Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Megkóstoltam, tiszta horror volt. A hosszú olajos saláta egyszercsak hirtelen lecsúszott a torkomon 😱
Hu, de megijedtem akkor ... 😱
Olyan ropogós nem fonnyadttal!
Bár van az "öntött" saláta, van, aki szereti.
Anyámat láttam olyat csinálni vagy 45 éve.
Igen, 600-millió.
Magyarul nem tudom a nevüket ezeknek a lakásoknak, angolul penthouses, így néznek ki.
Miért mászkálsz annyit a TV előtt?
Megfejtettem: Sit down please!
... na azért az csak nem úgy megy h : kibillentenek !!! én 20on évvel ezelőtt is úgy voltam vele h magamnak már nem vennék semmilyen ingatlant elég ezt az egyet fenntartani ! de ugyanakkor azt is látom h az " ingyen " !!! sokakat nem ösztönöz arra h megmozduljanak/strapálják magukat azért h legyen fedél a család feje fölé ! mert lakni kell ! és aki nem fogja fel h az albérlet az csak albérlet , ott fizethet az ember , mint a katonatiszt ! akkor se lesz soha az övé ! bár az is igaz h vannak akik úgy fogják fel h költsön rá az ! akié ! de ugyan miért is költene rá az akié ? annak aki csak lelakja ?!
... itt azért nem keresnek annyit az emberek h az országban ide-oda költözve albérlet mellett összerak annyit , h nyd-as korára tudjon venni valami kis kuckót , ahol a hátralévő éveit élheti :(
... itt a faluban sokan voltak úgy vele h eladták itt a házukat és elmentek vidékre , egyik kollégám 31 millióért adta el a saját házukat több mint 10 éve , 100m2 volt + még akkora a 2. szint ami csak felkészítve lett ha lesz gyerek ... nem lett :( :( kettejüknek kisebb is elég volt , hát beszálltak 1 új társasházhoz és ami maradt abból életük végéig jól élhetnek :)
... a másik azért adta el itt , mert a 2 gyereküknek megoldották belőle a lakhatásukat , nem kellett a gyerekeknek felvenni olyan hitelt , amitől max elúszott volna a meglévő is a fejük fölül ! ők + elmentek a Balaton közelébe :) / mert a lehetőség semmi ! csak ha megragadod ! / Anyósomék is úgy kerültek ide a faluba hajdanán h a svábok üresen maradt házukat odaadták bányászoknak :( a szívem szakadt volna + azokért a kertekért/házakért , ami itt maradt utánuk ! mert nyilván h a hátukon nem vihették el ! a szorgalmasabbja máshol is boldogult ! de sokan sose tették túl magukat azon a szemétségen ! h menniük kellett bárhonnan !! mert nem a saját jószándékukból mentek el !!
szerintem lyuk az lyuk... csak egér ne legyen benne...))
jujj, Hansi, megint félreérthetően fogalmaztál...))
gyere, örömmel várlak...
van egy vakond barátom, itt annyi lyuk van üresen, hogy válogathatsz belőlük...)))
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)