Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan kell elkészíteni a szlovák krémest? fórum

Hogyan kell elkészíteni a szlovák krémest? (tudásbázis kérdés)


2008. dec. 31. 08:49
most újra igény volna rá, de erre nincs idő szilveszterkor
12. kisstoth (válaszként erre: 2. - Gonoszdi)
2008. dec. 27. 20:24

Megsütöttem, ez az. nagyon fini volt, köszi.

BÚÉK Mari

2008. dec. 27. 09:33
igen finom volt
2008. dec. 23. 01:45
karácsonyra mi is sütünk
9. katácskák (válaszként erre: 3. - Gonoszdi)
2008. dec. 23. 00:53
köszönjük a tippet, meg a receptet is..:)
8. kisstoth (válaszként erre: 7. - Madul)
2008. dec. 21. 18:24
Ige. Akkor biztos, hogy ez az , hurrá !
2008. dec. 20. 12:44

Megsütöttem! Fini lett!:-)


A krém citrom ízű lett, ilyennek kell lennie?:-)

2008. dec. 19. 04:52
Én több receptet is találtam ami hasonló, de az igazit is megleltem a google segitségével
2008. dec. 17. 21:56

Ez nagyon jól hangzik!

Kipróbálom:-)

Köszi a receptet Gonoszdi!:-)

(akkor olaj kell bele?)

4. kisstoth (válaszként erre: 2. - Gonoszdi)
2008. dec. 17. 21:08

Ez az ! Nagyon köszönöm ! Nagyjából tudtam, hogy mi kell bele, de az pontos !

Nagyon szépen köszönöm !!!

(étolaj nem kell a tésztába 1-2 evőkanál ? lehet, hogy rosszul emlékszem ?)

Millió puszi Mari

2008. dec. 17. 18:34
google-ba beírod a keresett sütemény nevét,és kidob jó pár oldalt.Válogathatsz kedvedre.:)
2008. dec. 17. 18:31

Szlovák krémes

Hozzávalók:

Tészta: 25 dkg cukor, 4 tojás sárgája, 4 tojás fehérjéből vert hab, fél marék durvára vágott dió, 2 evőkanál kakaó, 7 evőkanál víz, 20 dkg liszt, 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna. Krém: 4,5 dl tej, 3 púpozott evőkanál liszt, 1 tojás, 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja és fele leve, 2 csomag vaníliás cukor. Máz: 6 dkg vaj, 2 evőkanál kakaó.

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból piskótaszerűen összeállítjuk a tésztát és megsütjük. A krémhez a tejet a liszttel és a tojással összekeverjük és felfőzzük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, és a felfőzött masszával, valamint a többi hozzávalóval összeállítjuk, majd a kisült tésztára kenjük. A mázhoz valókat összekeverjük, felfőzzük, és a krém tetejére csurgatjuk. Nem baj, ha csak "írókázunk".



Nemtudom,hogy errre gondoltál-e...

2008. dec. 17. 18:21

Sziasztok !

Anyukám minden karácsonyra szlovák krémest sütött. Sajnos márciusban elment és én nem találom a receptjét. Kérem, akit tud segítsen...

A tésztája diódarabokkal teli csokis piskóta, de nem az a könnyű piskóta, hanem az a sűrűbb. Rajta egy hófehér főzött krém, azon pedig csokimáz. Nagyon finom.

Előre is köszi Mari

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook