Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Hogyan szoktathatnám le a 6, 5 éves fiamat arról, hogy a nagyrágjába nyúlkáljon?Hiába szólok rá, semmi eredménye!Van másnál is ilyen problém fórum

Hogyan szoktathatnám le a 6, 5 éves fiamat arról, hogy a nagyrágjába nyúlkáljon?Hiába szólok rá, semmi eredménye!Van másnál is ilyen problém (tudásbázis kérdés)


12. Berenik (válaszként erre: 10. - 3d5b901f2d)
2008. márc. 19. 13:10
El kell neki magyarázni, hogy mások előtt illetlenség ilyet csinálni. Más kisfiúk sem teszik ezt, mindenki előtt, "ha mégis csinálni akarja", menjen be a szobájába. Fontos, hogy soha ne szégyenitsd meg emiatt! Ez az állapot addig nem kóros, amig nem ezt csinálja állandóan. Ha már más tevékenység nem köti le a figyelmét, érdemes szakorvost felkeresni. Most nem Rátok gondoltam, csak úgy álltalánosságban.
2008. márc. 19. 12:56

Az én fiam pedig rágcsálja a már csak otthon hordott pólóinak az álla alatt lévő nyakrészét. (egészen rongyosodásig!)

Kérlek segítsetek mit csináljak? Már próbáltam beszélni is vele, de csak nem hagyja abba.

2008. márc. 19. 09:45

Tudásbázis: 5 éves kisfiam mostanába szerintem túl sokat foglalkozik a kukijával (játszik vele) ami szerintem még igen korai. Mit tehetek ilyenkor?

Óvodások, iskolások

2008. márc. 19. 09:44
Szia, én is hasonló gondokkal néztem szembe, olvasd el a hozzászólásokat, hátha segít!
2008. márc. 19. 07:58
Nekem egy doktornő azt mondta,hogy ez teljesen normális dolog, természetes.Persze a szülőnek nem az mert azon aggódik,hogy mit szólnak mások ha észre veszik...Én is többször beszéltem erről a fiammal ,volt,hogy meg is szidtam érte, de inkább beszálj, többet érsz el vele, mint a szidással.Ja még azt is mondták,hogy tereljem el a figyelmét.Nála elmúlt a dolog.De most egy ideje a 3 éve sfiam a füleit gyűrögeti, ezzel náha már-már kiakaszt.Próbálom a figyelmét elterelni, de nem vagyok mellette minden percben.Védőnő azt mondta ne foglalkozzak vele ez egy rossz szokás majd kinövi.De nemrégiben találkoztam egy felnőtt férfival és beszélgetés közben elkezdte gyürködni a fülét.Mindjárt eszembe jutott,hogy az enyém is ezt csinálja.Próbálkozom a figyelem eltereléssel,eddig nem találtam más módszert.Ha van valakinek ötlete, szívesen várom.Köszönöm előre is...
2008. márc. 19. 07:06

Eggyet értek az előttem szólókkal!

Nem szabad rá szólni,mert ha nem figyelmezteted állandóan akkór saját magától elfelejti.Ők így ismerkednek a saját testükkel,és még jó érzést is kelt,de nem lessz mindig így nyugodj meg.A gyermekes szülők mind szembesülnek ezzel a "problémával",akinek meg nincs még gyereke majd lesz és tapasztalhatja.Egyébként ez csak mi szülők tartjuk kellemetlennek,pedig hidd el senki sem szól meg érte.

Nálunk a szomszéd kisfiú nyúlt a nadrágjához előszeretettel,kivülállóként megfigyeltem rendszerint akkór ha nagyon izgatott vólt játék közben,nem érte el a szüleinél a célját vagy örült valaminek és persze ilyenkor mindig megszidták.Aszülők rálettek vezetve,hogy haggyák figyelmen kívül hisz ez tök normális és lőn csoda 2-3 hónap után elhagyta ezt a szokást a gyerek.

Szóval nyugi és türelem.

2008. márc. 19. 06:48
Nem kell tragédiának felfogni,majd leszokik róla.
2008. márc. 19. 05:12
Nagyon fontos, hogy soha ne szégyenitsd meg! Ez kihat a felnőttkori szexuális kapcsolatára. Egyébként teljesen normális dolog. Ismerkedik a testével, és kellemes érzést érez. El kell neki magyarázni, hogy mások előtt nem illik ilyet csinálni. Már csecsemőkorban is előfordul, hogy önkielégitő mozgásokat végeznek a kicsik. Megtapasztalta, hogy a mozgással a pellenka kellemes ingert nyújt, de semmi más. Ilyenkor el kell terelni a figyelmüket. Az én lányom is ezt csinálja, pedig még csak 10 hónapos. Örülök, hogy feldobtad ezt a témát, mert ez még ebben a fejlett társadalomban is tabutémának számit, pedig nagyon sok anyuka aggódik emiatt, és nem meri megkérdezni.
2008. márc. 19. 00:21
Az en unokam is ezt csinalta,szinten ot eves.A nyaron a leanyom zippzaros pizsomat adott rea es ment vegezni a dolgat es oda csipte,azota figyelmesebb es elhagyta ezt a szokast.
2008. márc. 18. 23:14

A barátnőm mesélte, hogy a fia mindig így nyugtatta meg magát.


Hiába, van, aki az ujját szopja, körmét rágja, van aki a gatyájában nyúlkál.


( Felnőtt férfiak is, ha otthonosan érzik magukat egy társaságban, gyakran "igazgatják" a nadrágjukat, vagy MÉLYEN a zsebükbe nyúlnak. <--- Megfigyelések.)

2008. márc. 18. 21:28
Szia! Sehogyan sem szoktasd le. Egyszer hallottam egy műsorban, hogy ez teljesen természetes reakció. Ő még nincs tisztában azzal, hogy tulajdonképpen mit is csinál. Esetleg annyit tudsz tenni, hogy leülsz vele, és az ő nyelvén megpróbálod rávezetni, hogy ezzel még ráér. Természetesen tudom, hogy ez nem egyszerű. Hidd el, babakorban is előfordul ilyen eset.
1. dus
2008. márc. 18. 20:28
Hogyan szoktathatnám le a 6, 5 éves fiamat arról, hogy a nagyrágjába nyúlkáljon?Hiába szólok rá, semmi eredménye!Van másnál is ilyen probléma?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook