Hogyan alakul ilyen esetben az illetékfizetés? (tudásbázis)
Fellebbezzzzzzzzzzzzzzz!!! Én is anno vettem egy cs. házat. De előtte eladtam egy lakást, ill. amik voltak örökségeim, több ingatlanba, 1/4-ed részek azokat a testvéremmel anyukámmal stb. kivásároltattam, és igy jött össze pénz családira. Kiküldött akkor még apeh - egy millió ft-os csekkett illetékre!!!!!!! De semmi határozat semmi, csak hogy fizessem be x napon belül.!!
Hát mondom ezek hülyék!
Fellebbeztem akkor elkezdtek vizsgálódni, hogy hát honnan a pénz stb. és kiderült az amit először kiküldtek az tulajdonképpen csak 590 e Ft. Hát nem mindegy!! Persze azt se tudtuk akkor egyösszegbe kifizetni, úgyhogy kértem, a részletfizetési lehetőséget. És kb. 25 e ft-ot kellet fizessek 2 évig. De ez kb. negyed-fél éves levelezés volt az Apeh és én köztem mire megállapították a valós díjat.
Szóval fellebbezz!!! :)
Mindenképpen vedd fel velük a kapcsolatot és beszéld meg velük.
Nálunk hasonlóan indult a helyzet. Kiderült, hogy a Földhivatal nem külte meg nekik az eladott lakásról a papírokat, mi már túl vagyunk rajta.
Sok sikert neked is. Ha még úgy is túl magas az illeték, lehet kérni elengedést, csökkentést, részletfizetést megfelelő indokkal, mi ezekkel fizettük a lakásunk illetékét.
További ajánlott fórumok:
- Válás esetén hogyan alakulna a vagyonmegosztás?
- Ki milyen krémet használt a terheségi csíkok eltüntetésére? Vagy ez adottság kérdése, hogy kinél alakul ki? Lehet ellene tenni?
- Hogyan alakul a vagyonmegosztás ebben az esetben? Fele-fele arányban?
- A GYED után visszamennék dolgozni 4 vagy 6 órában. Hogyan alakul a bruttó jövedelmem?
- Milyen életkorban alakulhat ki laktóz érzékenység?
- Milyen dolgokat érdemes lepapírozni, mindenki érdekében, hogy ne legyen vita, ha úgy alakul?