Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Hogyan rántsuk be az ételeket diétásan? fórum

Hogyan rántsuk be az ételeket diétásan? (tudásbázis kérdés)


1 2
34. Magdi8
2008. máj. 6. 18:26
Én nem rántom be, hanem veszek ki a sűrűjéből, átturmixolom és visszaöntöm.
2008. ápr. 28. 08:44
Keményítővel.
32. supin (válaszként erre: 29. - Supin)
2008. ápr. 28. 08:04
Én is ezt használom...Bevált!
31. csera
2008. ápr. 27. 23:07
Az itt megtalálható Tápanyagtáblázatban, a búzaliszt és a keményítő tápanyagtartalma közöt nincs számottevő külömbség. Akkor miért jobb a keményítő?
2007. dec. 14. 18:08
Keményítő, v. teljes kiőrlésű liszt!!!
29. supin
2007. dec. 5. 09:36
Saját anyagávál. Pépesíts és sűrits. Vagy vegyél KNORR ÉTELSÜRÍTŐT
2007. dec. 5. 09:33
Én saját anyag pürésítésével, főtt burgonya áttörésével, zabkorpával vagy csicsókapürével szoktam sűríteni. Ha jól ízesítem, nem mindig veszi észre a családom, hogy trükközök. De nem mindig és főként nem mindegyik főzeléknél sikerül észrevehetetlenül"csalni".
2007. nov. 1. 17:06
saját anyagot pürésíteni
2007. nov. 1. 13:08
Keményítő, zabkorpa, krumplipüré por vagy saját anyag (mint a babáknak).
25. kroton
2007. aug. 14. 09:33
Szerintem a keményítő a legjobb.
24. Loni (válaszként erre: 18. - Loni)
2007. aug. 10. 06:50

Jelentem: bevált a krumplipehely. :)

Én olyat használok, amit bioboltban veszek, mert abban csak krumpli van, ha minden igaz, nincs benne adalékanyag.

Az ételek ízén nem nagyon lehet érezni, hogy pehellyel sűrítettem.

2007. aug. 10. 05:46
Én is a keményítőt javsolnám, és ha az étel nem igényli a tejterméket, simán vízzel keverjed ki.
22. pencil (válaszként erre: 20. - Teveszme)
2007. aug. 9. 22:48

Miből van a Norbi liszt?


Én egyébként krumplipüré porral szoktam. Kicsit olyan, mint a baba kaja,de finom :)

21. Krysty
2007. júl. 17. 10:50
Keményítő natur joghurttal
20. Teveszme (válaszként erre: 13. - Frida)
2007. júl. 17. 08:42
Én már használtam zabkorpát erre a célra! Ha nagyon válogatós a férjed,akkor szerintem ne így csináld,mert kérdőre fog vonni és akkor finom voltam!:) Sajnos a "turpisság" nagyon ki fog figyelni.Szerintem a legjobb módszer(feltéve,ha az íz is fontos),hogy veszel egy Norbi lisztet,ennek nagyon kevés a szénhidrát tartalma és azzal sűríted.1-2 evőkanállal belekeversz a joghurtba és ezzel habarod a főzeléket.Egy hátránya van csupán.Sajnos a Norbi liszt nagyon drága,viszont ha csak erre használod,akkor sokáig elég!
2007. júl. 17. 07:43
én is keményítőt használok, light tejföllel, de lehet a főzelék alapanyagából botmixerrel pempősített cuccal is sűríteni
18. Loni
2007. júl. 16. 19:08
Én most próbálkozom a krumplipehellyel. Majd beszámolok a tapasztalatról. Bár a burgonya is szénhidrát...
17. dobos
2007. júl. 16. 18:50

Szerintem is a keményítő a legjobb.De összelehetörni

a saját anyagát is az is sűrűsít.

16. moson
2007. máj. 2. 20:24
sárgaborsóliszt is jó rántásnak, vagy darálj meg kölest,az sem rossz
15. syl33
2007. jan. 12. 10:11
A keményítő ilyenkor a legcélszerübb
14. kft
2006. dec. 31. 21:36
rántás helyett legjobb a habarás. az is teljes kiörlésű lisztből vagy méginkább étkezési keményítővel.
13. Frida (válaszként erre: 11. - Ttitanilla)
2006. dec. 29. 00:37
pontosan hogyan kell a zabkorpával? csak beleszórom az ételbe? férjem elég válogatós, úgy kéne kiviteleznem, hogy ne vegye észre a turpisságot...
2006. aug. 2. 14:29
Az egyik főzős csatornán láttam, hogy a főzeléket saját magával sűrítik, vagyis kiszednek belőle, összeturmixolják és ezzel sűrítik. Még nem próbáltam, de biztos nem lehet rossz.
2006. aug. 1. 18:25
A keményítő nekem is bejött, de jóval egészségesebb, ha zabkorpával sűríted. Szerintem....
10. jéé
2006. júl. 29. 00:00
Én olyan kevés vízbe főzőm a zöldséget, hogy csak alacsony zsírtartalmú tejföllel sűrítem liszt és keményítő nélkül. Finom!
2006. júl. 27. 11:49
Keményítővel, kefírrel..
2006. júl. 25. 22:05
én is keményítőt használok mostanség,és kefirt. annyi a különbség,hogy egy kicsit krémesebb minden. hétvégén kápit akarok csinálni pulykából,majd beszámolok milyen volt.
2006. júl. 24. 10:03

sziasztok,

Én kefirrel vagy 12% tejföllel és étkezési keményitővel sürüsitem a fözelékek és mártásokat.

Probáld ki,...fincsi

2006. máj. 23. 18:53
Egyszerubb "diétás" rántást úgy csinálhatsz ha kevés vizben elkeversz lisztet és ezzel habarod be az ételt,de sûrithetsz még tejföllel is,természetesen zsirszegénnyel,ha a fözeléket egész rõvid lére ereszted. Probálj ehhez kevés rozslisztet vagy szójalisztet használni.
2006. máj. 23. 11:03
Pépesített főtt krumplival is lehet sűríteni, semleges íze van (persze az is szénhidrát, mint a liszt, vagy a keményítő)
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook