaszként erre: 123813. - Napsugár8)
2019. dec. 20. 15:45
ahány vidék,annyi halászlé.mi meg a Duna partján is.de Mohácson nem.hát én tésztával meg nem enném.nem olvastad a Tüskevárt? ha olyanom van,akkor előveszem, olvasgatok pár oldalt.
123814. alfoldi13
2019. dec. 20. 15:42
Mi a Zsámbéki boltban vettük az idei halat remek!
123813. Napsugár8 (válaszként erre: 123811. - Ab61752c45)
2019. dec. 20. 15:28

Ezt a módszert még nem hallottam. Azért gondoltam a paszírozást, mert itt a Tisza partján paszírozzuk az alaplét, attól függetlenül, hogy valóban bográcsban főzték, főztük a legjobb halászlét.

Bocsánat, hogy beledumáltam. :)

123812. ab61752c45 (válaszként erre: 123809. - Forrest2010)
2019. dec. 20. 15:20
itt sajnos nem lehet.Fehérváron volt vagy 30 éve egy gyönyörű halbolt.de sajnos már rég bezárt.
123811. ab61752c45 (válaszként erre: 123806. - Napsugár8)
2019. dec. 20. 15:18
a matula,hát nem hiszem,hogy volt passzírozójuk.beledobáltak mindent a bográcsba,aztán mikor a fölé tartott kezük ragacsos lett,kész is volt.a kocsonyát én is úgy nézem meg,
123810. forrest2010 (válaszként erre: 123804. - Ab61752c45)
2019. dec. 20. 15:15
... én nem is adok nekik soha ! semeddig nem tart nekik megfőzni :)
123809. forrest2010 (válaszként erre: 123802. - Ab61752c45)
2019. dec. 20. 15:14
...na az is szokott :) veszek halfejet-farkat abból főzök alapot :) má' az is annyira kocsonyás lesz :)
123808. forrest2010 (válaszként erre: 123797. - Guruljka)
2019. dec. 20. 15:12
... tudom , van is , szomszédasszony tavalyi almájából van még 1 kis rekesszel :) de azt a zabpehelyhez rakom , a feketeribizlit + tea helyett főzöm + gyümölcslevesbe , ennek legalább van íze :) hát valamibe nagyon borzalmas színt tudnak kreálni :( :(
123807. forrest2010 (válaszként erre: 123801. - Guruljka)
2019. dec. 20. 15:08

... itt éveken át tele volt minden a házas csigákkal :((((((( de akkor már nem is szedték össze :(


... néhány gyümölcsfát se érdemes felétek ültetni ? nálunk érdemes lett volna , voltak is fáink , igaz , h egyedül a meggyfa termett szépen , de Bundy minden fát kivagdosott :( azt a pici meggyfát nagyon sajnáltam ami gyönyörű nagyszeműt termett csak éppen rossz helyre volt ültetve :(

123806. Napsugár8 (válaszként erre: 123802. - Ab61752c45)
2019. dec. 20. 14:59
Igen, mert ott jó volt az alaplé, amit össze-vissza kipaszíroztak az apró halakból. Ne is mondd.
123805. Napsugár8 (válaszként erre: 123796. - Forrest2010)
2019. dec. 20. 14:57
Most már nálunk sincs olcsó karfiol, jóval 600-on felül. Ami lecsó paprika a múlt héten még szép nagy, pirosra érett 320-ért, az már nincs. Lecsó paprika néven árulja a kb. 10 cm-es, csupa-csutka méretű kis zöld aszalványokat 530-ért! Mondtam is neki, hogy ettől kezdve csak a fagyasztóból vásárolok zöldséget. Krumplit, hagymát, ecetes uborkát, hordós káposztát vettem nála. A tojást még 42-ért adja, bár egy kicsit kisebbek, nem igazán a legnagyobb méret, de ennyiért még elmegy.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook