Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » HiFECsi Imre gusztusa szerint v1.0 recept

HiFECsi Imre gusztusa szerint v1.0 recept

Elkészítési idő 45 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Kalória kevés
Zsírtartalom kevés
Szénhidráttartalom a krumpli

A HiFECsi Imre gusztusa szerint v1.0 hozzávalói:
A címbeni mozaikszó betűhalmazának feloldása: HiFECsi= HIrtelen Felindulásból Elkövetett CSIrkecombok

6 db csirkecomb
2 db zöldhagyma
3 gerezd fokhagyma
2 dl száraz fehérbor
két fakanálnyi disznózsír
némi só (ízlés szerint)
----------------------------------------------


A HiFECsi Imre gusztusa szerint v1.0 elkészítési módja:
Némi bevezető: Tudjátok rólam -mondanom sem kell-, hogy imádok (mások szerint tudok is) sütni, főzni. A tegnapi tervem szerint mára rántott csirkecomb készült volna petrezselymes krumplival és tejfölös uborkasalátával. No, de ember tervez, a hentes pedig megzavarja a végrehajtást. A csirkecombok ugyanis bázikus méretűekre (a magam részéről inkább jércének nevezném a szerencsétlen kimúlt jószágokat) sikerültek. És itt következett be a hirtelen felindulás.... :)))) Ezek azért sem fognak kirántódni! Hogy mit műveltem, ez jön az alábbiakban. A csirkecombokat diszkréten megsóztam. A tepsit bekentem a disznózsírral. Beletettem a csirkecombokat. A hűtő aljában talált zöldhagymákat megpucoltam, majd négybe vágtam, az ugyancsak ott fellelt fokhagyma-gerezdeket is negyedeltem. A csirke(?)combok mellé szórtam őket. Rálocsáltam vagy két deci száraz fehérbort (kedvencem a száraz furmint), és alufóliával letakarva bedugtam a sütőbe. Párolódott kb. fél órát, majd a fóliát levéve sült további 10 percet. A rántott csirkecombhoz szánt petrezselymes krumpli és tejfölös uborkasaláta természetesen hozzáadatik!:)))) ----------------------------------------------

Hát dióhéjban ennyi a hirtelen felinduláshoz :))))
Jó étvágyat kíván a kajához, valamint minden észrevételet, kiegészítést köszönettel fogad
Imrétek.


Kategória: Húsételek receptjei


A hifecsi imre gusztusa szerint v1.0 elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook