Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogy készítetek malacsültet? fórum

Hogy készítetek malacsültet? (beszélgetős fórum)


2011. jan. 28. 00:20

nem tudom igazán...őszintén?a vegetarianus életmód sok szempontból nagyon jó.....de ma már másképp látom...a húsnak is vannak előnyei....ma a vacsorám párolt brokkoli,kelkáposzta és paradicsom volt:O

de ez nem garancia arra,hogy nem fogok holnap kolbászt enni:)

az izmoknak szüksége van fehérjére-hús-de szerintem ez is alkati...

mindenesetre ha tudtok valami egyszerű de ütős receptet valentin napra elfogadom:)

10. 04e95f637a (válaszként erre: 9. - Cbc194424a)
2011. jan. 27. 23:49

Azért gondolom jobb a husika nem? :)))

Én nem bírnám ki hús nélkül :)


Finom áám!Jajj látszik,hogy fogyózok,már megint online eszek :D

2011. jan. 27. 23:45

mert utálok főzni és nincs is időm:)és anyu sokkal jobban tudja:)tényleg....

egyébként 2001-ig vegetáriánus voltam gyakorlatilag 10 éve eszem húst kb 6 éve eszek disznót is...és a malacsült nagyon finom:)

8. 04e95f637a (válaszként erre: 7. - Cbc194424a)
2011. jan. 27. 23:34
Miért nem tanulod meg? :))
2011. jan. 27. 23:33
megkérem anyukám:)
6. 04e95f637a (válaszként erre: 4. - Faline66)
2011. jan. 27. 23:26

Ezt így kell ahogyan írod!

Én is így láttam otthon,én is így csinálom!Zsírral,sok fokhagymával,pácolás nélkül!:)

2011. jan. 27. 23:21

Nem szokás, de nem árthat neki a pác szerintem. A szilveszteri malacka (bár én csak a sütés végén voltam jelen, és az enyém még a fagyasztóban vár), csak fokhagymát kapott a husijába beleszurkálva. Az sör nélkül készült, egy bevagdosott szalonnával a saját levéből kenegettünk.

Én a csirkéről is csak néha eszek le egy kevés kis bőrt, ezt bátorkodtam megkóstolni, és finom lett :)


A saját malacka jövő héten jön ki a fagyasztóból (megnézni az árnyékát, de szerintem már nem bújik vissza). Én egy kicsit meg fogom fűszerezni.

2011. jan. 27. 08:03

Soha nem szoktam pácolni a malachúst , besózom , borsozom -a tepsibe mellé rakok egy csomó hagymát -fokhagymát krumplit -zsírt teszek rá --mert ugyebár húst zsírral egyéb ételeket olajjal jó készíteni-- egy kis vizet ,alufólia és 1.5 óra elteltével leveszem a fóliát , meglocsolom saját szaftjával ,sört locsolok rá kb 1-2 dl -t , és pirosra sütöm . Ha van légkeverésesed akkor azzal

gyönyörű felhólyagzott ropogós lesz , ha nincs akkor még locsold meg vagy kétszer miután levetted az alufóliát . Isteni finom a mellérakott hagyma és fokhagyma is -ugyanígy sütöm a csülköt is - soha nem főzöm előre a húst .

2010. júl. 25. 21:21
Ha meg egyszerűbben sütnéd, akkor a sütőzacskót ajánlom, a használata egyszerű, hamar kész. Csak itt nem tudod locsolgatni sörrel-borral, és a köretet sem tudod mellérakni,szóval ez itt dupla munka lenne.
2. selyemfenyő (válaszként erre: 1. - 4c07880d46)
2010. júl. 25. 21:17
Szia! A malachusit nem szoktam pácolni. Tepsibe, vagy a sütölemezre teszem, egy kevés víz kell alá mindenképp, nehogy odakapjon(ha kevés rajta a zsír) letekarom alufóliával, kb.félóránként nézem meg h. mennyire puhult(ez a hús nagyságától függ) ha már úgy gondolod, vagy kostolod hogy puha, le kell venni a fóliát, akkor szalonna darabot föltűzöd villára, azt belemártod a sörbe, azzal kened sülé közben, a kérget meg a só adja, de csak ha nem sós a pác!A köretet pl.mellérakhatod ha már puha a hús,így megvan egyben.A krumpli is fincsi a sörös-szalonnás létől ám.
2010. júl. 24. 22:24
Vettem ma malachúst, holnap szeretném megsütni. Bepácoltam magyaros fűszerkeverékkel, hűtőbe tettem. Adjatok ötleteket, legyetek szívesek, hogy csináljam, hogy ropogjon a bőre, átsüljön, a sör tényleg porhanyóssá teszi? Ja, és mit tegyek alá, olajat, zsírt? Víz kell alá?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook