Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)

139541. 7454c77428 (válaszként erre: 139540. - 7454c77428)
2020. júl. 9. 09:28
bocsánat,mielőtt valaki kijavít.az én.
139540. 7454c77428 (válaszként erre: 139538. - Forrest2010)
2020. júl. 9. 09:28
nekem a nagyanyámék más gondolkodásúak voltak,mint a falusiak többsége,a nagymamám sokat olvasott,az öreg rejtvényt fejtett,az apám szüleit nem ismertem,korán meghaltak.
139539. forrest2010 (válaszként erre: 139536. - 7454c77428)
2020. júl. 9. 09:23
... na + a Paul Newman + a piszok dög Bundy :)
139538. forrest2010 (válaszként erre: 139525. - Mirrmurr2)
2020. júl. 9. 09:20
... néhány évig kollégám volt a hajdani óvónénim férje , érdekes h a facebook előtt sose tűnt fel h hatalmas szakadék van a gondolkodásunk között / idősebb Anyumnál , 21-el idősebb nálam , de nagyon kedvelem továbbra is , pedig ő még le is tiltott a face-járól , pedig sose mondtam 1 kukk rossz szót se rá ! :( :( / dehát a világ így kerek :))))))
139537. 7454c77428 (válaszként erre: 139533. - Fokhagyma)
2020. júl. 9. 09:11
én is.
139536. 7454c77428 (válaszként erre: 139529. - Napsugár8)
2020. júl. 9. 09:11
meg a jóképű Gojko Mitic
139535. fokhagyma (válaszként erre: 139524. - Forrest2010)
2020. júl. 9. 08:43
Teljes mértékben ugyanezt vallom én is.
139534. fokhagyma (válaszként erre: 139532. - Napsugár8)
2020. júl. 9. 08:35
Ennél nagyobb baj ne legyen!!!
139533. fokhagyma
2020. júl. 9. 08:35

Dodi!

Remélem, jössz továbbra is. Én is csatlakozom azokhoz, akik írták, hogy szeretnek és szívesen olvasnak. Nagyon sok jó emberi tulajdonságodat ismertem meg itt a fórumon.

139532. Napsugár8 (válaszként erre: 139531. - Unom)
2020. júl. 9. 07:50

Jézus Mária! Hát ennyire hülye nem lehetek!! Vagy mégis????

Ezt nem is én írtam, szerintem megint csak a "nyuszi a hibás"!!

Még gondolkodtam is, hogy az egész verset bemásoljam-e ide a google-ból, aztán csak azt a pár sort. Megnéztem, mert emlékezetből írva nem akartam téveszteni.

139531. unom (válaszként erre: 139530. - Napsugár8)
2020. júl. 9. 07:45
Bocs, ez József Attila idézet, nem Arany János.
139530. Napsugár8
2020. júl. 9. 07:43

Valami zavart a Grétsi László névben, hogy talán nem helyesen írtam. Valóban: Grétsy László nyelvész volt.

Még anno volt a rádióban is, tv-ben is külön adás-idő amikor ő tanított minket a helyesírásra, olyan Arany János módszerrel:

"Én egész népemet fogom

nem középiskolás fokon

taní-

tani!"

139529. Napsugár8
2020. júl. 9. 07:26

Ufff!

Szólt Ülő Bika, az sziú indiánok sámánja és vezetője. :))))

139528. Napsugár8
2020. júl. 9. 07:22

Most eszembe jutott az ősi kínai tanítás:

- Tanuld meg megváltoztatni azt, ami nem tetszik, és változtatni tudsz rajta

- Tanuld meg elfogadni azt, ami nem tetszik, de változtatni nem tudsz rajta

- Tanuld meg megkülönböztetni a kettőt!

Guruljka már csak ilyen! Grétsi László II. A magyar nyelv és helyesírás őre!

Szép, szép, de azért őneki is üzentek az ősi kínaiak:

- nem kell neked az egész világot megváltani

- nem neked kell az egész világot megváltani

- nem biztos, hogy a világot meg kell váltani!

Dodi!

Próbáld meg légyszi' elfogadni Guruljkát ilyennek, amilyen, és ha nem tud, nem akar, képtelen (át)ugorni, képtelen szó nélkül hagyni, ha valami nem tetszik neki, akkor ugorjál te!!! és ne vedd a szívedre!

Én is, többen is, szeretünk mindkettőtöket, sütünk, főzünk, spórolunk, és közbe-közbe szóba kerül ez-az... de alapjaiban jó kis társaság vagyunk mi itt, a különbözőségünk adja a fórum sava-borsát.

Hát akkor gyertek, sózni-borsozni, bele kell abba rakni a mai adagot is! :))

139527. Guruljka (válaszként erre: 139526. - Napsugár8)
2020. júl. 9. 07:15
Majd fog, de szerintem aludni is szokott valamikor.
139526. Napsugár8
2020. júl. 9. 07:11

Dodi! Merre vagy? Gyere vissza!!!

Így szeretünk, ahogy vagy, így tisztelünk, amiért még 50 év alatt sem felejtetted el az anyanyelvedet, és (az angol billentyűzeted) minden más nehezítő körülmény ellenére is ilyen jól írsz magyarul.

Gyere vissza és mesélj!

139525. Mirrmurr2
2020. júl. 9. 06:41

Csatlakozom Forresthez és örülök, hogy Dodi ilyen kedvesen és higgadtan reagált.

Dodi, korábban észrevettem már, hogy pár dologban nem egyezik a véleményem a tiéddel, de nem is kell egyezniük. Ettől még tisztelettel fordulhatunk egymás felé, elmondhatjuk a véleményünket itt valamiről vagy elhallgathatjuk és csak olvashatunk.

Úgy hiszem, mindenkinek helye van itt és a fórumgazda kivételével senkinek nincs joga, hogy másokat kioktasson.

Amint Forrest is írta, sokunkat érdekel, amit írsz; én mindig szívesen olvasom a hozzászólásaidat és kicsit belelátok általuk egy más világba, mint az én világom.

Nem hiszem azt, hogy nálam van a bölcsek köve és nem hiszem azt, hogy bárkit is ki kellene oktatnom bármilyen témában. Én értek bizonyos dolgokhoz, mások más dolgokhoz: tanulhatunk itt egymástól vagy csak pihenésképp olvasgathatunk.

139524. forrest2010 (válaszként erre: 139516. - 7454c77428)
2020. júl. 9. 05:20
... az egyik kisöregnél van 1 jó kis napos ficak a háza hátulja és az utca között , régen oda tavasszal ültetett mindig borsót , majd amikor letermett és felhúzgálta utána még zöldbabot , ügyes , szorgalmas kis emberke / nagyon kedvelem a fizikailag tevékeny embereket , akik hajlandók felemelni a hátsójukat és tenni is a jólétükért , nem csak kiénekelni a sajtot a holló szájából :( várni a sült galambot :( + az ingyen mindent ! / 30 éve nyd-as !!! átdolgozta az egész életét és utána se esett kétségbe h nyugdíjasként egyedül ... :) követendő jó példa !!! / nekem :) /
139523. forrest2010 (válaszként erre: 139521. - Dodi44)
2020. júl. 9. 05:12
... Dodi ! maradj is mindig ilyen ! aki akarja , akit érdekel :) az úgyis kihámozza a lényeget ! a mondandódból :) még akkor is !!! ha közel 50 év elteltével / amit nem itthon éltél / esetleg van némi helyesírási hiba itt-ott :) na és ?! megálltad a helyed a világban , különbül , mint némelyik szőrszálhasogató , mindenben hibát kereső ... / és most finom voltam :) és nőies :) / aki úgy érzi ... az " ugorgyon " !!! én is azt teszem :) és bevált !!!
139522. Guruljka (válaszként erre: 139521. - Dodi44)
2020. júl. 9. 00:53

Tulajdonképpen igazad van, de én hasonló okokból mérgelődöm a "salyát" helyesírásodon.

