Hogy mondtad el a főnöködnek, hogy terhes vagy és mi volt a reakciója? (beszélgetés)
nem.
ilyet is csak egy férfi tud kérdezni
én,megmontam,és akkor gratuláltak!
és,amikor megszültem megnézték a fiamat.
Sziasztok!Én most vagyok a 9 hétben.Elég hamar bejelentettem a főnökeimnek, mert rajtam nagyon látszik.Na meg a férjem is itt dolgozik, és annyira örült,h nem tudta megállni ne mondja el.Meg ugye jöttek a vizsgálatok és el kellett mennem.Nekem jól fogadták és gratuláltak, meg szurkolnak,h végig minden rendben legyen.Mert eddig minden ok!
Ja ÉN1000: Nem tehetett volna semmit a főnököd.Még akkor sem,ha sejtette volna és kirúg, mert ha utánna 30 nappal derül ki,akkor érvénytelen a felmondása.
Én is könyvelőként dolgoztam és érdekesen alakult a melóhelyem:)
Juliusban mentem állásinterjúra,persze szóbakerült mikor szeretnék babát,főként mert aki előttem volt az babavárás miatt ment el.Mondtam hogy kb 3évig nem tervezünk még amit komolyan is gondoltam.Felvettek,tehát munkahelyet váltottam,nemsokára kezdtem kicsit vacakul érezni magam,késett a mensi is kiderült hogy babát várok....
Visszaszámolva úgy történhetett,hogy felmodtam a stresszes melóhelyem,pár napig elmentem kirándulni és aztánkezdtem az új helyen...nos a kiránduláson hozhattuk össze a babát:)
Nem akartam megmondani a próbaidő alatt,de csak elmondtam nem sokkal a lejárta előtt mert végülis nagyon rendes volt a főnököm és nem akartam átverni...enyhén meglepődött,és végül megkérdezte meddig akarok maradni...visszakérdeztem,hogy mert?maradhatok?:)
ugyanis azt hittem hogy azonnal elküd próbaidő alatt,ezért is húztam halasztottam mert a fizetés nagyon lényeges volt nekem....
Tehát mardhattam,sajnos csak az 5.hó közepéig dolizhattam,mert decemberben lelöktek a buszrol ,aztán párszor kórházba feküdtem,vérezgettem és effélék....de nem a főnökön múlott,tehát nem rugott ki...
Nekem októbertől van új fönöknőm (fönök váltás), és én vagyok a helyettese, jól kijövünk, de gondolni sem merte volna, hogy babát várok, egyrészt a korom másrészt én vagyok a tipikus egyke gyerekes, csak a kislányomnak élek aki már 8 éves. Szóval nagyon féltem megmondani, de gondoltam jobb ha tőlem tudja meg. Meglepően jól fogadta, még örült is, igaz én én csak 6 hónapig leszek itthon a babával utánna Apa lesz, és abban a szerencsés helyzetbe vagyok, hogy bölcsiben dolgozom, így itt lesz a közelembe utánna is, igaz én irodai munkát végzek, de akkor is bármikor bemehetek hozzá. Ha 2 évig maradnák otthon, nem lenne ilyen felhőtlen az öröm.
A mai világban egyáltalán nem könnyű gyermeket vállalni, ezért gondolkodtam én is ennyit a másodikon, de mostmár nagyon örülök hogy így döntöttem.
Hát én a 3. hónap után mondtam el, mert a 60 órás túlórát nem bírtam, és ezzel a kicsi is veszélybe került.. Egészségügyben.
NA a "kedves " főnökasszony, egyáltalán még azt sem mondta, hogy gratulál. Azt mondta, igyekszik csökkenteni az óraszámot. 2 hét telt el: akit felvett, az is az én nyakamba került. ÉS nem helyettem, hanem a másik műszakba tette be. Vagyis mindenre fittyet hányt. Én szóltam neki, hogy nem lesz ez így jó. De nem érdekelte.
Na: akkor elmentem az orvoshoz és eljöttem táppénzre, ami olyan kevés, hogy éppen éhenhalok belőle.
Még tudtam volna dolgozni, sőt most is tudnék. De ilyen "kedves" volt.. Brr.
Hja: s mikor felhívtam telefonon, hogy táppénzen vagyok holnaputántól: még kikérte magának..
Magyar Egészségügy.. :-(
Egy barátnőmmel történt meg az eset, most nemrég.
Ha valakinek van ötlete, javaslata, kérem írja le....
Eladóként dolgozott egy táskaboltban. Miután lejárt a próbaidős szerződése, és életbe lépett a határozatlan idejű szerződése, kiderült állapotos. Ennek annyira megörült, hogy rögtön elújságolta a kolléganőjének. Ment másnap dolgozni, jött a főnök, elrakott egy papírt, kb így, Te ezt írd már alá....és aláírta..
Tudjátok mi volt? Közös megegyezéses felmondás, visszadátumozva a próbaidőre...
További ajánlott fórumok:
- Mersz ellentmondani a főnöködnek?
- Anyós reakciója
- Szerintetek is a szakítás a férfi reakciója arra, ha egy nő a következőt mondja neki?
- Félni egy szülő reakciójától
- Mikor mondtad el a környezetednek(család, barátopk stb.), hogy terhes vagy?
- Te hogy mondtad el a párodnak, hogy babátok lesz? Milyen volt az első reakciója?