Haszonélvezeti jog 2016-ban (beszélgetés)
Nem 25 milla! Apósom ügyvédje szerint 250 Millió ft!!!!!!!!!!!
Szerinted? Már ez nevetséges!
A férjem az alperes! Nem mi akarjuk a családi szennyest a bíróságon kiteregetni hanem a drága após!
Nem mi akarjuk a részünket, hanem ő akar minket kisemmizni! Az esküvőnkre azért nem jöttek el mert bal lábbal keltek fel! Engem sosem bírtak elviselni ,mert így a pici fiúk nem tud segíteni otthon! Ugyanis apósom és férjem tartotta el a családot! De mikor mi összejöttünk 3 hónap múlva összeköltöztünk, felköltöztünk Budapestre mert én ott kaptam munkát!
az nem is ajándék, hogy a másik nevén van, de marad haszonélvezet. az szimpla hatalmi játszma szerintem.
Én bevallom el se fogadnék úgy semmit. Maradjon csak szépen azé aki élvezi a hasznát és kész. Marhaság ez a variálás, már eleve nem feltételez nyugodj viszonyokat a családban.
Lehetséges.
Szánalmas, amikor szülő és gyerek veszekszik a jusson :( Nem tudom a megajándékozott mennyit invesztált a telekbe, de ha semmit, gusztustalan a szülő halála előtt mérgesíteni a viszonyt.
Nem biztos. Ha van egy vaskos adósság a nyakukban, akkor a 200 már jóval-jóval kevesebb is lehet. Papiron 200, de nem tudni, mennyi kiadás van mellette.
Gondolom, a per során megvizsgálják.
Most akkor haszonélvezeti jog, vagy ajándék? Nagyon nem mindegy.
Az ajándék visszakövetelhető, míg a haszonélvezeti jog nem.
Ha ajándékozásról van szó és a bíróságra jutott az ügy, valószínű a bíróság is megítéli az ajándék visszavonását, hiszen, ha a viszony megromlik a megajándékozott nem érdemes az ajándékra.
Már bíróságra van idézésünk. A szülő ott akarja vissza követelni az ajándékot! Mivel kevés a nyugdíja a felesége nem dolgozik! 160000 ft a nyugdíj +40000 a feleség jövedelme.
A telek értékét 250000000 ft.-ra értékelte!
Viseli terhét, húzza hasznát.
A haszonélvezeti jog többet ér, mint a tulajdonjog.
A haszonélvezeti jog megváltása alku tárgya lehet.
Kényszeríteni a róla való lemondásra nem lehet.
Haláleset miatt törölhetik, de csak akkor, ha ezért fizetnek a földhivatalnak a kellô igazolások mellett.
Már hogy törölték volna el?
A jogokról meg egyszerűen olvass utána a neten.
További ajánlott fórumok:
- Ha haszonélvezettel terhelt lakást mindenki beleegyezésével eladjuk, jár vmi a haszonélvezőnek?
- A haszonélvező kirakhat a tulajdonomból?
- Mik a jogai és a kötelezettségei egy haszonélvezőnek?
- Vennél haszonélvezettel terhelt lakást?
- A haszonélvező kiteheti a tulajdonost?
- Hogyan lehetek haszonélvező a gyermekem nevén lévő ingatlanon!?