Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Értem!
Akkor ő is Olaszország "szerelmese"! 😀
Miért jött haza Olaszországból a lányod?
Én Umbria megyében voltam(barátnőmnél) Folignóban, Assisiben, Sirolón... de nagyon bejónne nekem az az ország! Imádtam! Sajnos azóta haza költözött a barátnőm, meg ki is dobtam az életemből(40 éves brátság, de ez egy másik történet!)
Dodi ! szeretem a történelmet és néhány királyi családról sokat is olvastam :) VIII: Henrik ha jól rémlik :) " csak " 2 nejét fejeztette le és a végén Parr Katalin volt a nyerő !!! aki túlélte Henriket !
... nem mindenki bírja az angol klímát :( a lányom már majdnem depressziós volt az alatt a néhány hónap alatt , aztán el is búcsúzott Angliától és elment Olaszországba , azt a klímát , embereket , felfogást , derűt .... mindig szerette :) :) a család ahol 3 gyerek mellett volt bébicsősz / még Angliába / lement a déli országrészbe nyaralni a tengerpartra , a lányom éppolyan fázós mint apci , a család boldogan fürdött a tengerbe , ő + legszívesebben kabátot húzott volna :( :(
Annyira szeretem olvasni az írásaidat Dodi! Néha jót mosolygok!
Ezt a jobbkormányos dolgot is most olvasom tőled! Soha nem gondolkoztam el rajta, hogy miért is? De most okosabb lettem! Mindig mondom, jó ez a fórum! 😀
Anglia... fiam tavaly volt kint 8 hónapig, nem mindig van köd! Sőt! Tavaly rekordmeleg volt nyáron... 32°C! Egy ismerősöm ott él, direkt hosszúujjú menyasszonyi ruhát választott, hogy ne fázzon, erre izzadt, mint a fene, olyan meleg volt! Fiammal mindennap beszéltem, és volt, hogy esett az eső, de nem egész nap! Más ott a klíma, nem rossz az, de a ködöt elhagynám! 😀
Na ez hosszú lesz, egyben válaszolok! 😀
Bundytól nem volt jó ötlet egy mazsolát hegyi üútra vinni! Öreg hiba volt!! Az üvöltést már meg sem említem! Lánykádnak vennie kellene pár órát vezetésből, vagy biztos van olyan barátja, haverja, ismerőse, aki szívesen menne vele pár órát előbb egy kevésbé forgalmas helyen, aztán forgalmasabb helyen... De ne hegyi úttal kezdjék bakker! Apám mindig a legutoljára hagyta a hegyi, emelkedős utakat... De azt akkor Isten untáig gyakoroltatta velük! Meg is tanulta mindegyik tanulója!
Vannak ezek a moped autók(nem a SMART, azok qrva drágák!!!), egy olyat vehetne kezdetnek a lányod gyakorlásnak, elszaladgálni jó vele, aztán ha már belejött, viheti Bundyt, hogy megmutassa, jobban vezet, mint apci! 😀
Gyakoroljon, mert kocsi nélkül nehéz!!
Emlékszem én is a régi telekre! '86-ban 3 napig nem tudtunk dolgozni menni, akkora hó esett! Megállt az élet! Aztán olyan ónos esők fagytak le, hogy az állomásról a gyárkerítésekbe kapaszkodva tudtunk közlekedni!
Aztán... megindultunk a hegyről szánkóval, és a város aljában a főutcán kötöttünk ki, de nem ám egyenes szakaszon! Nyáron ugyanezt az utat tákolt, csapágyas deszkákon gurulva, egy madzaggal irányítva a "járgányt"! 😀 Az embereknek a hajuk állt égnek tőlünk! 😀
Fiam szeme is műtve volt(ráesett a fejére a sírkő), azóta neki is "fáj" a napsütés!
Ő 8 hónapig bírta a ködös Albionban!neki bejött az az éghajlat, de anya mellett jobb, kényelmesebb!😀
Jaaa, a kocsi a piroska! 😀 Nálunk Bíborka a neve, olyan bordós-lilás kombi Renault a kedves! A mosógépem meg Hajnalka(az előző Julis volt) 😀
Bundynak tudod mi lenne jó, amivel biztonsággal közlekedne a faluban? Vannak ezek a 3 és 4 kerekű elektomos "szekerek" (EL-GO), használtan is lehet venni! De ha van közgyógyja, ingyen kapja! Persze, ennyivel is kevesebbet mozogna, de ez ebben a korban és egészségügyi állapotban biztonsáosabb, mint a bicikli!
"aztán elege lett abból a sok esőből-ködből"
Hat igen Andliaban nem szukolkodnek a nagy fenekodokbol...
Az egesz szigetukon nagy "fenekod" van sokuknak...
Ugye nekom szogedinek, konnyu asztatat mondani...
De ott is, mind minden oregebb orszagban, annyi erdekes tajszolas van, hogy csak lehet fulelni, mint a nyuszika a magas fuben..
Errol jut eszembe:
London Heatrow repterere erkeztunk, es mint mindig, nagy volt a forgalma, a repcsink nem fet ba a folyosos kijaratokhoz, hanem buszok hoztak be a joparszaz utast, a csomagokat felszedni, Amikor a biszom megerkezettt a repcsihez, a busz levego nyomasat leengedne a felszello lepcsole, pont elottem ereszkedett le a betonra, es ahogy felmentem ra , egy pollanatra megtorpantam (mert egy kis viccert, sosem megyek a szomaszedba) megrokonyidve neztem a buszra ahol a sofor ult es azt mondtam "Jezus, Krisztus!" ami a nagyon meglepeteseket jelzi, a sofor nagyra nyitott szemmel ramnezett es aggodva kerdezte, : "What's wrong?" = (szoszerint)Mi a rossz, vagy is, ertelem szerint: Mi baj van? Mire azt mondtam, a te kormanyod a rossz oldalon van!, ---elnevette magat, megenyhulva, es azt mondta "Yenkee's"!
[erdekes:az allamok eszaki reszen eloket a delioldalon elok is Yenkk-nek nevezik, es az angolok is, mig a mexico-iak az osszes allamokban eloket Gringo-knak hivjak)
Mert ahogy tudjuk, angolok, mint minden regen volt uralmuk alatt levo orszagban, a bal oldalan vezetnekjarmuveket az utakon, azert van a kormanyuk a jobb oldalan a kocsiknak...
[ az meg onnan maradt meg nekik, amikor regen a pancelos lovagok meg lohaton hadakoztak, a jobb kezukenek a fegyvereik a jobb kezukben voltak, mint azok a hosszu fa rudon levo landzsaik is es akkor ugy fertek hozza az ellenfelukhoz harcolni, hogy azok a lovak jobb oldalara kerultek, igy pedig az ut bal oldalara kerult.] Nem tudom emlekszetek e meg nyolcadik Henry kiralyukra? akinek a felesegeik nem ertek meg a nyugdij korhataraikat, mert a fama azt mondja, hogy VIII Henry is egy olyan landzsas lovagi torna alkalman megsebesult a fejen attol a hosszu fa landzsatol, es az utan voltak eros fejfajasa es azutan caltozott meg nagyon durvara. Es miutan a Papa nem akarta a sok felesegtol valo elvalasat hivatalosan megengedni, Henry akkor hagyta ott a Papa katolikus vallasat, es o magat nevezte ki az Anglikan vallas vezetojenek, igy aztan annyiszor "valt el" ahanyszor akart. Hat nem csodalkozok rajta, ha a sok felesege mind "meghaltak"... Ugy mar ozvegy volt es a Papa sem tudott volna ellent mondeni az ujabb hazassagainak.
:-DDD
Ezt most találtam:
Nálam maradt még virsli, és egy fél csomag sárgaborsó, majd választok ezek közül valamit.
