Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Én karalábé főzeléket főzök, csak úgy, feltét nélkül tejfölös habarással. Egyszerű, könnyű egytál étel.
Holnap majd valami húsosat.
... nálunk volt a héten :) de gombóccal :) :) / tudod ! mint a töltött káposzta v paradicsomszósz húsgombóccal :) szoktam tökfőzelékkel is + paradicsomos káposztával is :) mindegyik finom :) nem kell külön valami feltét hozzá ...
:) tudod ! a variációk száma végtelen , csak 1 marék husi + 1 kis fantázia :) és kész a zebéd :) és még nem is halt éhen senki ! :) nálunk :) :) /
... mára pácolt-rántott csirkemell + dinsztelt káposzta + gombaleves a kaja :) / úgy volt h jön a lányom , ő + nagyon kevés húst eszik , hát próbálok olyat , amit szeret , de majd holnap jön :) kotorászok elő még 1 doboz csirkemellet :) holnapra is :) /
Jó reggelt. Vagy már ahhoz elkéstem?
Vigyefene jól van, köszöni az érdeklődést.
Remélem, mindenki jól van!!!
Jön a tavasz! :))
Kaptam egy cserép jácintot, olyan illata van!!! :))
Mára maradék bableves lesz és sütök még egy halom palacsintát.
Tervben van már egy hete egy jó paradicsomos káposzta is . Lehet, csak a jövő hét elejére...
Sziasztok! Végre itt a hétvége!!! :))
Idáig itthon tevékenykedtem és befejeztem egy film magnézését.
Mindjárt indulok vásárolni, csak még kiteregetek.
Persze, már ha autóval járnak.
De elég sokan járnak.
A fiamék busza pl. elkerüli a várost, ő nem tud vásárolni. Nem is lenne kedve 12 óra munka után.
Itt volt egy jó hentes, csak elment máshova. Évek óta nem jön más a helyébe.
Persze én vagyok a gyalogsenki, más autóval megoldja.
Tudom, kis falvakban más a helyzet, de azért nem ez a jellemző. Vannak nagyobb falvak, kisvárosok, nagyobb városok, ahol más a kínálat. Nemcsak Budapestről beszélek. Unokahúgom egy nagyközségben lakik, és van 2 húsboltjuk jó ellátással. Néha ő hoz olyat, ami itt nincs, mert a helyi hentes maga dolgozza fel a termékeit, és házias ízeket produkál.
Sajnos, vannak rosszul ellátott falvak is, tudom.
Hentes sincs... csak az egyik boltban hentespult.
A bolti eladók szolgálnak ki ott is, tudomásom szerint egyik sem hentes.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)