Hogyan érintene téged - háztartásodat - ha egyik napról a másikra egyszercsak nem kapnád meg a fizetésedet? (Ha gyesen vagy akkor a párod) (beszélgetés)
Én soha nem akartam pesten lakni. aztán jött a kényszer, hogy muszáj, mert otthon egyszerűen a diplomás férjem még segédmunkát sem kapott, mert nem volt, még ismerettséggel sem. Nem mellesleg, ő még tudott volna távmunkában is dolgozni,de jelenleg magyarországon a távmunka úgy néz ki, hogy azért lakj max fél óra távolságra, mert bármikor behívhatnak.
Aztán, mikor idejöttünk, ért a meglepetés, hogy nem csak a madárszaros belváros létezik. sőt! Teljesen kellemes a környezet, minden itt van a szánkban, bazi nagy park, játszótér 20 méterre, alig jár itt autó is, pedig IX. kerület.
Tehát vannak azért pesten is jó helyek, nem csak a büdösség.
nem hiszem, hogy párom rajong a munkájáért, de tudja, hogy z biztos pont még egy ideig és nem adja ott....
sőt szerintem anyám se rajong azért, hogy már 10éve takarít egy elég kemény fogyatékos otthonban...
de biztos pont számára...
Ez beállítottság kérdése. Nálam a macska is éhen halna, ha a férjem nem etetné, és a kaktusz is kiszáradna.
HuszonX évig laktam kertes házban, egyszer nyírtam füvet. Anyuék nyaralni voltak, és a szomszédot kérdeztem meg, hogy műxik a fűnyíró. A virágok kiszáradtak természetesen, anyám tombolt. Egyszerűen alkalmatlan vagyok bármilyen mezőgazdasági munkára. Soha nem is szerettem, pedig a nagyszüleimnek nagy konyhakertje volt.
Nekem a város a kényelmet jelenti, holott nem neveltek tunyaságra, ilyen vagyok. És ezen, az az igazság, hogy nem is akarok változtatni. Lehet, nem is tudnék. azért is utáltam a faluban lakni, bár, városnak csúfolták.Semmi szépséget nem láttam benne.
A vidéki városok pedig a munka szempontjából nem annyira jók, mint pest. Itt van munka is, kényelem is. (és itt nem a luxusra gondolok, mert 2 szobában lakunk öten)
vannak olyan dolgok amiket nem szeretni, hanem elviselni kell...
én is vágyok vissza a panelba a 6. emeletre de ott csak a lakbér és a rezsi lett annyi mint kettőnk jövedelme...
szóval adódót ez a gáz és itt meg tudunk élni addig még van munkahely...
ami majdnem száz százalékban biztosított..
hát itt nem kell albit fizetnem, ez saját, akkár milyen is de jó....
mert olcsóbb...
ezért jó a cirko. :)
hát lehet, hogy csendesebb, de nem is fél percre van a bolt, meg az iskola :D
én soha többet nem költözök vidékre, jó nekem mostmár a büdös pest is. még pesten kívülre se mennék.
Egyszer laktam faluban, fél évig. Számomra a halál volt, gyűlöltem.
te mázlista vagy...
nálunk mindig elfogy, azzal is spórolás van...
meglátszik pici bojler,,,
ha én fürdök ellöszöz páromé a hidegebb viz...
hát nem tudom, hogy a falu végénél egy kis házikónál lehet e csendesebb...
Annyit tudok, hogy nem számíthatnék senkire (mint ahogy soha a szülői házból egy fillért sem kaptunk, és a férjem sem az ő szüleitől, de ez nem szemrehányás, csak tény).
Ebből kifolyólag pl. a lányom kicsi kora óta teszek félre pénzt a tanulmányaira (bár remélem, nem lesz rá szükség, el fogja érni a pontokat, mert jól tanul nagyon).
Amúgy is tettem félre mindig, szóval kb. talán 1 évig nem lenne gond, most úgy gondolom. (ha mondjuk esetleg az euró bedől, akkor cseszhetjük persze a megtakarítást.)
Kajával pedig mindig is túlságosan bespájzolok, de ez nem tudatos, inkább tán rossz szokás ennyit felhalmozni kajából.
én 38 évig vidéken laktam. sokáig ott is panelban.
de amikor kertesben, ott se fogyott el a melegvíz, mert cirko volt, közös költség nem volt, de ha tetőt kellett javítani, az nem 13 ezer volt, hanem majd 3 millió, az udvaron szépen nyírt gyep volt, meg medence, és nem borsó, a fűtés meg azért volt olcsóbb, mert baromi jól meg volt csinálva a szigetelés, ami szintén több évi közös költség..
úgyhogy a vidék az nem mindig a hagyományos falu :)
tudom tanúsítani, hogy Q-va jó.....
ép megmostam a hajam és a kályha dobja a füstöt...
nagyon kellemes...másnap meg azt hiszik hogy putriba élek...
További ajánlott fórumok:
- Milyen háztartási munkát végeztél legutoljára?
- Vegyi árú, háztartási papír áru, egyéb(pl seprű)
- Háztartási eszközök és tárgyak, háztartásban használatos dolgok ABC-ben!
- Tengerimalac a háztartásban - tapasztalatok, élmények?
- Mennyire segítenek be a nyugdíjas (vagy nem nyugdíjas), de még aktív szüleitek a gyermeke(i)tek mellett elvégzendő háztartási munkákba?
- Vezeted a háztartást, gyereket nevelsz, hogy jut idő magadra?