Hétköznapi mérgeink...hogyan induljunk el a tudatos vásárlás felé? (beszélgetés)
Szia!
A Logona termékeket DM-ben is kapni, vagy ezt külön egy mlm-es helyről kell vásárolni?
Egyébként pedig én is azt mondom, hogy ebben a világban (ha csak nem egy tanyán lakunk, ahol saját magunk termesztjük a zöldségeket és neveljük az állatokat és fúrt kútból isszuk a vizet, ami egy hegyi patakból jön és magunk termesztjük a gabonát is), lehetetlen teljesen egészséges élnünk!
Maximum megpróbálhatunk egészségesebben élni az átlagnál.
És igen, ehhez kell a tudatosság.
Az egyik kolleganőm azt mondta, hogy Ő inkább nem is akar tudni erről a listáról, mert amikor napvilágot látott, hogy az E számok milyen veszélyesek, nem tudott egy jót enni.
Ez is az Ő választása és ezt is tiszteletben kell tartani...
A Bionsen alu mentes deo mizériába én is belefutottam, sajnos. :-(
Miután megtudtam, hogy az alumínium káros, rohantam gyorsan a DM-be és csak azt néztem, hogy mi az, ami alu mentes. Jelentem két termék családot találtam: Bionsen és Alverde. Az Alverde illata nekem még túl növényi/természetes (az agyam még hozzá van szokva a szintetikus illathoz...de már trenírozom a természetes illatokhoz), így hát megvettem a Bionsen deoját és a fújós változatot is, amit használtam is kb. 2 hónapig...egészen a múlt hétig, amikor a CD meghallgatása után mindegyik a kukában landolt. Mert oké, hogy alumentes, de amint v.ki itt írta is előttem, más egyéb rákkeltő anyagot tartalmaz...
Szóval megint elkezdtem nézelődni.
Találtam a bioboltban több olyan deo-t is, ami 100%-ig természetes, de kb. mindegyik 2e forint körül volt és akkor már úgy voltam vele, hogy inkább kipróbálom az OMI teafa-eukaliptusz deoját.
Senkit nem akarok becsapni, ezért írom: ettől ugyanúgy izzadok, csak nem büdös!!! Mert ahogy a CD-n hallottam (és szerintem ezt kellene reklámozni!) nem izzadni ciki, hanem büdösnek lenni!
Mert az izzadás ugyanolyan normális egészségügyi folyamat, mint a pisilés.
És arról hallottatok, hogy előbb hal meg az az ember, akinek nem működnek a verejtékmirigyei, mint az, akinek csak 1 veséje van?! (szintén AV)
Mert a vese át tudja venni a másik vese működését, de a verejtékmirigy működését nem...
Szóval érdemes ezen is elgondolkodni akkor, amikor inkább nem akarok izzadni sem felkiáltással megyünk dezodort venni...
Sziasztok mindenki! :-)
Örülök, hogy itt vagytok, annak meg még inkább, hogy nem törölték a moderátorok a fórumot.
Nem akarok semmit sem reklámozni, mert véleményem szerint mindenki maga dönti el, hogy mennyit szán a saját egészségére.
Én most a Logona tusfürdőjét használom, ami 150 ml és 1.650,- Ft-ba kerül. Az Alverde tusfürdője nekem nem volt jó illatú, ezért keresgéltem tovább, de pl. a testápoló Alverde, mégpedig a teljesen illatmentes. Először fura volt, hogy semmi illatot nem érzek magamon, de igazából a pihe-puha selymes bőr kárpótolt ezért. Viszont nem tagadom, hogy a Logona mellett van Organic Mission (OMI) tusürdőm is (ami a Logonához képest nem drágább) és felváltva használom a kettőt. Sajnos elég kevés az olyan tusfürdő itthon, ami nem tartalmazza azokat a káros anyagokat, amiről maga a fórum szól. Nekem jó érzés az, hogy tudom az OMI-ról, hogy 100%-ig természetes és nem kell utána néznem az egyes anyagoknak, hogy vajon káros, vagy sem, de természetesen akinek van ideje nézelődni a neten, ugyanúgy találhat jó termékeket is.
Az arcomra a dr. Hauschka termékeit használom és mivel zsíros, vízhiányos a bőröm, nem volt jó semmi igazán rá. A bolti pár száz forintos dolgokról már rég lemondtam, mert vagy nagyon szárították a bőröm, vagy zsíros lett még jobban. Szóval volt már clinique termékem is, de az sem volt jó és akkor eldöntöttem, hogy akkor most már elég és vettem egy próba csomagot a dr. Hauschkától és egész egyszerűen imádom! Nem szárítja a bőröm és még azután sem csillog a bőröm, hogy felkentem a krémet, sőt, mi több, szinte csak du. kell szintén a dr. Hauschkának a porpúderét használnom, mert addig semmi csillogás. :-)
És igen, hiszem, hogy a bőrünk meghálálja azt, ha természetes módon tisztítjuk és kezeljük és igen, ezt meg kell fizetni, vagy az embernek saját magának kell kikisérleteznie, hogy milyen alapanyagokból tud olyan készítményeket előállítani otthon, hogy az minden igényét kielégítse, és ez persze jóval (!!!) olcsóbb is!
Én csodállom és tisztelem azokat, akiknek ehhez van türelmük és talán egyszer én is eljutok odáig, de sajnos nincs ilyen téren fantáziám. :-(
Szóval marad az, h megveszem a drágább, de 100%-ig természetes kozmetikumot.
A hajamra pedig már százezres nagyságrendű összeget költöttem, mert zsírosodott és hullott is, jártam már ezer féle hajgyógyásznál is, de nem voltam megelégedve.
2 hete használom az OMI samponját, tehát jelenleg még tesztelés alatt van, de szívemre teszem a kezem és úgy mondom, hogy még a 4. nap is jól láthatóan tiszta volt a hajam!!! Engem ez egyelőre meggyőzött, és ha ez így marad, akkor én leteszem a voksom a termék mellett. Lehet, sőt, biztos, hogy találnék hasonlóan jó natúr terméket, de már nincs kedvem kísérletezni, mert lehet, hogy az a termék meg a kukában végezné.
Egyébként bárkinek szívesen elküldöm a listát, ha küld az adatlapomon lévő emil címre levelet.
Cherry30
Sajnos (vagy hál' Istennek) az emberek maguk döntenek a Sorsukról. Hitetleneket nem tudsz meggyőzni...legtöbbjüket sajnos még akkor sem, ha már saját magukon érzik a veszélyt. Anyukám férje cukorbeteg jó pár éve, súlyos szövődményei vannak és nem érdekli az, hogy egészségesen éljen, mert mint mondja: "nem fogok szenvedni" éveken át...hiába mondjuk neki, hogy ez pont az életét hosszabbítja meg.
Ha valaki nem fogékonyra arra amit mondani akarsz neki, akkor teljesen értelmetlen próbálkoznod. Legalábbis ez saját tapasztalat. Ha én konkrétan egy salátáért meggyek a mekdöncibe, akkor ha az ég a földdel összeér sem tudnak rávenni egy krumplira, vagy bármi másra.
Sajnos azt kell mondjam, hogy bele kell törődnöd, h az ismerőseid nem kérnek a segítségedből.
Ez a szabad akarat...
FONTOS!!!
Kerestem a neten Bionsen osszetevoket,minden amit talaltam mergezo. Vigyazzatok vele.
En a bionsenrol ugy tudom,hogy nem jo... nem tiszta!
Kuldjetek osszetevoket privatban,hogy megnezzem.
Nekem van deom toluk,azaz volt es propylen glikolt tartalmaz,a masik legrosszabb... :-(((
A tusfurdo meg ugy tudom SLS-t tartalmaz.
Mondjuk mi egy időben sütöttünk kenyeret, de állítólag a rendszeres élesztő használat/evés nem tesz jót a gyomornak. Kovászt meg nem tudok csinálni, nem tudom hova tenni erjedni itthon...
Sajnos tegnap jöttem rá, hogy az általam egészségesnek vélt rozskenyérbe beletettek olyant, ami előtte nem volt benne, csodálkoztam is, hogy miért ment le az ára...Na hát ezért :( Úgyhogy most megint erősen él bennem az, hogy akkor ráállok az itthoni kenyérsütésre, de valahogy kihagyva az élesztőt....vagy nem tudom, keresek újabb kenyeret a piacon, ami nem túl drága... még ezen rágódok egy sort :)
Én is alverdéset használok, a körömvirágos-citrusost vagy milyen az. Nekem jó, igaz én nem vagyok az a nagyon izzadós fajta. Ha izzadok is, akkor sincs kellemetlen szaga, a ruháim is rendben vannak. A régi deómtól (secr.t) minden csupa fehér volt a hónalj résznél vagy besárgult :S, volt hogy ki sem jött belőle, magyaránt totál tönkretette a felsőm. Ezzel az újjal nincs gondom, csak néha cikinek érzem az izzadást, pedig tök természetes dolog! Csak évekig elszoktam tőle...
