Hogyan lehet kitörni a zabálás-lelkiismeretfurdalás -önsajnálat-zabálás ördögi köréből? (tudásbázis)
Akkor egyél 2 almát... :)
De ha már eleve eldöntöd, h nem elég 1 alma, és meg sem próbálsz esetleg lassabban enni, vagy mással elterelni a figyelmed a - valószínűleg nem is valós éhségtől - akkor majdhogynem reménytelen... Szerintem... :(
Szerintem találni kell valamit az evés helyett, pl menj el sétálni, hívd fel 1 bnőd, és beszélgess vele...és ne tartsatok otthon felesleges kaját, mert akkor nagy a kísértés.
Pakold tele a hűtőt zöldséggel, gyümölccsel, joghurttal, és ha rád tör a zabálhatnék, még ha ilyet eszel is, nem hízol...
Vagy nem jó 5let? :)
Az a baj, hogy meg kellene keresni mi az oka...nem olyan egyszerű ám ebből kimászni..szerintem.
Én is benne voltam kb 2 évig...iszonyat volt..annyit képes voltam megenni, hogy majd szét durrantam..utána persze jött a lelkifuri, diéta hegyek...tartott 1-2 hétig és kezdődött előlről minden . És nem azért mert gyenge vagyok!
4 éve boldogtalan a párkapcsolatom, másfél éve leszoktam a cigiről..és a kaja volt az eggyetlen dolog ami boldoggá tett....tudom ez most hülyén hangzik, de ezt az soha nem fogja megérteni aki ebben nincs benne...igenis nem elég csak az akarat! Én előtte sose csináltam ilyet. Mikor boldog kieggyensúlyozott párkapcsolatban éltem úgy éttem mint minden normális ember, mindent, de ahogy éreztem kezdek telelenni,nemet tudtam mondani és akár otthagyni a felét is a kajának..
Na ez totál felborult. A nyugalmas,lassú evésből falás lett...de mindig, azt éreztem hogy ha most nem tömöm magam halálra akkor tuti megőrülök...szerintem ez sok embernek ismerős...akkor is ettem amikor már feszitett a hasam...oh..tudnék mesélni.
Egy dolog segitett nekem...kiléptem lassan 1 hónapja a kapcsolatmból...úgy érzem mostantól lesz elég az akaratom és a kitartásom, de ehhez ki kellett lépnem ebből a kapcsolatból . Egy ronda malomkerék ez...iszonyat szar...nem érzel belőle menekvést...vagyis én igy éltem meg..
Szerintem ki lehet törni, de nagy akaraterő, és valami olyan elfoglaltság kell hozzá, ami eltereli a kajáról, a kényszerevésről a gondolataid.
Most nekem is ezekre lenne szükségem, mert nekem is nagyon fogynom kellene pár kilót.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet kitörni a mindennapok egyhangúságából?
- Nem tudok kitörni a szegénységből. Hiába tanultam, hiába...
- Hogyan lehet kitörni a szingli életből?
- Hogy lehet ebből kitörni???
- Van ennek a viselkedésnek/jelenségnek neve? És a legfontosabb, hogy lehet ebből kitörni?
- Tudtok olyan esetet ismerőseitek köréből, ahol elvettek babát az anyától válás során?