Igaz, következetesen, mindig így írod.

139521. Dodi44 (válaszként erre: 139520. - Guruljka)
2020. júl. 8. 23:21

Koszonom, a baratsagos eszreveteleidet.

Elertem az eletemnek egy olyan stadiumahoz, amelyben a fontossagi sorrendek uj sorrendbe rendezodtek, velem egyutt.

Ember vagyok es emberi hibaim vannak es lesznek. Mar nem fontosak nekem, hogy korrigaljam okket, hogy masok elvarasanak eleget tegyek.

Ha a hibaimmal egyutt valakinek meg felelek, az ugy jol van, de ha nem felelek meg, akkor az ugy is jol van.

Van egy erdekes eszrevetel az egyik dalban, amely azt mondja, Ricky Nelson enekli, a Garden Party nevu dalban:

All right now, I learned my lesson well.

You see, you can't please everyone, so you got to please yourself...

Vegul is, megtanultam az elet leckejet jol, nem tudnek mindenkinek eleget tenni, hat akkor az etiket szabalyait tiszteletben tartva, a magam szabalyai szerint folytatom az eletemet.

Csak ugy hozzavetolegesen, szabadon...

Hat igen, lehet hogy a cipom nem mindig latod kifenyesitve, de a belso ertekeim, azert ugyan azok fognak maradni, ha a helyes irasim , itt ott lipantos, ha csak egy strand papucsban, egy rovid nadragban es egy trikoban vagyok, mintha egy smokingot viselnek.

(pedig van beloluk egy par...)

139520. Guruljka (válaszként erre: 139515. - Dodi44)
2020. júl. 8. 21:35

"Hátuszonya és "szárnya" hosszú - ezért nevezik kardszárnyúnak -, a hímek hátúszója háromszögletű, a nőstényeké kisebb, hátrafelé hajló. A hátuszony magassága 1,8 méter is lehet. A fogságban tartott állatok hátuszonya - eddig ismeretlen ok miatt - egy idő után lehajlik."

Szóval a Dorsal Finn hátuszony.

A saját az meg saját, de mindig ly-nal írod. Van egy csomó dolog, aminek utánanézhetnél. Azt nem hiszem, hogy "a tengeren túl" más lenne az internet.

A cápa meg nem emlős, hanem porcos hal, miért lenne a fogazata azonos a delfinfélék fogazatával?

139519. Guruljka (válaszként erre: 139515. - Dodi44)
2020. júl. 8. 21:18

A kardszárnyú delfin (Orcinus orca), más néven orka - vagy (angol neve után) gyilkos bálna - az emlősök (Mammalia) osztályába, a cetek (Cetacea) rendjébe, és a fogascetek (Odontoceti) alrendjén belül a delfinfélék (Delphinidae) családjába tartozik.

Korábban a gömbölyűfejűdelfin-félék (Globicephalidae) közé sorolták.

Egyes újabb genetikai kutatások szerint nem egy, hanem több fajt alkotnak. Az eddigi három – A, B, C – változathoz talán csatlakozik majd egy D-típus is.[1] A kardszárnyú delfin (Orcinus orca) a legnagyobb testű delfinfaj. Az óceánokban világszerte előfordul. Ragadozó, nagytestű állatokat is megtámad. Közismert, népszerű állatfaj, delfináriumokban sok helyütt bemutatják.

(Wikipédia)

139518. Guruljka (válaszként erre: 139517. - Napsugár8)
2020. júl. 8. 21:15

Okra,orka, orda, borda,

Kés, villa, faragószék...

[link]

139517. Napsugár8 (válaszként erre: 139513. - Mmacus)
2020. júl. 8. 19:44

De igazad van! Az a túró-utánzat pedig az orda!