Lehet venni törlőkendőt is, én jövőre beruházok olyanra is a dezodor mellé :)
De ami pozitívum, hogy nem vagyok büdös, nincs szaga és nem hagy csúnya nyomot a ruhán, csupán izzadok picit, na de kitaktikáztam, mikor milyen felsőt vegyek fel. :)
Egy bajom van pl: az izzadsággátlóval, hogy ami nem tartalmaz aluminium c-t azzal naponta többször is be kell kennem magam, mert különben érződik az izzadság. Míg régen az Aluminiumot tartalmazó deóknál reggel befújtam magam és utána egész nap csak a deó illatát éreztem.
Alverde márkájú golyós deót használok most és ezekben az iszonyatos hőségekben naponta 5-ször is be kellett kennem magam.
Próbálkoztam, de feladtam. Összeveszni meg a saját hülyeségük miatt nem fogok velük. De lehet még egy utolsó próbát teszek...De mindig az a válasz,h ogy ma már mi nem mérgező a világban...
Kedvesemet nem nagyon kellett meggyőzni, ő is vevő a "hülyeségeimre" :) Neki még van 1-2 terméke, ami káros, de használja, mert kidobni nem akarja :S Már alig várom, hogy kifogyjanak és vehessek neki jó kis dolgokat. Viszont jár velem mozogni, sportolni, nyitott az új ételek felé.
Én mióta áttértem, a bőröm sokkal szebb és jobban is érzem magam :)
Engem anyukám nem szokott kifigurázni, Ő egyszerűen csak legyint az ilyen dolgokra és ez a szavajárása, hogy: "Manapság már a levegő is mérgező." És ez idegesítő, mert közben tudom, hogy mérgezi magát és hiába beszélek, ő csak legyint rá! Anyósomék dettó. Ők is így fogják fel, a kutatók csak ráfogják mindenre, hogy rákkeltő.
Van egy rokonom is, akivel nemrég találkoztam, jókat beszélgettünk és közben a gyümölcslé papírját olvastam, ami az asztalon volt. Ki voltam akadva azon, hogy guargumit tartalmaz a gyümölcslé és csak úgy ösztönösen hozzátettem, hogy azt mondják, hogy a guargumi is káros a szervezetnek. A rokonom megjegyezte kissé cinikusan, hogy: "Sokmindent mondanak." De a tekintetében láttam, hogy kinevet engem amiatt, hogy én ennyire odafigyelek az egésztégünkre.
Nem is beszélve arról, hogy otthon, házilag elkészítve egy-egy pakolás vagy krém sokkal-sokkal olcsóbban kijön.
Tesóm a hajára készíett pakolást és elmondása szerint semmi korábbi próbálkozás (híres-neves hajápoló termékek sora)nem volt olyan hatásos, mint amit maga kevert ki.
Keress a neten durva,de igaz cikkeket es mutasd meg nekik,talan,ha nem te mondod,elhiszik.
Senkit nem erdekel,hogy miert van annyi beteg ember a vilagon,de,ha latnak egy beteget,aki pl. a szolariumtol lett rakos,ketszer is meggondoljak,hogy befekudjenek-e.
En egy 10 honapos kislany Edesanyjat lattam elmulni mellrakban,azota is a hatasa alatt vagyok.
További ajánlott fórumok:
- Házi sütemények hétköznapra, vasárnapra, vendégfogadásra, ünnepekre
- Mit tegyek, ha a munkatársaimat, vagyis a tényleg hétköznapi embereket nehezen viselem, a témáik zavarnak inkább? (Tv, híradó, pletyka, stb)
- Hogy reagálnátok erre a nem hétköznapi kijelentésre ?
- A Titok, avagy hogy induljunk el az önismeret útján
- Festitek magatokat a hétköznapokban?
- Ti havonta kb. mennyiért vállalnátok napi 4 órás munkát hétköznap?