Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Pincepörkölt erdei gombákkal recept

Pincepörkölt erdei gombákkal recept

Elkészítési idő 150 perc

A Pincepörkölt erdei gombákkal hozzávalói:
30 dkg sertéslapocka, 20 dkg marhalábszár, 15 dkg füstölt csülök, 30 dkg vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 fakanál disznózsír (vagy 4-5 evőkanál napraforgó olaj), 1 15 dkg paradicsom, 10 dkg paprika, 20 dkg erdei gomba (ízletes vargánya, nyári vargánya, bronzos vargánya, ízletes tinórú, esetleg sárga rókagomba), 3 dl vörösbor, 50 dkg kézi tarhonya. Ízlés szerint: só, őrölt bors, csemege fűszerpaprika.


A Pincepörkölt erdei gombákkal elkészítési módja:
A húst kockára vágjuk . A forró zsiradékon lepirítjuk az apró kockákra vágott vöröshagymát, majd sózzuk és borsozzuk. A húsokat puhulási idejétől függően rakjuk hozzá: marhalábzár, füstölt csülök és sertéslapocka. Ha már jól megpuhultak beletesszük a feldarabolt paradicsomot és a szeletelt paprikát is. Pirospaprikával ízesítjük,és aláöntjük a vörösbort. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a szeletelt gombákat. Végül a külön elkészített tarhonyával kínáljuk.

Télen termesztett csiperkegombával készítjük


Kategória: Húsételek receptjei

A receptet beküldte: , aug. 25. 19:51
A pincepörkölt erdei gombákkal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook