Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Hetek óta begyulladt lábujjal mit csináljak? Segítsetek! fórum

Hetek óta begyulladt lábujjal mit csináljak? Segítsetek! (tudásbázis kérdés)


1 2
2012. márc. 30. 10:25

Fiamnak két éve ez a problémája,sebészeten voltunk xx alkalommal, ugyanúgy visszanőtt a köröm és begyulladt a lábujja.

Interneten kerestem egy magán lézerkliniát, mind a két lábújját megműötték lézerrel,nem fájt csak utána pár napig áztatgatta, fél éve teljesen tünetmentes. Pedikűrös necces, hogy hogyan sikerül neki kivágni.Az fáj és nagyobb a fertőzés veszélye.Nem sterilen dolgozik. Mindenképpen lézer!

Akkor is érdemes megnézetni ha szerinted nem a köröm nőtt be.

2009. okt. 15. 14:30
Köszi:)Hát,ez van,majd megtartjuk később.Amúgy olvasd el a másik indított fórumodat,írtam neked oda:)
47. g1977g
2009. okt. 15. 14:25
akkor előre is boldog szülinapot! De szerintem nem fogod tudni felvenni azt a csini cipőt. lézeres kezelésről nem hallottam, de biztos egyszerűbb mint a sebészi megoldás. jobbulást!
2009. okt. 14. 23:52
írta más is,hogy 3 injekciót kapott.fáj még mindig,nem nagyon tudok aludni,ezért vagyok ma is még mindig gépnél.Cataflamot szedek,de akkor is érzem,mintha húznák felfelé a körmöm.Nagyon remélem,hogy nem lesz több ilyen,én tényleg mindent megteszek,hogy elkerüljem.Olvastam vmi lézeres beavatkozásról is,lehet legközelebb már ahhoz folyamodnék.Szombaton lesz a szülinapom(ez a 28.erről lesz emlékezetes),szerinted bírok arra"csinos cipőt"húzni?Mert ha nem,inkább nem ünnepeljük meg,majd max.1hét múlva.Mer most még ráállni se nagyon bírok,nemhogy hegyesorrú,magassarkúban táncolni...:)
45. g1977g
2009. okt. 14. 23:29
nem kenegettem semmivel. pár napig sima géz volt rajta, utána amikor már egy kicsit begyógyult,otthonra levettem, és simán levegőn volt.Bár a Neogranormon jó lehet rá. Ezek szerint engem megszívattak ennyi injekcióval?! nekem még soha nem nőtt be újra, mondjuk pár hetente óvatosan ki szoktam vágni. ilyenkor a levágott darabon látom, hogy csavarodik befelé, tehát ha nem vágom ki rendesen, akkor lehet hogy tényleg megint benőlne.
2009. okt. 14. 17:48
Szió.Igen,most kb.2óra kínlódás után túl vagyok a kötözésen.Hát ez is nagyon rossz volt,sokat kínlódtam,nagyon beleragadt a géz a sebbe.Szerencsére nekem is ugyanúgy vágták fel,mint neked,nem az egész körmöt.Áá,abba aztán tényleg belegondolni sem merek.Remélem,nekem se fog úgy vissza belenőni,mert sokan ilyen tapasztalatokat írtak,hogy 3x is visszanőtt stb.De nem értem,te hogyhogy 3 injekciót kaptál anno?Én ha arra az 1re gondolok,még mindig remegek:(Légyszi azt még írd meg,hogy kb.hány napig kell kötözni,s hogy te mivel kenegetted.Ja,ráadásul mág mindig zsibbad az ujjam,meg kicsit be is van dagadva.
43. g1977g
2009. okt. 14. 14:39
szia, túl vagy a kötözésen? nekem nem az egész körmömet vették le, hanem hosszában félbevágták, és a benőtt oldalt lekapták.ott a hús viszonylag hamar begyógyult, és szépen kinőtt az új köröm. a kötözéskor az volt csak kellemetlen nekem, hogy a géz beleragadt a sebbe, és azt ki kellett szedni.
2009. okt. 13. 21:50
dunsztkötés!
2009. okt. 13. 21:47
Hát,délután óta kínlódok,még mindig nagyon rossz.Megy ki az érzéstelenítő,egyre inkább azt érzem,hogy a lábfejem zsibbad,a körmöm meg mintha feszítenék felfelé.Nem tudom,hogy lesz ebből holnap kötszer csere.Majd légyszi írjatok vmit az utókezelés+a gyógyulás folyamatáról is,hogy pl.meddig lesz rossz,mire jön helyre stb.A doki csak annyit mondott,neogranormonnal vagy betadinenal kenjem.Nameg azt se tudom,hogy meddig kell bekötve lennie?
40. g1977g
2009. okt. 13. 16:43
hát akkor megúsztad! nekem azóta szerencsére sosem nőtt be, bár jobban odaigyelek, hogy hogyan vágom le. sikeres "lábadozást", szia.
2009. okt. 13. 14:32
Sziasztok,itt vagyok.Hát,volt mit kibírnom.Remegtem előtte,mint a kocsonya,a vérnyomásom meg az egekbe emelkedhetett.A lábujjam tetejére kaptam az érzéstelenítő injekciót!!!Feszítő érzésre készített fel a doki,s ez így is volt nemis kevésbé,ez nagyon rossz volt,főleg nekem,aki még sose kapott ilyent,hisz sose volt törésem se,rossz fogam se...Fél órát kellett várnom,míg hatása lett.Aztán kezdődött a"műtét".A zsibbadás közben annyit éreztem,mint amikor túlszalad az olló,s véletlenül belevágunk a köröm tövébe.Levágta a körmöm jobb szélét,s kiszedte a benőtt körmöt.Aztán megmutatta,mekkora köröm volt benőve...hát majdnem,mint a kisujjamé.Végülis ennyi volt,most még mindig zsibbadok,még kb.5-6órán át.Holnap kell a kötést lecserélnünk.Amúgy rendes doki volt,körülményekhez képest az injekciót is jól adta be,mert mondta,hogy lassan adja,meg műtét közben is kérdezgette,hogy nem érzem-e stb.Jó,tudom,ez a dolga,de hallottam már negatív eseteket is.Innentől óvatosabban pedikűrözök,az biztos,amúgy mondta hogy azért van,mert nem szabad lekerekítve vágni a körmöket.Minden esetre köszönöm a tippjeiteket,tanácsaitokat,bátorításotokat,jó hogy van ez az oldal,s érdemes volt ide regelni:)
38. g1977g
2009. okt. 12. 16:35
ok, drukkolunk, majd írd meg mit csináltak veled.
2009. okt. 12. 16:26
Köszi mindenkinek a segítséget,holnap talán előbbre jutok,megyek a dokihoz.Egyszerűbbnek találom,mint a gyógypedikűrös keresést,nameg ő aztán tényleg érzéstelenítés nélkül csinálja állítólag.Lehet,hogy a bőr nőtt csak be,nem tudom.A gyulladást most az a kamillatea filteres dunsztkötés húzta le vmennyire(köszi Íriszke).A tetran semmit se használt.Akkor fáj jobban,mikor megnyomódik,s onnan gondolom,hogy a köröm nőhetett be,mert a gyulladás alatt kemény.Abba reménykedek,hogy megúszom helyi érzéstelenítő ráfújásával-ilyen verziót is hallottam.Remélem,holnap ilyenkor már bekötött lábujjal ülök itt a gép előtt,a gyógyulás irányában haladva.Ha nem írok,rosszul lettem,nem bírtam ki a dokit:):(
36. Ina4 (válaszként erre: 26. - Nadine81)
2009. okt. 11. 23:56

Én már sokszor kötöttem ki a sebészeten a benőtt körmömmel! Volt mikor az egész körmömet levették,de nem volt értelme,újra benőtt!Aztán találtam egy jó pedikűröst,akihez 3-4 hetente járok,azóta nem voltam a sebészeten!

Nem tudom milyen súlyos az eseted,de én a helyedben valami antibiotikumos kenőccsel(pl.tetrán,hidrocortizon) bekenném,1-2 napig,ami lehúzza a gyulladást,majd egy jó gyógypedikűrőssel vágatnám ki.Ha ez nem járható út,akkor irány a sebészet.Csak a sebész után nagy kötés van,és itt a rossz idő,nehéz cipőt húzni.Jobbulást!

35. g1977g
2009. okt. 11. 22:46
nem köröm alá kaptam, hanem szépen körbe a gyulladás köré. de ne stresszelj, tényleg nem fájt, inkább feszített. de aztán lehet hogy nálad nem is ez a baj, mindenképp lássa orvos.
2009. okt. 11. 15:57
Oké,holnap megérdeklődöm telón.És a lábujj melyik részére adják az injekciót?Ugye nem köröm alá?
33. g1977g
2009. okt. 11. 15:34
Én SZTK-ba mentem sebészetre, de egy ismerősöm ott dolgozott és ő vitt be, úgyhogy nem tudom hogy kell-e beutaló. Esetleg telefonon kérdezd meg. Az injekció tényleg nem volt olyan vészes, de én is nagyon féltem előtte, rendesen remegtem, és beszélni is alig tudtam az idegtől. De hamar megcsinálta a doki, és utána szuper volt a több havi szenvedés után.
32. nadine81 (válaszként erre: 31. - G1977g)
2009. okt. 11. 15:26
Háát..köszi,valószínű,ez lesz.Ebbe a folyamatban legjobban a lábujjba adott injekció rettent el,belegondolni sem merek,már a gondolattol is elzsibbadok.Olyan nincs,hogy csak lefújják pl.lidocainnal??Már csak azt kéne megtudnom,először beutalóért menjek-e a háziorvoshoz,vagy csak simán menjek be a kórházba?
31. g1977g (válaszként erre: 26. - Nadine81)
2009. okt. 11. 15:02
Szia! Nekem a terhességem alatt nőtt be a körmöm, mert nem tudtam a hasamtól rendesen levágni. De mivel még előtte soha nem nőtt be, azt gondoltam, hogy csak gyulladás, esetleg megszúrtam. Sokáig kínlódtam vele, /pár hónapig/, és kipróbáltam a Bactroban kenőcsöt, paradicsomot, dunszkötést, de semmi sem használt. Cipőt már nem bírtam felvenni, és járni is alig tudtam mire orvoshoz mentem. Autót vezetni kínszenvedés volt. Sebészetre mentem, és kb.5-10 perc alatt túllettem a kezelésen. Kaptam 3 injekciót a lábujjamba /csak az első fájt, de az sem volt olyan vészes az addigi fájdalmaimhoz képest/, és a doki szépen kivágta a benőtt részt. Otthon biztos hogy nem tudtam volna kivágni, mert karomszerűen vissza volt fordulva. Simán hazavezettem, 2-3 óra múlva már semmilyen fájdalmam nem volt. 1x kellett visszamennem kötözésre. Ne ilyedj meg, menj orvoshoz!
2009. okt. 10. 20:49
bactroban kenőcs a tuti.
2009. okt. 10. 20:02
Köszi.Az a gond,azt se tudom megállapítani,a köröm vagy a bőr nőtt-e be:((
28. f65231edcb (válaszként erre: 26. - Nadine81)
2009. okt. 10. 18:54
a manikűrös nem fogja felvágni, tuti elküld a sebészetre!
2009. okt. 10. 18:53

ha benőtt köröm, akkor a tanácsom, ha van otthon kamilla tea filtered, forrázd le, rakd a gyulladt részre, dunsztold be egy éjszakára!

nekem a paradicsom nem segített, de a kamillafilter igen.

másnap lement a gyulladás és ki tudtam vágni a benőtt körmöt

2009. okt. 10. 18:48
nekem is ez a gondom,de már nagyon a végét járom,szinte ráállni se tudok már a jobb lábamra.Nekem is ugyanúgy a jobb nagy lábujjam jobb részén van.Már hónapok óta kínlódok,de közben elmúlt,segített a dunsztkötés,de aztán véletlenül ráléptek,s azóta már semmi se segít.Muszáj lesz felvágatnom,de nem tudom,merre induljak.A pedikűrös is érzéstelenít?A sebésztől félek!Ha valaki le tudná írni részletesen a folyamatot,hogy melyiknél mire számíthatok,s hogy melyiket javasolnátok,légyszi írjatok!Most 7vége van,de a következő héten mindenképp meg szeretném oldani,de nem tudom,merre induljak!
25. 6eead9eb79 (válaszként erre: 6. - 50bcf39cb3)
2009. márc. 31. 12:25
én is ezt ajánlanám vagy esetleg,még aloe vera zöld krémet,de köröm virágkrém is jó
2009. márc. 31. 12:11
Én átszúrtam egy tűvel az ujjamat,ami aztán a körömágy mellett elkezdett begyulladni,kb.másfélszer akkora lett,mint előtte,lüktetett,feszített.Tetrán krémet kell rátenni,és dunsztkötést.Pár nap múlva meggyógyult!
23. Dite
2009. márc. 27. 19:30
Nemcsak a köröm szokott benőni hanem a bőr is. A pedikűrös nagyon szépen kitudja szedni. Nem kell félni tőle. Én inkább tetrán kenőcsőt javasolnék a gyulladásodra. Vagy amit a patikában adnak.
2009. márc. 27. 19:20
Menj el pedikűröshöz,finomabban megoldja,mint a sebész. Nekem a körmösöm hozta rendbe, már alig tudtam ráállni. Igaz nem vártam vele hetekig.
21. Gummy
2009. márc. 27. 19:14
Köszönöm a sok tanácsot, a paradicsomot kipróbáljuk ma éjszakára. Majd reggel írok, hogy milyen lett.
20. Any19
2009. márc. 27. 19:12
Nekem sokszor volt, én is parit raktam rá, vagy betadinnal kenegettem.De nekem nem a köröm nőtt be, hanem megszurtam ollóval és hát elég sokáig gyógyult.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook