Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Harmincon túli babázók gyertek csevegni fórum

Harmincon túli babázók gyertek csevegni (beszélgetés)


34117. era741211 (válaszként erre: 34115. - Cb4c323adf)
2009. júl. 20. 17:14

Szia Julikám!:)


Ma ráérős napunk volt....ugye csajok?:)

34116. cb4c323adf (válaszként erre: 34114. - Brigibaba)
2009. júl. 20. 17:11
itt meg 32:)
34115. cb4c323adf
2009. júl. 20. 17:11
Jézusom ti egész nap irtatok:) nem tudok vissza olvasni!!
34114. brigibaba (válaszként erre: 34113. - Era741211)
2009. júl. 20. 17:06

mizu? Hogy vagytok?

Most kimondott jó idő van itt! 24-25 fok!

Remélem holnap sem lesz meleg mert megdöglünk a kocsiba!!

34113. era741211 (válaszként erre: 34112. - Brigibaba)
2009. júl. 20. 17:04
Szióóóóóóó!:)
34112. brigibaba
2009. júl. 20. 16:58
Sziasztok! Picit bekukk!
34111. era741211 (válaszként erre: 34110. - 19ba18c379)
2009. júl. 20. 16:58

Jaja.....Nekem az csak "Horváth Ilona" lehet!!!!::))

Azon nőttem fel....máig is sokszor fellapozom!:)

34110. 19ba18c379 (válaszként erre: 34109. - Era741211)
2009. júl. 20. 16:52
szakácskönyv pl :PPPP
34109. era741211 (válaszként erre: 34108. - 19ba18c379)
2009. júl. 20. 16:49
Hol máshol?:)
34108. 19ba18c379 (válaszként erre: 34107. - Era741211)
2009. júl. 20. 16:45
neten találtam :)
34107. era741211 (válaszként erre: 34106. - 19ba18c379)
2009. júl. 20. 16:44
Ez jól hangzik!:)
34106. 19ba18c379
2009. júl. 20. 14:21

Szilvalekvár - sütőben

Hozzávalók:


2 kg szilva,


2 ek. ecet,


40 dkg cukor,



Elkészítés:


A szilvát megmossuk, kimagozzuk, ledaráljuk. Ecettel kiöblítünk egy tepsit, belerakjuk a szilvapépet, és a 140 C fokra előmelegített sütőben 3-4 órát sütjük. Keverni tilos, mert akkor leég! Kivesszük a sütőből és átöntjük egy lábasba. Hozzáadjuk a cukrot. (Alapszabály: 1 kg szilvasziruphoz 20 dkg cukor kell!) Folyamatosan kevergetve további 15-20 percig főzzük. Forrón üvegekbe töltjük, a tetjére - vagy két celofán közé- tartósítószert teszünk, és szárazgőzben hagyjuk kihülni!



Tanácsok:


Nagyon egyszerű és finom! Kezdő háziasszonyoknak is sikerül!

34105. era741211 (válaszként erre: 34100. - 9cb35398ff)
2009. júl. 20. 14:17

Már nekem is minden eszembe jutott!:)

Ma milánói makarónit evett ebédre....két pofára tömte!:)Szóval nem beteg!:::)))

34104. era741211 (válaszként erre: 34098. - 9cb35398ff)
2009. júl. 20. 14:15

Évám Te drága!!!


Ez a nagyanyáink receptje!!!!Bizony kérem....így kell finom szilvalekvárt csinálni!:::)))

34103. 19ba18c379
2009. júl. 20. 14:05
jaj lányok este nem leszek , megyek Adrival pezsgőt inni a horgász tó partjára :D
34102. 9cb35398ff (válaszként erre: 34098. - 9cb35398ff)
2009. júl. 20. 13:52
hát...ez is melós...
34101. 19ba18c379 (válaszként erre: 34097. - Era741211)
2009. júl. 20. 13:52
megnevelem és visszaküldöm :)))
34100. 9cb35398ff
2009. júl. 20. 13:50

jaj csajok két óra sírás után elaludt...Apja elringatta...

nem tudom mi lehet vele...Laci már beképzelte hogy fáj a füle biztos vagy beteg lesz:(((

34099. 9cb35398ff (válaszként erre: 34097. - Era741211)
2009. júl. 20. 13:50
:)))) nem akarsz Neki rosszat ugye?
34098. 9cb35398ff
2009. júl. 20. 13:49

Szilvalekvár


Nagyítás!


