Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Válsztanátok olyan gyerekorvost, aki először homeopátiás szerekkel próbál meg segíteni?Ellene-mellette? fórum

Válsztanátok olyan gyerekorvost, aki először homeopátiás szerekkel próbál meg segíteni?Ellene-mellette? (tudásbázis kérdés)


1 2
2016. szept. 11. 13:39
Kizárt dolog.
2016. szept. 11. 13:35
nem
50. unom (válaszként erre: 45. - 036bf4cfe4)
2016. szept. 11. 11:28

Bocs, de vírusok ellen épp hatástalan az antibiotikum.

AAz indító kérdésre válaszolva: nem vinném kuruzslóhoz, akkor sem, ha doktor.

49. Panna.33 (válaszként erre: 14. - Zsugabubus007)
2016. szept. 11. 10:02

Remélem sosem.

Humbug az egész

2011. okt. 13. 07:38
Hogyne választanék! :)) Sőt,örülnék egy ilyen orvosnak!A mienk sem egyból írja az antibiotikumot,ezért is imádom.De mivel én is esküszöm a homeos dolgokra,örülnék,ha orvos ajánlana vmi ilyet adott esetben a gyerekemnek :)))
2011. okt. 13. 07:28
nem
2010. febr. 3. 20:16

Én biztosan nem választanék ilyen orvost!!!

A homeopátia nem orvosság, márpedig ha oda jut egy betegség, hogy orvosra van szükség, akkor azt gyógyítani kell gyógyszerrel!


Egy gyerek esetében pedig pláne nem kísérletezgetnék!


A kislányom bölcsis, nagyon sok betegséget összeszednek a gyerekek közöségben. Kapott az enyém is rendesen gyógyszert, de soha nem fordult meg a fejemben, hogy ne adjam be neki! A mi orvosunk szerint 10 éve még örültek az emberek ha kaphattak antibiotikumot. Egy nem megfelelően kikezelt bakteriális betegség (pl. torokgyulladás) ráhúzódhat a vesére, szívre, és hosszú évek múlva okozhat szervi problémákat! Most ezt kockáztatja meg sok "modern" anyuka, aki bogyókkal akar gyógyítani. Elolvasnak egy homeopátis füzetet és ezzel felülbírálják az eddigi orvostudományi tapasztalatokat...nekem ez döbbenet...


Nem akarok senkit megbántani, de amikor a bölcsibe is azt látom, hogy azért beteg az egész csoport, mert a kedves anyuka nem hajlandó gyógyszert adni a gyerekének és beviszi őt úgy, hogy tiszta takony, akkor azon persze hogy kiakadok. Nemrég már a gondozónők szóltak egy anyukának, hogy talán mégiscsak be kellene adni azt az antibiotikumot, amit az orvos felírt, mert a gyerek tiszta láz, tüdőgyulladásos tünetei vannak, de anyuka csak a homeos bogyókat adja neki továbbra is...


...úgy érzem, hogy nagyon átestek sokan a ló túloldalára, amióta vannak homeopátis készítmények. Ez a véleményem.

45. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 15. - Bmwkraft)
2009. jan. 3. 21:16
Vannak ám vírusok is és életveszélyes helyzetbe lehet kerülni.Nem tudsz arról hogy a penicillin felfedezése elött hány gyerek halt meg olyan betegségekben ami azután gyógyítható lett.Én már gyerekkoromban meghaltam volna ha nem lett volna penicillin. Most meg majdnem hetven éves vagyok. Az csak a te szerencséd hogy nem sokszor betegek a gyerekeid.
44. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 40. - Csillus78.06.27)
2009. jan. 3. 21:05

"Nem 1 ismerősöm van, akinek borzasztóan néz ki a fogsora, a sok antibogyótól"


A fogaknak mi köze van az antibiotikumokhoz?

2009. jan. 3. 20:50

Mellette, egyértelműen!

Az én dokim nem preferálja a homeós dolgokat, viszont egyből nem antibiotikumot ad. Viszont a védőnöm egyből először homeot ajánl.

Én magam is ezeket a készítményeket eszem, kizárólag ha a fejem fáj, akkor veszek be gyógyszert, és a kisfiammon os próbáltam a homeopátiát, 3 nap alatt kijött egy náthából.

2009. jan. 2. 20:05
Szerencsére a mi orvosunk is ilyen. Pedig amikor idekerült, egy csomóan vitték el tőle a gyerkőcöt, mert nem írta fel egyből az antibiotikomot. Én ennek inkább örülök.
2009. jan. 2. 19:38
A kérdésre utalva Igen nekünk is ilyen az orvosunk hála:-))
40. csillus78.06.27 (válaszként erre: 39. - Pmjudit)
2008. szept. 11. 10:58

Szia Judit!


