Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Egy , nekem erdekes eset tortent meg velem:
Mivel, hogy atleptem a nyugdijasok taboraba, valami olyan elfoglaltsagot kerestem magamnak, amely valami katonai rendszert ujra bevezet az eletemben, Hat kihasznaltam az egyik alkalmat, hogy az allamunk helyben levo legnagyobb allatkerjebe ellatogattam. Mivel a honap elso hetfojen a magamfajta :nyogdijasokat, unokakkal szivesen beengedik. Igy aztan odabent lezengve, mivel nagy erdeklodesi koromet foglaljak el a nem human elolenyek olvastam az egyes kitett ismertetoket a bentlevo ott tartozkodo lenyek rol. Sajnos, a politika mar mindenhova "betette a labat" es azt egysek fontosnak is talaljak. Legalabb is nekik fontosnak. Az egyik kitett ismertetokben a "falu ujsagon' kerestek olyan magamfajta nyugdijasokat, akik bermentve kisegitenek az allatkert latogatoit, akik az allatkerten vegig vezethetik az erdeklodoket, csoportokat, es elmondjak az allatokrol a tulajdonsagaikat. Mivwl szeretem az allatokat, es veluk-roluk tereferelni, igy kitoltottem egy jelentkezo ivet. Persze az itteni formasagokhoz az ios hozza tartozik, hogy az iraasbeli jelentkezest a szobeli interview is koveti, Mivel nem volt hosszu sor a jelentkezokbol, egyedul voltam, azonnal kertek, hogy ha van idom, megtortenhetne a beszelgetesunk is.
Minden siman ment, meglepodve ismertek el az a terem meglevo bo informacioimat, mindaddig, mig oda nem ertunk az indiai elefantokhoz. No ott azutan kibujt a szog a zsakbol, hogy az nem politikailag korrect annak ameghatarozasa! Mert az Azsiai Elefant! Es ez foben jaro bun olyant mondani! Igy aztan a nezet elteresunk miatt nem kaptam meg az Ambassador kinevezesemet!-Mivel nekem az Indiai nev az nem volt tobbet elfogadhato politikailag... Az en nezetem oreg dogmara alapult: a politikai harcok, manipulaciok, azok csak a vilagmindenseg idotablajahoz viszonyitva, csak ideig oraig maradnak, a torokok, labancok, muszkak, meg az EU is elfognak majd tunni, de az indiai elefantok es hasonlok azok maradnak...
Meg mielott kigyot -bekat hajingalnatok ram, a hangsuly az F-en van...
:-@@@@
"az semmi! itt 58 F van..."
:-@@@@
Gummi néni, már tettem fel Neked ötletet adó mit főzzek recepteket, de rakok fel újat is, talán valakinek hasznára válik.
Volt amikor sok barátom kertészkedett, nekem könyörögtek hogy adjak nekik palántákat. Az üvegházam túlzsúfolt volt, csináltam ezt az ideigleneset, amit kora reggel már oda tologattam, ahol éppen sütött a nap. Ezt nem tudtam fűteni amikor nagyon lehűlt, azért van teteje is, éjszaka a garázsban parkolt.
Kicseréltem a képet, amin jól látható.
Az nekem is van,nem félkész,hanem maradék lecsó.
Sajtos sonkás tejfölös makarónit főztem,leves ásványvíz,vagy málna kóla.😁
Mit főztök ma?
Ki nem tudom találni mit kellene,és mingyá 10-óra 😁
nálam sok ribizli van minden évben, de elajándékozom, mert sosem szerettem..,,.
a papámnak ültettem, mert Ő meg szerette, de szegény már meghalt.
a cseresznye íze tökéletes, csak még nem mélyvörös, de veszett ennél több is Mohácsnál...
az egresemre leszek nagyon kíváncsi, idén lesz az első termésem...
tavaly pórul jártam a cseresznyével, mert arra vártam, hogy fekete legyen...
aztán jött egy 3-4 napos eső és mind ott rohadt a fán.
a bejáró nénim azt mondta, hogy eltenni jó lesz ez így is, ne reszkirozzak.
Ízre kiváló, de tény, hogy maradhatott volna még egy hetet a fán is.
de ki tud előre jósolni időjárásilag?
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)