Hozzávalók:


4 kg kimagozott (!) szilva


80 dkg cukor


0,5 dl 20% -os ecet


forró víz a tepsibe


szalicil



Elkészítés: 4 kg megmosott, kimagozott szilvát egy lábasba öntünk, majd a tetejére 80 dkg kristálycukrot szórunk. 0,5 dl 20%-os ecettel meglocsoljuk az egészet. Fedővel letakarjuk és 24 órát állni hagyjuk. Másnap a tűzhelyre tesszük, alágyújtunk, és óvatosan felforraljuk. KEVERGETNI TILOS!!! A forrástól számítva 3 órán át takaréklángon rotyogtatjuk. KEVERGETNI TILOS! Amikor letelt a 3 óra, óvatosan megkeverjük, és további 30 percig főzzük. Előveszünk egy tepsit, beleöntünk kétujjnyi forró vizet és beleállítjuk a befőttes üvegeinket. Nagyon-nagyon fontos, hogy befőttes üvegek kristálytiszták legyenek, különben megpenészedik a lekvárunk. Mielőtt beletöltenénk a lekvárt az üvegekbe, szükséges ellenőrizni a kupakok záródását: az üvegbe egy pici vizet öntünk, rátesszük a kupakot, és az üveget a fejére fordítjuk, mondjuk a csupasz csuklónk felett. Ha a víz kicsöpög a bőrünkre, akkor csere van, a kupakot ki kell dobni és egy jól záródót keresni. (mert ugye a lezárt üvegben a lekvár nem érintkezhet a levegővel sem!) Szóval, az üvegpróba után ALAPOSAN kicsepegtetjük az üvegekből a vizet, és megtöltjük mindet lekvárral. Minden üveg tetejére, a lekvárra egy köménymag nagyságú szalicilt teszünk, és lezárjuk az üvegeket. Száraz gőzbe tesszük: mi egy dobozt ki szoktunk pokrócokkal bélelni, és a lehető legkevesebb mozgatás és döntögetés mellett beletesszük a lekvárokat. NEM SZABAD MEGDŐLNIÜK! Gondosan bebugyoláljuk őket és csak akkor vesszük elő az üvegeket, ha már teljesen kihűltek. Télire is remek, de ha megkóstoljuk, sokkal hamarabb elfogy! :-)

34097. era741211 (válaszként erre: 34096. - 19ba18c379)
2009. júl. 20. 13:48
:::))))Lehet hogy elküldöm helyette az enyémet.....ááááááááááá de nem.....bírlak Téged,nem akarok kicseszni Veled!:::)))
34096. 19ba18c379 (válaszként erre: 34095. - 19ba18c379)
2009. júl. 20. 13:47
de kérem vissza :)
34095. 19ba18c379 (válaszként erre: 34093. - Era741211)
2009. júl. 20. 13:46
viheted :)))))))
34094. era741211 (válaszként erre: 34091. - 9cb35398ff)
2009. júl. 20. 13:45

Tudom....nekem se kell....de az tuti finom,kicsit félek tőle,hogy nem lesz finom ha valami gyorsított eljárással csinálom!

De Te csináld meg,és majd megmondod,hogy jó e vagy sem!:)OK??:::))

34093. era741211 (válaszként erre: 34092. - 19ba18c379)
2009. júl. 20. 13:44
Nem adnád kölcsön egy pár hétre?:)
34092. 19ba18c379 (válaszként erre: 34090. - Era741211)
2009. júl. 20. 13:43
anyósom ... soha nem enged senkit :D
34091. 9cb35398ff
2009. júl. 20. 13:42
Melós lekvár nem kell...amit néztem nem túl melós...megcsinálom az szerint!
34090. era741211 (válaszként erre: 34089. - 19ba18c379)
2009. júl. 20. 13:38
Na.............mert eddig ki???:::)))
34089. 19ba18c379
2009. júl. 20. 13:37

sziasztok drágáim


ma végre ÉÉÉÉÉÉÉÉN főztem :) paradicsomlevest, meg almás fahéjas palacsintát :D

34088. era741211 (válaszként erre: 34085. - Davider)
2009. júl. 20. 13:37
De onnan kezdtem,mert ott írtad le azt amit tudni akartam!:)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook


Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.