Sajnos, van olyan orvos, aki minden kis betegségre azt ír. (abtibiotikumot)

Nem természetgyógyászról, beszéltünk, hanem homeós orvosról. 2 nagyon különböző dolog.


Nem 1 ismerősöm van, akinek borzasztóan néz ki a fogsora, a sok antibogyótól, mert gyerekkorában, mindenre azt kapott. Az immunrendszeréről, ne is beszéljünk.

Az én gyerekeim, nem betegesek.

Lehet genetika, vagy a fene tudja mi.

Én a kötelező oltásokat adattam csak be, de ha tehetném azt se adatnám.

Nem rohanok, egy kis lázzal, köhögéssel dokihoz.

Ha 3 napnál betegebbek, akkor lát minket az orvos.

Vannak homeós szereim, sőt enyhébb gyógyszereim is a tünetek kezelésére. Ha 3 napnál továb áll fent a dolog, akkor megnézetem őket dokival.

Na, erre, sok példa nem volt, talán összesen 3.

A nagyobbikom kapott egyszer antibiotikumot a fülére, mert nagyon makacs fülgyulladása volt.

Én, hagyom, hogy a szervezetük először gyógyik nélkül harcoljon a betegséggel, és ált. bejön.

Mondom, 3-szor voltunk betegséggel a dokinál, de ezenkivül, ilyen kisebb, 1-2 napos lázuk szokott lenni, ettől attól, hisz bölcsisek, meg nagy gyerek baráti társaságba járunk, így ez elkerülhetetlen.

Vallom, hogy saját magunk tesszük tönkre a gyerekek immunrendszerét, és saját magunk ellen hívtuk ki azzal a sorsot, hogy egyre makacsabbak, támadóbbak, túlélőbbek a vírusok.

Ezekkel ellentétben sem vagyok se gyógyszer, se oltáspárti.

Számtalan esetben(habár nem tudományosan bizonyított, általam, mások által igen)bebizonyosodott, aki félti, óvja a gyernekét, és állandóan gyógyszerrel tömi, nem hagy időt a szervezetének a leküzdéséhez, vagy éppen, telenyomja oltásokkal, annak a gyermeke, állandóan betegeskedik. Kevesebbszer előfordul, hogy elég súlyos betegségeket szednek össze, sokszor meg gyengét is, ezt az oltásoknak köszönhetően.(de akkor is, sokszor.


Szóval ez a véleményem az egészről, de tudnék oldalakat írni, példákkal fűszerezve.


Ja, és ezt mindenkinek írtam, nem csak hozzád szólt, .

Nehogy nagyon megorrolj rám.

Kikívánkozott belőlem ez az egész, mert most is azt látom a környezetemben, hogy folyamatosan ijesztgetik a friss kismamákat és anyukákat, hogy így a betegség, úgy az oltások, vidd el, vedd meg, adasd be neki, mert húúú, meg hááá, meg kell!


Szóval a hajam kihullik, ezektől a vészmadaraktól.

Na meg ez a folyamatos, sterilizáld a cumit, még fél éves korában is, meg mászik a földön a gyerek, de azonnal mosd meg a kezét, meg nem szabad állatot tartani mellette, meg stb....stb...stb....


2 fiam van, 4,5 3 évesek.

Van egy rahedli hal, és előfordul a kisebb belenyúl az akváriumba, utána lenyalogatja a kezét. Lemosom, de nem kapok hiszti rohamot, hogy úristen, most mi lesz.

Van 2 macskánk is, és nem mosnak kezet minden simi után...Semmi bajuk nincs.(Természetesen azért tisztaság van, mert mániákus vagyok-e téren, de nem labóratóriumi, hisz azt nem lehet soha.

Csúsznak, másznak a földön, a kertben, megeszik, a leesett falatot, csak megfújják előtte,télen se öltöztetem halálra őket, nem adok rájuk sapkát egy kis fuvallatnél, csak ha úgy érzem, szükséges, vagy ha ők kérik.

Ha lázasak, nem öltöztetem be őket nagykabátba, sőt levegőre is viszem őket, ha lejjeb megy nekik.


Szóval, én ilyen lazán veszem a dolgokat, és az elsővel is így voltam, talán picit merevebben.

Mindketten, élnek, egészségesek, és nem tartom, magam felelőtlen anyának.

Hanem egy reálisnak, és nem izgulom agyon az egész életem miattuk, és féltem halálra őket.

Ja, nem ide tartozik, de 2 fiú, ráadásul, mozgékonyak, kiváncsiak.

naponta, koccolják le egymást, esnek le innen onnan. Tele vannak, kék zöld foltokkal, púpokkal.

nálunk egy ágyról leesésnél se (magas ágy, +baromkodás rajta)5-10 perces sírás van, és ölbe felvevés vígasztalás hossző percekig, hanem egy simi, egy puszi, és futhat tovább.

Bízom benne, soha nem lesznek anyám asszony katonái, és betegesk.

Vagány belevaló kölkök már most!:)

2008. szept. 11. 10:34

Nem.

Én orvoshoz viszem a gyerekeimet, nem természetgyógyászhoz.


Az orvos sem ír azonnal antibiotikumot, csak ha szükséges.

2008. szept. 11. 00:11

Én csak olyat választanék.

Sajnos nekünk nincs homeopátiás gyerekorvsunk, de én viszonylag keveset megyek hozzá.

Első az, hogy én kezelem a gyerekeimet, ha valami van.Persze, ne tartsatok felelőtlennek, mert nem kísérleti nyúlnak használom őket, csak amíg nem muszáj, addig nem rohanok dokihoz.

Eddig be is jött ez.

2008. szept. 10. 12:05
Igen. A mi gyerekorvosunk egyre többször javasol a kezelések kiegészítésére homeopátiás készítményeket. Pl. Stodal szirup
2008. szept. 10. 12:04
Sajna a mi doktornőnk se foglalkozik homeopátiával.Ha tehetném olyant választanék.
2008. szept. 10. 11:59
NAGYON JÓ LENNE ILYET TALÁLNI!
34. lufi
2008. júl. 9. 17:48
Ha találsz ilyen orvost, akkor igen. Szerencsére nekünk is jó a gyerekorvosunk. Igaz nekem is ő volt az orvosom, ezért is vittem hozzá a fiamat. Gyógyszert is csak akkor írja, ha muszáj. Antibiotikumot pedig még egyszer sem kaptunk, mert nem volt rá szükség.
2008. júl. 9. 16:48
Én örülnék neki ha ilyen orvosunk lenne,sajna nálunk egyből antibiotikum jön.
2008. júl. 9. 16:47
Választanék,ha lenne olyan orvos.
31. szabk
2008. júl. 9. 16:43

mellette elvben... győrben ilyen orvos, gyerekorvos? tudtok ajánlani?

köszi...

2008. júl. 9. 14:09
Az én lányom 1.5 éves volt amikor ilyen orvosra váltottunk. Megelégltük,hogy szinte csak az antibiotikumot ismerte a régi orvosunk.Nem elég,hogy beteg volt még a hasamenés is gyötörte.Az új doki azért elmondta,hogy ha közösségbe kerül nem mindig ússzuk meg az antibiotikum kúrát.
2008. júl. 9. 13:29
Szerintem ha nem kell gyógyszer, nem kell homeopátiás bogyó sem. Nem kéne ilyen doki. A miénk eddig a lányomnak egy gyógyszert se javasolt (hál'istennek, csak 2x volt eddig betegecske), se homeóst, se mást, aztán szépen meg is gyógyult.
28. supin
2008. júl. 9. 11:42
IGEN! IGEN!
2008. júl. 9. 11:02
Én pont ilyet választottam.:-))
2008. jún. 7. 13:26

Két gyermekem van.3,5 és 9,5évesek.Egy éve van bioptron lámpánk és fél éve járunk homeopatához.ÖRÜLÖK hogy megismertem a lehetőségeink eme tárházát,ugyanis azóta orvosnál nem voltunk semmilyen betegséggel!!!

Mindenkinek csak ajánlani tudom mindkettőt:-)

SZÉP NAPOT MINDENKINEK!

2008. jún. 7. 11:47
igen......
2008. jún. 7. 11:28
bár nincs gyerekem, de jó pár éve mi is inkább ezeket a készítményeket részesítjük előnyben, a gyógyszerekkel szemben.MELLETTE!
2008. jún. 6. 19:26
Mindenképp mellette. A mi háziorvosunk is a legvégső esetben ad antibiotikumot. Akkor is mindig a lelkemre köti, hogy normaflore-t vagy laktiv-ot vegyek hozzá, ne készüljön ki teljesen a gyerekek gyomra.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook