Hogyan kell házasodni? (beszélgetés)
Hát ez nagyon jó :) Egyébként osztom a véleményed.
De nálunk ezúttal más lesz:
1. engem a párom nyüstöl, hogy ugyan ne gatyázzak már
2. most nagy nehezen beadom a derekam :D
3. a gyűrűket egyszerűen oldjuk meg. először azt mondtam neki, hogy nekem nem kell gyűrű, mert csak felesleges pénzkidobás. Aztán eszembe jutott, hogy a gyűrűt utána illik hordani, úgy hogy stornó, gyűrű mégis kell, de mivel nem szeretem az arany ékszereimet hordani, ezért úgy döntöttünk, hogy beolvasztatjuk az ilyen holmikat, és abból csináltatunk 2 vékonyka gyűrűcskét.
4. szóval miután kinéztük a gyűrűket, megcsináltatjuk, és kifizetjük
5. lánykérés mint olyan, nem lesz, vagy inkább úgy mondanám, hogy már volt, 4 szem közt
előkészület pedig most csak annyi lesz, hogy megcsinálom a meghívó designját, elviszem, kinyomtattatom kb 4 példányban, és lefoglalunk egy helyet valami étteremben :)
1. kb ket evet kell nyustolni, nyivogni a ferfinak, hogy vegye mar el a not
2. a ferfi nagy nehezen beadja a derekat es innentol halalra van itelve a hazassag
3. miutan a ferfi igent mondott a lanykeresre, a no kinezi a gyuruket
4. miutan a no kinezte a gyuruket a pasas megveszi
5. a lanykeres utan pedig jonnek az eskuvoi elokeszuletek, ahol nincs helye a pasiknak
hat en ezt latom manapsag:)
Egyelőre még nem sürget semmi extrém eset :D
Csak szerettem volna tudni, hogy hogyan tervezzem a dolgot.
Sokszor mondtuk a párommal, hogy holnap bemegyünk a hivatalba, és összeházasodunk, de szerintem nem gondoltuk ennyire véresen komolyan. :D
Nem akarok nagy lagzit, vagyis zenekar, meg hosszú meghívott lista. Csak kb 15 fő: család, tesók, azok családja. Csak egy szűk akármit sok nyűg nélkül. nekem ez csak egy papír.
:-)
Igen PL: Babavárás esetén, az amúgy min. 30 nap, 3 napra csökken:-)(ez esetben kell a Terhességi Kiskönyv is, még akkor is ha szembetűnő az Áldott Állapot, valamint nem minden hivatal vállalja azon okiratok beszerzését mely tanúsítja, hogy a Házasulandó felek hajadon/nőtlen állapotban van e épp, vagy elvált stb...és ezt ilyen estben, főleg ha gyorsított az eljárás az Ifjú Párnak kell beszerezni:-)ez kb. 10 perc plussz, Saját tapasztalat )
Anno Én is így házasodtam:-)
Óhh hogyne, neeeeeeeem, ez azért nem így működik.
Persze, ne hogy már azt hidd, hogy ott öt perc latt összeadnak titeket.
Jó kis vicc volt amit irtál.
Jót nevettem:)
ja, bocs, nem olvastam elég figyelmesen az előbb, hogy azt írtad, hogy akartak.... :-)
hát rögtön ez csak úgy lehetséges, hogy fennáll az említett okok valamelyike és az anyakönyvvezető hajlandó rá, hogy azonnal aláíratja a kérvényt a jegyzővel, és még a jegyző is hajlandó a dologgal azonnal foglalkozni. már eleve ez sem elképzelhető, de ha a jegyző aláírta, akkor elvileg azonnal meg lehet kötni a házasságot. de ezek csak elvi kérdések, nem jellemző dolog. :-)
akkor ott volt valami indok. nem?
pl terhesség, utazás, betegség, ilyesmik és csak jegyzői engedéllyel.
először is kell egy jó pasi akihez hozzámennél. :)
egyébként az időpontról annyit, hogy a bejelentkezéstől számítva 30 napnak kell eltelnie alapesetben, de h mikorra kaptok időpontot nagyban függ attól h mekkora településen laktok, mert egy nagyvárosban valóban már ősszel-télen versenyt kell futni a május-szeptemberi időpontokért, de kisebb településeken nyugodtan válogathattok, ahol mi esküdtünk ott pl. évente 2 esküvő van, tehát nincs nagy rivalizálás :)
a lagzink 80 fős volt, időpont kitűzésétől 1,5 hónap alatt szerveztük meg. nem is értem mások mit szervezkednek 6-8 hónapon keresztül.
de.Minket is összeakartak,pedig csak apasági nyilatkozatot akartunk.
Elvileg 30 nap a várakozási idő.
Köszönöm a válaszokat :D
Nem akarok nagy esküvőt, csak a szűk család.
De most már tudom, hogy miben lehet-kell gondolkoznom.
Köszi Mindenkinek
1. - hozzámjössz?
2. - igen
3. - dátum kitűzése
4. - lánykérés
5. - bejelentkezés az anyakönyvezetőnél
6. - előkészületek megszervezése (ez valakinek 1 év, nekünk 2 hónap volt)
kell: születési anyakönyvi kivonat, személyi ig., ha van válási papír akkor az
mi júniusban kértünk időpontot aug 7-re, véletlen volt h kaptunk, ismertük az anyakönyvezetőt, csak azért. nyárra még télen be kell jelentkezni, ősz és tél szerintem mindegy, akkor nem nagyon van esküvő csak elvétve.
nekem júni 23-án kérte meg a kezemet a férjem, és mint írtam,aug 7-én volt az esküvőnk, júliusban jelentettük be azt hiszem.
A helyi anyakönyvi hivatalba kell menni,ott lehet időpontokat választani.Szül.anyakönyvi kiv.,személyi ig.,TAJ kártya,adókártya legyen nálatok.
Az időpont attól függ csak,hogy mikorra találtok helyet.Akár holnap is esküdhettek.
Abba az Anyakönyvi Hivatlaba kell mennetek, ahol a házasságot meg szeretnétek kötni, és az anyakönyvvezetőnél kell bejelenteni a szándékotokat. A bejelentéstől számítva, ha az irataitok is rendben vannak, akkor 30 napnak kell eltelnie a házasságkötés időpontjáig.
személyi igazolvány, születési anyakönyvi kivonat szükséges, ha elvált valamelyikőtök, akkor a hűzassági anyakönyvi kivonat is kell.
Be kell menni egy anyakönyvvezetőhöz (polgármesteri hivatal) és kérni kell egy időpontot. Ő leellenőriz mindkettőtöket, hogy házasságban éltek-e. Amennyiben nem, úgy kitűztök egy időpontot, és befizettek x forintot, ez mindenhol más összeg.
Kell a személyid, a lakcímkártyád, ha valamelyikőtök elvált, akkor a hivatalos okirat a válás kimondásáról. Nevet választotok és ennyi. Azt nem tudom, hogy extrém időre gondolsz-e. Pl. hétfőn bemész, hogy szombaton esküdnél.....
Sziasztok! Azt szeretném megtudni, hogy mi a menete egy házasságkötésnek. Nem maga a szertartás érdekel.
Hanem az, hogy ha megszületik a gondolat két emberben, hogy összeházasodnak, akkor hova kell menniük, és mit kell csinálniuk? Milyen iratokra van szükségük? Kell-e eltelnie valamennyi időnek a bejelentés és a házasságkötés között. És ilyenek.
Köszönöm