Homeopátiás szert keresek izületi és izomfájdalomra. Tud valaki segíteni? És nem google stb... válaszokat várok. (tudásbázis)
Feltétlenül!
F.Y. a szkeptikusok hitetlen táborát gyarapítja!
Soha semmit ki nem próbál, csak véleménye van, de az nagyon! :D
(Egy homeopátia használó placeboáldozat :) )
Az hogy bemész a gyógyszertárba és megveszed a bogyót vény nélkül, az nem az egész ember kezelése.
Az egész ember kezelése ott kezdődik, hogy elmegy orvoshoz, aki megvizsgálja, és feltárja az OKOT a tünetek alapján.
Az Unió semmi ilyet nem ösztökél tesz. Eltűri, ennyi.
:))
Ezen nem kezdünk megint vitatkozni.
Nekem és még sokan másoknak is használ.
„…Úgy tűnik, a homeopátia esetében ez hosszabb idő" - jegyzi meg dr. Borbély Katalin. Hogy mégis működik, azt a gyógyultaknak nem kell magyarázni, és ahogy a doktor nő mondja: "10-20 gyógyult pedig küld 500 új beteget." Mivel a homeopaták az embert egészében igyekszenek kezelni, nem pedig az adott betegséget, és lévén minden ember, minden betegségtörténet más, nehéz a hagyományos orvoslásban alkalmazott, sok ezer résztvevős kontrollált vizsgálatokkal alátámasztani kezeléseik eredményességét, alapvetően kutatásmódszertani problémába ütközünk. Az Európai Unió pedig nem csak hogy elfogadja a homeopátiás szereket gyógyszerként, az állattenyésztésben, különösen a haszonállatok gyógyításánál kifejezetten ösztökéli is e szerek használatát.”
Az ilyen személyes tapasztalatok nem sokat érnek az igazság szempontjából, éppen a placebo hatás miatt. Lehet hogy csak egyszerűen placebo érzékenyebb vagy az átlagnál.
A klinikai vizsgálatoknál éppen ez miatt placebo kontrollt alkalmaznak.
A homeopátiás szerek a klinikai vizsgálatokon általában nem állják meg a helyüket, nem mutatnak többet a placebónál, ami nem meglepő egy hatóanyagot nem tartalmazó készítmény esetén.
Az alapbetegséget kell kezelni.
Itt már nem biztos, hogy elég a homeopátia, vagy más tünetcsökkentő!
Ezt akkor kéne leírnod, ha már valaha is kipróbáltál volna egy jó kis homeopátiás szert.
Te sohasem fogod megtudni az igazságot.
A homeopátiás szerek nagyon jó hatásúak és nem placebók.
Én legalább használom és tudom...
Now Liquid Glucosamine & Chondroitin folyadékot használom, nem homeopátiás, de nekem bevált.
Minden glükozamin molekula 2-3 vízmolekulát köt magához, így alakulnak ki a sejt közötti vízterek, melyekben gyakorlatilag "úszkálnak" a működő (funkcionális) sejtek. A kondroitin a porc egyik fő alkotóeleme, amelyet kiváló vízmegkötő képesség jellemez. Ezáltal biztosítja a porc mechanikus-elasztikus tulajdonságait. Elsősorban sportolóknak, idősebbeknek és nehéz fizikai munkát végzőknek ajánljuk. Egy adag mérete: 1 evőkanál (15 ml). Kalória: 31. Összetevők: C-vitamin (aszkorbinsav) 125 mg, mangán (mangán-től AAC) 4 mg, nátrium 60 mg, kálium 5 mg, glükozamin HCl 750 mg, chondroitin szulfát nátrium 600 mg, MSM (Methylsulphonylmethane) 150 mg. Egyéb összetevők: ioncserélt víz, növényi glicerin, fruktóz, természetes ízesítők, citromsav, almasav, xantán, kálium-szorbát (mint tartósítószer) és természetes béta-karotin.
Szia Mamanyúl!
Megírnád nekem, hogy mennyi arnikát ragtál a vízbe? :) Nekem is Baker cisztám van, kipróbálnám...
Szia Hancsalean !
A térdek és bokaízületek sérüléseire elsődleges szer az ARNICA MONTANA - ez a hegyi arnika homeos kivonata, és minden sérülés esetén elsődleges szer. Ha van szakadás, akkor van sérülés a kapillárisokban (hajszálerekben) is és ez vérzéssel jár még akkor is ha nem látszik kivülről .
Az Arnica gyulladás csökkentő, fájdalom csillapító, csökkenti a duzzanatot is.
Ha duzzadt az izület, és úgy érzed hogy be van vizesedve, feszít, esetleg piros kivülről, melegnek érzed és jólesik rá a hideg borogatás akkor az Arnica mellé jót tenne az APIS MELLIFICA- ami a méhecske mérgéből készül, és ezt a duzzanatot fogja elmulasztani.
Nekem személy szerint a térdemre még nagyon bevált a BRYONIA- ami a fehér földitök homeo kivonata. Nekem Baker cisztám volt a térdhajlatomban túlerőltetéstől, már behajlítani sem tudtam. Műteni akarták, mondtam, hogy kössz majd megoldom magam. Jegeltem éjszakára, feloldottam egy üveg ásványvízben Arnica C30-at és megiszogattam. Másnapra felére csökkent, akkor jött a Bryonia C30 ugyanigy ásványvizbe beoldva, egész nap megiszogattam, és másnapra hűlt helye a cisztámnak. Azóta sincs ennek már fél éve.
A Bryoniára akkor lesz szükséged ha nem tudod megmozdítani a lábad, mert minden mozdulat fáj.
Remélem tudtam segíteni
Bocs a linket elfelejtettem:
Az ősi magnézium forgalmazójának a weboldalán találtam:
"Az Ősi Magnézium olaj és gél nagyszerűsége abban rejlik, hogy a bőrön keresztül, direkt módon jut be a szervezetbe pontosan oda, ahol legnagyobb a szükség rá. A bőrről érdemes tudni, hogy csak azokat az anyagokat szívja fel, amelyekre szüksége van a szervezetnek és annyit amennyire szüksége van. A bőr egy intelligens biológiai szűrő. Elmondható, hogy az Ősi Magnézium olajjal és géllel pótolható az a nagymértékű magnézium hiány mely jellemző a mai emberek többségére. Természetgyógyászati szempontból óriási jelentősége van például a hirtelen szívhalál megelőzésében.
Masszőri oldalról sincs kisebb jelentősége, hiszen a beszívódó olaj például az izmokban lévő hajszálerek falának a görcseit oldja, így az izomgörcsök egyik okát szünteti meg. A tapasztalatok szerint szinte kivétel nélkül 5-10 percen belül oldódnak „olvadnak el” a görcsök, megkönnyítve így a masszőr munkáját. Nem elhanyagolható szempont továbbá a vendég elégedettségének a nagymértékű növekedése sem, melyet a masszírozás hatásának az időben történő meghosszabbodása vált ki. Különösen igaz ez a csuklyás izomra.
Betegbeszámolók szerint 3-4 napon belül szűnik meg a kellemetlen éjjeli, vagy reggeli lábgörcs a mindennapos használat mellett.
Szenyán Zoltán
Egészségtanár
Természetgyógyász
Reflexológus
Bioenergetikus"
Szia!
Javaslom a TRAUMEEL készítményeket neked.Ez homeopátiás szer.
Van kenőcs,tabletta v. csepp belsőleg illetve injekció is,de azt fel kell íratni és be kell adatni
A térd már pár éve sérült, a bal fordult ki, aztán ettől meg tönkrement a jobb is. A boka: egy rossz lépéstől van, mivel nyeklenek a lábaim közben, ezért alám került:(.
Szoptatok, így az orvosok nem sokat tehetnek.
További ajánlott fórumok:
- Miért hisznek az emberek a természetgyógyászatban, homeopátiában és más effélében?
- Hiszel a homeopátiás csodaszerekben? Én nem.. Győzz meg az ellenkezőjéről
- Allergia kezelése homeopátiával
- Válsztanátok olyan gyerekorvost, aki először homeopátiás szerekkel próbál meg segíteni?Ellene-mellette?
- Aki járatos a homeopátiában, tudna segíteni?
- Tudna nekem valaki segíteni abban, hogy egy doboz Osanit homeopátiás szer, hány golyócskát tartalmaz?