Hogyan kell megbocsátani? (beszélgetés)
Betegségem idején volt egy furcsa "látomásom"...
Gyönyörű kékségben közelítettem egy villódzó, hófehér "vattacsomókbólálló"-nak tűnő óriási "bolygó felé.
Azt éreztem végig, hogy "haza" megyek... hogy része vagyok ennek a gomolyó "füstgolyónak"... amolyan pici páraféle. Az öröm érzése leírhatatlan volt és nem akartam visszajönni, de kellett...
Visszajöttem és azóta érzem, Isten része vagyok, emberi testemben hordom azt a lényem is.
Köszönöm! Meg van a mai program..:):)
Stílus??? A tartalom a lényeg...
Nem tudom, kerestél-e már valamit Villás Bélától.
Annyit elöljáróban mondanék, hogy a stílusa ne zavarjon. Próbálj meg elvonatkoztatni attól. Ha elég figyelmesen hallgatod, egy idő múlva már fel se tűnik majd.
Ha választasz a neten lévő előadásai közül, akkor először: A bűn című hanganyagot töltsd le és hallgasd meg.
A megbocsájtás egy állapot...nem azért tesszük (de, nagyon nem jó ez a szó ide), hogy a másik tanuljon belőle...ez a saját lényünkből, lényünkben van!
Egyszerűen úgy fogalmaznék, " lehetőséget adunk önmagunknak, hogy továbbra is szeretettel, vagy pozitívan, de lényeg, hogy semmikép sem haraggal forduljunk a másik lénye, vagy a történés felé!
Felhívni a másik figyelmét...arra, ha nem tetszik valami, ott a megbeszélés, vagy a tettek.
Néha, elég egy nézés, egy mozdulat is kinyilvánítani nem tetszésünket. Ha, levegőnek nézzük, hogy várjuk el, hogy vegyék észre mit is szeretnénk? Avval, csak időt adunk magunknak és a másiknak, hogy csituljon az ügy.....
A megbocsátást inkább folyamatnak nevezném.
Amikor már nem kavar fel, nem fáj, szembe tudok nézni a fájdalom okozójával, amikor már nem is beszélek róla. És ha el tudunk felejtkezni róla, akkor már jó úton járunk.
A megbocsájtás EGO-val nem működik!!!
és...itt a pont......
Rendben..:) akkor egy kicsit, már mint tegnap lemaradtam és bevallom keveredtem.....
érdekessége, hogy mikor ezt írtad, pont Hamvas Bélát olvastam egy másik oldalon...:).....
és azt is bevallom.....nem ismerem Villás Bélát..:(
de, utána nézek.....
Ha lesz rá időm, egy kissé egyszerűbben (azt nem ígérem, hogy rövidebben) de megmagyarázom ennek menetét.
Esetleg a megbocsájtás lényegét is.
(Persze csak akkor, ha érdekel)
Jav.!
Min = Mi
Szó nincsen gúnyolódásról! Csupán érdeklődtem.
Min, ketten már vagyunk itt, akik hallgattuk/hallgatjuk.
Ez nem érdem és nem is gúny tárgya.
Ha én csak 5%-át tudnám annak, amit ő tud, nagyon boldog lennék!
Olvasom ám a fórumot,és mielőtt elkanyarodnánk a témától,és átmenne az egész unalmas eszmefuttatásokba,leírom mire jutottam.
Nem feltétlenül bocsátok meg a nőnek.Megpróbálom megérteni,és halottnak tekintem...
Akkor Te hogyan fogalmaznád át a kérdésemet,hogy "jó" legyen?
Feltételezem, elolvastad a fórumomat,és a hozzászólásaimat,és érted, miért kérdeztem...
A fórum címe egy érdekes szemantikai bukfenc.
A megbocsátás, az egy speciális hozzáállás egy érzelmi szituációhoz.
A MEGBOCSÁTÁSNAK NINCS "HOGYANJA".
A megbocsátás egy lelki állapot.
Te teljesen rendben vagy.
Ha így gondolod, tedd a dolgod és a helyeden leszel - ha még nem lennél.
Istenkép?? hmmm...
Nem vonok semmit kétségbe....de isten a lelkemben van.....és a lelkem ott van mindenütt....
További ajánlott fórumok:
- Megcsalt a férjem, én megbocsátottam, nem válunk, de lehetünk ezután boldogok?
- Házasság, hűtlenség, megbocsátás
- Hűtlenség megbocsátása után mi történt veletek?
- Mi volt eddig a legdurvább, legnehezebben megbocsátható mondata/tette a (volt) párodnak?
- Féltékenység megbocsátható?
- Lehet-e a hűtlenséget valóban megbocsátani?