Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Hentestokány recept

Hentestokány recept

A Hentestokány hozzávalói:
1 kg sertéscomb vagy lapocka
2-3 ek zsír
20 dkg füstölt szalonna
2 közepes fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
só, bors,ételízesítő
sűrített paradicsom
csemegeuborka
1 db paradicsom
1 db paprika
2 dl víz


Hentestokány

A Hentestokány elkészítési módja:
A zsiradékban a felkockázott szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és együtt tovább pirítjuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott húst.

Sóval, borssal, ételízesítővel, fokhagymával ízesítjük. Fehéredésig pirítjuk, majd belerakjuk a kockára vágott paradicsomot és paprikát, valamint a paradicsompürét is.

Ezután kevés húslevest vagy vizet adunk hozzá és mérsékelt tűzön fedő alatt pároljuk. (Rövid lében, saját gőzében párolódjon.)


Amikor már a hús majdnem puha, hozzátesszük a csíkokra vágott uborkát. Ha szükséges, tovább ízesítjük és a tokányt készre főzzük.

Bármilyen körettel jó, én tarhonyával szeretem.


Kategória: Húsételek receptjei

A receptet beküldte: , aug. 26. 05:24
A hentestokány elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook