Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan kell ezt a teát elkészíteni? fórum

Hogyan kell ezt a teát elkészíteni? (tudásbázis kérdés)


jan. 25. 18:34
Le nem szűrném semmi pénzért..almakocka,szárított eper,csipke,málna,szeder.. meginnám róla a teát,aztán jöhetnek a gyümölcsök👍
jan. 22. 15:32
Vegyél olyan kancsót aminek a belsejében van teaszűrő.
jan. 21. 08:08

Én is ilyen ízesített gyümölcsteákat iszom. Most éppen a fahéjas szilva a kedvencem.

Vannak szűrős teás-kávés kannák, főzők. 2000-2500 ft.

jan. 20. 19:57

Köszönöm szépen a hasznos válaszokat.


Szerintem egyelőre marad az áztatós-leszűrős módszer. Nincs itthon semmi eszköz, csak szűrő. A teatojás az az ezüst színű lyukacsos izé, amit a húslevesbe tesznek? Én olyat a teámba tuti nem áztatok. De ez a papír filter nagyon jó, nem is tudtam, hogy létezik ilyen. Ráadásul komposztálható. Majd veszek ilyet, ha lesz még ilyen darabos teám. Ezt ajándékba kaptam.

jan. 20. 19:54

Kuka?

Ez milyen cég már?

[link]

jan. 20. 19:41
húha
jan. 20. 18:54
Többnyire leírják a használatiutasitást,ritkaha nem.De ha nem : Forrázás,min.5 perc áztatás,ha filteres.
jan. 20. 18:49

A tea főzéshez használt víz minősége komolyan befolyásolhatja a teafőzetet. A tökéletes ízélmény eléréséhez mindig friss vizet használjon!


Melegítse fel a vizet a javasolt hőfokra (100°C) egy elektromos vízforralóban vagy tűzhelyen, egy edényben:

- Amint a víz elérte a megfelelő hőmérsékletet, öntse a teára,

- Takarja le a teásbögrét, hogy jobban megtartsa a hőt,

- Javasolt áztatási idő 5 - 7 perc.


A tea érzékeny növény és figyelmesen kell báni vele. A különböző típusú teákat más-más hőfokon kell áztatni és az ideális hőmérséklettől való eltérés azonnal megmutatkozik az ízekben. Míg a fekete és herba teákat 100 fokos vízzel kell készíteni, addig a zöld teáknak az ideális a 75-80 fokos víz. Ezzel kapcsolatban mindig találsz megfelelő instrukciót a csomagolásokon. Ha felforralod a friss vizet, mindig hagyd kicsit hűlni. A forrásban lévő vizet közvetlenül soha sem szabad a teára önteni, mivel úgymond megégeti a teát, ami így nem fogja a teljes ízét kiadni. A legkönnyebben úgy tudod a megfelelő vízhőmérsékletet beállítani - például egy 75-80 fokos vízhőmérsékletet zöld teákhoz – hogy 80% forró vízhez 20% hideg vizet adsz.

Általánosságban egy bögre forró teához egy nagy teáskanál szálas tea kell. Ha ráöntötted a vizet a teádra, figyelj arra, hogy csak az adott teafű típusának megfelelő ideig áztasd. A meghatározott áztatási idő elteltével romlik a tea íze. Ha a teát erősebben szereted, akkor ne tovább áztasd a teafüvet a vízben, hanem több teafüvet áztass be. A teafű áztatásának az idejét és azt, hogy egy liter vízhez hány gramm kell, mindig megtalálod a csomagolás hátulján. A tealeveleknek a megfelelő ízek kiadására mozgásra van szükségük, így nem célszerű szűk, zárt eszközök használata, melyben összepréselődik a tealevél.


Vegyes teafűre vonatkozót nem találtam.

3. globus (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 20. 18:31

Teatojásba teszed, vagy lehet kapni teafilter zacskót.

Ha végképp nincs egyik sem, csak simán beleteszed a forró vízbe, és leszűröd.

2. libikóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 20. 18:31
Leforrázod ,állni hagyod ,leszűrőd:))
jan. 20. 18:30

Dobozban van. Én eddig csak filteres teát használtam.


Összetevők: hibiszkusz, almakockák, csipkebogyóhéj, szederlevél, bodza, aroma, málna gyümölcsgranulátum (glükózszirup, cukor, málna, sűrítőszer: nátrium-alginát), fekete ribizli, fagyasztva szárított eperdarabok, szeder.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook