Harmincon túli babázók gyertek csevegni (beszélgetés)
Én is teszek hozzá, laktatóbb.
Viki már alszik, 7-kor kiütötte magát kb. 20 percig ette a vacsiját, 150 ml tápszert, mert végig aludt. Ma csak két alkalommal aludt, a harmadik nem jött össze.
Majd én is kipróbálom tápszerrel, de csak kedden, mert holnap megyünk csípőszűrésre, és ma cseréltünk egy pár ruhát, mert sütőtökös lett, így nem akarom, hogy holnap esetleg összepiszkítsa a ruháit.
Még jó, hogy nem céklát kapott! :)))
Meli most falt be egy túrórudi háromnegyedét, és a kis mocsok a tányérról még a csokidarabokat is tömte a szájába, mjad még remegett a gyümiért, így a szokásos mennyiségű gyümi is lecsúszott.
Ami édes az nálunk is nagyon megy!
Ez igaz!
Mégsem ébredt fel,csak átfordult....
Met még elég neki a tejci,és nem igényli a másfajta kaját.
Tudod, szándékosan nem fog éhenhalni egy baba sem.
Hát a kezdetben enm is szabad, de amikor rákap az ízére, akkor már igényli is a változatos kaját.
Az én azt vettm észre, hogy Meli sem szereti 2 napig ugyanazt a főzit enni, úgy mint mi sem több napig egyfajta ebédet enni.
Úgylátszik ez genetikailag belénk van táplálva.
Én még nem merem keverni a zöldségeket, előbb ki szeretném deríteni, hogy mindentől foltos lesz-e.
Ja, és vettem egy új botmixert. Nem volt drága, és poharat is adtak hozzá.
Hát csajok,nem tudok hozzászólni a témához.....
Mi még itt nem tartunk.....
Jó neked, hogy lágy a víz felétek. NÁlunk még a vizespoharak is vízkövessek, ha nem puceválom őket!
Mennyit alszik. Változó!
Déelőtt ált. 1 órát, majd ebéd után másfél óra, és délután még egy fél - háromnegyed órát.
De ez az elmúlt két napban felborúlni látszik,mert délelőtt nem igazán akar aludni!
Én is arra gondoltam, hogy a foltok a szilárd és új kajára jönnek ki, mert el is múlnak gyorsan.
Bár akárhányszor kapott almát, mindig foltos lett a halántéka!
Ha folyósabbra akarom csinálni a pürét, akkor vízzel, vagy egy kis tápszerrel higítsam???
Hát, szerintem nem vízkő gond lesz, mert errefelé lágy a víz. Sosem kell vízlágyítót használni, és vízkövesedni sem szoktak a mosógépek. Lehet, hogy tele van hátul alól az a szűrője talán. A régi mosógépemnél is volt ilyen gond.
Meli mennyit szokott aludni délután?
Vagy a mosógép szűrője van eldugulva, azt kell kiszedni és kitakarítani. Nekem ez szokott a probléma lenni.
Én úgy gondolom, Vikinek még a zenélős, beszélős játékok valók, még pici a különböző készségfejlesztő játékokhoz. Egyelőre a színek, a formák és különböző anyagot érzékelése a lényeg, és a sok éneklés,meg mondóka. Nagyon szereti mikor Ringatózunk itthon is.
Meli készségfeljesztő dologat kap, de megigértük neki, ha nem hadja békén a kutya dolgait, akor kutyatányért és fekhelyet fog kapni. Ma is magáraborította a kutya vizétr. nem voltam ám ideges!
Mosógép, nekem akkor csinálta ezt, hogy orba szájba folyt a víz belőle, mikor a vízkő miatt valami cső szétment benne.
De mivel előtte költötem rá 12 ezer forintot, inkább vettünk ewgy újjat. Igaz most sem használok smemi vízlágyítót, mert annak az árán majd veszek 5 év múlva egy másik mosógépet. Amúgy én minden hónapban átmosom egy üveg ecettel a gépet, és szépen ksizedi a vízkövet és fényes lesz a dob is tőle!
Igen olvastam a naplódban, hogy ha délben kap főzit akkor hamarabb éhezik meg.
Meli is amíg üres főzit kapatt hamar kérte az uzsit. De mióta van rajta valamilyne feltét jobban jólakik,és ilyenkór még kevesebb mewnnyiséget is eszik.
Na, itt vagyok én is. Domi alszik. Az előbb mentem volna teregetni, de a mosógép elöntötte vízzel a fürdőszobát... Mi a fene baja lehet ennek is? Fél vödör vizet szedtem csak össze... Marhára élveztem.
Kicsit jobban vagyok, dél körül vettem be egy Panadolt, már 36,6-ot mutat a hőmérő, az meg tuti jó. Domi megint nem akart enni, pedig fincsi főttburi-főttrépa-sajt mixet csináltam neki. Bezzeg elalvás előtt beküldte a 2,5 dl tápszert. Már az agyamra megy, hogy kínálom, és alig eszik valamit. Meg kellene tömnöm? :-))
Gondolkoztam, mit kellene neki venni karácsonyra. Igaz, Ő még inkább a csillogó látványnak jobban örül. Nektek van valami ötletetek?
EGy kicsi néha nekünk is kijön, főleg ha szopizik előtte és még egy üveg főzit is bevág. mint tegnap!!!
Én ma krumpli, brokkoli, alma főzit csináltam neki. Még nem ette meg, mert délben tápszert adok neki és 4 körül eszik főzeléket.
Lehet hogy sokat evett belőle?
Ert ő még csak most szokja aszilárd kaját.
És lehet hogy ezért is van az hogy foltosodik egy kicsit. És nem az alrgia amiatt.
Mert Meli amikor valami újat kapott akkor mindig összefosizta amgát, de többet nem.
Ha szereti a sütőtököt, akor próbáld ki hogy teszel bele egy kis főtt almát is. És ha akkor is anynira kidoltosodik, akkor tuti az alma a ludas!
Igen az a baj vele, hogy sok olyan része van, amit nem lehet megenni, de pl. levesbenmeg pont jó, mert ízt ad neki.
Én ha egyben sütök nagy ritkán csirkét, akkor megtöltöm. De inkább a csirkecomb bőre alá szoktam tenni tölteléket és azt sütök inkább.
Ki is takarítottunk gyorsan, most pihi van.
Bazsi sajna alig aludt valamit, és mikor felkelt, egy kis sütőtök is érkezett kifelé.