Szóval van okra, van orka, van orda, ... van még valami hasonló??? :))

139516. 7454c77428 (válaszként erre: 139512. - Mmacus)
2020. júl. 8. 19:39
ha ki nem szárad.egyik éven nekem is rengeteg lett rajta ősszel.
139515. Dodi44 (válaszként erre: 139494. - Napsugár8)
2020. júl. 8. 19:00

AggyIsten!

Az Orka egy felul feketeszinu, alul feher szini, a himek ugy hat meteres hosszuak A nostenek rovidebbek a testuk oldalan erdekes felig feher, felig fekete szinuek.

A delfinek csaladjaba tartoznak, elevenszulok, husevoek, hal, foka, pingvin van a menujukon. Csoportokban elnek. Masneven Killer whale-nek azaz gyilkos balnanak is nevezik oket. A himeknek meternyi Dorsol Finn van a hatuk tetejen. Ami erdekes, ha fogsagban elnek, akkor az a finn-juk ugy jocskan oldalra gorbul, a nosteneke sokkal kissebek azok az uszonyaik. Ami erdekes, a delfinek hatso, "farok"uszonyaik, azok vizszintesek, mint a delfinekre jellemzo, tehat azok le fol mozgatasaval usznak, mig a capak csaladjaban a farok uszonyaik, jobbra ballra csapkodva hajtja oket.

Az Orka, aranylag okos allat, Pl az artoc-on vagy is a jeges tengerben, ha a fokara vadasznak, a foka olyan sebesseggel uszik, hogy felugrik a jegtabla te4tejere menekulve, akkor ha a jegtabla nem tul nagy, a gyilkos balna felugrik a jegtabla szelere, es ha sikerul, akkor a foka lecsuszk a jegtablarol, vagyha meg tudja torni, akkor az orka szet tori a jegtablat a salyat sulyaval.

A vizben mar az orca/ orka a mestere az uszasnak. de a fogai nem hegyesek, ugy mint a capaknak.

Ami erdekes, hogy a nagy feher capakkal majdnem ugyan akkora mereteik vannak, es a fehercapahoz oda uszik, es baratsagot szinlelve megtamadjak, es megeszik. Kulonosen a majat szeretik.

Egyszer ultem a vizben a homok padon, ugy husz meterre a parttol. es egy hat uszony emelkedett ki a vizbol, ugy tiz meternyire a hatam mogott. Persze en a benti szarazfoldi, buta vagyok a tengeri kepekhez, es szepen, ahogy csak birtam, kitereltem a tengerbol az ugyancsak kozelemben a homokpadon hussolo gyerekeket. Gondolvan, hogy capat latok! De a capakank ket uszonya latszik, ha a viz tetejern ha annyira feljon! Egy a hat uszonya es egy a fark uszonya felso resze! Nekem eleg volt egy uszony latvanya, hogy betojjak! Kesobb tudtam meg, hogy azon a reszen vannak olyan baratsagos delfinek, amelyek eleg kozelibe mennek az embereknek, nem veszelyesek, baratsagosak. De en a szarazfold belsejeben eltem, jaratlan vagyok a tengerparti tapasztalatok teren ott en meg baby cipoben jarok...

139514. mmacus (válaszként erre: 139494. - Napsugár8)
2020. júl. 8. 19:00
139513. mmacus (válaszként erre: 139494. - Napsugár8)
2020. júl. 8. 18:59

A túró félé az orda!

Az okra egy zöldség.

139512. mmacus (válaszként erre: 139502. - Freddy36)
2020. júl. 8. 18:56

Ha nem húzgálod fel, fog teremni még egyszer!

Én nem vetettem tavasszal. Múlt pénteken a Búza téren 1300-ért vettem egy kilót! És még azt se mondhatom, hogy gyönyörű volt.

Gondolkodom, valahová kéne vetni pár sort.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook