Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
... tudom , úgy is szaporodik , amit rettenetesen sajnálok , a szomszédba volt 1 hatalmas labdájú , de mivel hasonlít a levele másik növényre is , hát kivágta az új tulaj úgy h szerintem , halvány fogalma sem volt róla h mit vágat ki ?! mondjuk én a helyükbe 1 tavaszt hagytam volna h lássam , mi is az ?! ahogy a kerítésnél a tavaszi illatos bangitát se hiszem h tudta h mi az ? kivágatta , sajnos abból nem sikerült szaporítanom , de vettem 1-et és tele volt virággal most tavasszal is , de a szomszédba az 1 illatos bangita volt ... mindent kivágattak :( :( csak valami értéktelen vackot hagytak + ott :( :( ilyenkor vérzik a szívem és sajnálom h a pestiek , mé' nem maradtak Pesten ?!!!!
... most virágzik a kúszó lilaakácunk , jó 3 héttel később :( :( de legalább még él , pedig azt hittem 1 hónapja h annak is nyekk ! mint a júdásfának ! :( de az is él :))))
nem baj, ha csak kocabagós vagy....
Hansinél többet tudsz mindenről...))
forrestkém, én majd hozzád járok ilyen kis gyökeres dolgokért...
úgy látom, Te profi vagy ebben a témában...
Magyarországon se egyforma a klíma. Északi, hűvösebb vidékeken nem érzi olyan jól magát a kiwi, vagy más hasonló, mint a déli melegebb helyeken.
Nálunk pl. nem vált be a citrom, pécsi barátnőmnél meg gyönyörű termést hoz.
Még attól is függ, hogy a kert déli, naposabb részén van-e a meleget igénylő növény, vagy az északin.
De a "legfinomabb" kávét állítólag megemésztik az állatok előre, és aranyárban adják el. A fene tudja mitől döglik a légy.
Ha tudnám mit tesznek elém, biztos nem kellene.
azért vannak nekem cserépben mert egy belv. udvaron vannak. Szinte arasznyi volt amikor vettem és az udvar dísze lett.
Van ami sajnos nem nyílik itt pl. a magnólia, az majd megy a telekre ősszel. De szép cserépben a lila és fehér orgona is. Meg nyílik még sok olyan bokor, aminek nem tudom a nevét. Megvettem 'babaként' még őket, aztán megnőttek.
aszonták, hogy kínai eredetű mint a barátosném...
a barátnő csak vicc...))
szóval a magyar klíma jó neki...
... mikor még nem ismertük a kukacvirágot ? lopkodtunk le belőle lecsipkedett kis db-okat és gyönyörűen meggyökeresedett :)
... a legszebb olyan kis lopkodásom 1 db 5 centis kis sárkányfa hajtás volt , gyönyörű formás lett v 2 méteres , akkor feldaraboltam és lettek új növényeim belőle , éppen most is szaporodik :) sárkányoknak-sárkányfa / Dracaena / a sima zöld levelű a kedvencem :)
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)