... persze menjen csak ! a cukrának is jót tesz a mozgás + az izületeinek is , mondom is neki h másszon fel néha a gyerekszobába , ott a szobabinyigli és tekerje :( itt legalább nem taknyol el , de ha esne a puffanást hallanám lent :(
2. :) eltelt v 25-30 év mióta itt lakunk :) és mikor a szomszédba felújítás volt / 1 angol nő vette + a házat / a belső falépcsőt kidobták , aki szétszedte Bundynak adta :) és akkor lett a padlásra lépcsőnk / addig 1 létra volt oda felállítva :D kezdetleges körülmények :) / de csak odatámasztotta a feljáróhoz és 1x mikor ment fel a padlásra kicsúszott a lépcső és akkorát puffant ahogy lezuhant :( h azt hittem leszakadt a tető :( mázlija volt h csak 1 kis frászt kapott és nem lett komoly baja :(
... mikor gyerekek voltunk / a 60-as évek / és hatalmas hó esett , minden hófehér volt :) de hetekig megmaradt akkor is volt olyan szikrázó napsütés h az ember szemének kellett a napszemüveg :)
... a lányom a mai napig is ha süt a nap akkor napszemüveget tesz fel , hiába h már 20-on éve műtötték a szemüket neki még fáj a nap :( :(
... valamikor Angliába bébicsőszködött :( nem is sokáig bírta :( 3-4 hónapig , aztán elege lett abból a sok esőből-ködből :( :(
... tudod ez nem olyan eccerű ám :( :( hiába van v 20-on éve jogsija :( ha gyakorlata + semennyi ! 1x az apjával mentek a hegyen vezetni gyakorolni , de mivel apci végigüvöltözte vele azt a fél ? órát :( a lányunk mondta h hagyjuk a fenébe !!! Citroen , nem több milliós , akkor sem volt új , mikor vette , de akkor is ez a legújabb tragacsa / többiek mind a legszebb női korban voltak :) 20 körül :) :) / na azoktól az időktől én is előre félek , h mi lesz ha ... ?!
... persze én is szeretem megnézni , mi az amit megvennék és volt is olyan kolléganőm régen akivel mentem vásárolni többször míg dolgoztam dehát azóta neki is más nekem is más az élet :( :(
Nálunk már volt tél, hó 1 hétig, zúzmarás hideg!
Legyen tél, de süssön a nap! 😀
Mindent elviselek, de a -20 és +40°C-t, esőt ésa szürke ködös napokat utálom, haldoklom tőle!
Na de nyugodjak le, nem kívánságműsor! 😀
😊
Megvárom Anyagit, hátha megosztja velnk a paszta shtha receptjét... Hasonló ez az étel, de mégsem egészen bolognai.
Akkor adja oda a lányodnak a kocsit(ha jól emlékszem, nemi van jogsija), és ketten nyugisan, kényelmesen bevásárolhattok! Mondjad Bundynak, ha végképp nem fog tudni vezetni, akkor rá lesz utalva a lányotokra,(pl. vigye orvoshoz, vérvételre, stb.) és akkor oda kell adni a féltett tragacsát... hogy a te szavaiddal éljek! 😀 Milyen márkájú "tragacs", hogy ennyire félti? 😀 Több milliós árú kocsi?
Aztán míg vásároltok, ő lógathatja a lábát otthon!
Ne féltse mááá annyira azt a kocsit!
Jobb úgy vásárolni, hogy látod, megfogod, és megveszed, ha kell! Netről mindig várni a futárt, ha valami nem oké, reklamálni, visszaküldeni...
Én szoktam menni a barárnőmmel is bevásárolni, jó buli!😀😎 Neki van jogsi, kocsi, nekem nincs jogsim, pedig apám gépkocsi oktató volt a '80-as években... De már nem is lehetne a szemem miatt vezetnem.
Azt a paszta suthat majd osztd már meg velünk légyszi! Rákerestem, de neked biztos jól bevált recepted van.
A vegád ónként vega, vagy valami más miatt? Nehéz lehet neki változatosan főzni...
Mi az a piroska?
Az nem baj, ha nem kocsival megy, kell annyi mozgás neki, csak el ne essen, ha csúszik a járda, az út! Felénk legalábbis csúszik...
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)