Haragszom a volt férjemre, semmit nem segít a fiunknak,... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
A soraidból ítélve te sem vagy az anyukák gyöngye.
Túl vagyok a hatvanon de egyáltalán nem érzem magam vénülő embernek.
Számlaszámot nem lehet csak úgy átíratni valakire.
Kell annak a hozzájárulása is.
Akkor nagyon gazdag a fiad.
Adjon el egy ingatlant vagy autót és anyagi gond megoldva.
Adjatok el mindent. Anyagi gond megoldva, plusz még jó nagy halom borsot is törtök az orra alá, ergo lehet kárörvendeni is. Bár meg sem érzi, ha milliomos :D
Amúgy ma már mindenki soktízmilliomos, akinek van egy saját ingatlana.
Ahogy olvasom a fórumot, a válaszaidat, nekem az jön le, hogy neked van feldolgozatlan problémád a volt férjeddel.
Előbb ezt kell(ene) tisztáznod magadban.
Az apa és a fiatok is felnőtt emberek közös program szervezése az ő dolguk. És minden egyéb is, anyagi támogatás, stb.
Na, most buktál le, hogy tényleg jól gondoltam. :)
Egy anonim után, hogy lehetne nyomozni? A stílus ami a szemet megüti, arról meg nem tehetek, hogy nyitott vagyok ezekre a dolgokra.
És mond, ez mi, ha nem a pénzre gondolás?
Igazából önálló életet kellene már élnie de a jelenlegi fizetéséből nem tud. Ez is aggasztja, hogy szeretne már saját életet, de nem tud. Anyagilag is tudna az apja segíteni, de az sincs. Ott az anyagi.
Valamiért szereted, ha sajnálnak, inkább legyél tökös, életrevaló, hogy irigyeljenek, ne minden fórumod arról szóljon, ki miért nem szeret, mi miért nem sikerül?
A problémákat még nickel is tudnád vállalni, akkor is segítenének a fórumozók hidd már el.
Nem muszáj természetesen, de amint kiírsz egy fórumot, arra lesznek reakciók, lehet nem a kedvedre valók, felnőtt embernek ezt is el kell viselni, hogy nem mindenki ért veled egyett.
Nem, tényleg nem így indult, úgy indult mintha 5-10 éves gyerekről lenne szó.
Így legalább garantáltan a gyerek megörökli, nem az állambácsi, vagy a barátnője, mert akár azt is megjelölhetné. Mindig nézd a kevésbé rosszat és a gyereket is neveld arra.
Tudhatö hány gyerekre kell még költeni az apának?
Lehet ő is alig tud egyik lábáról a másikra állni.
Ha jól következtetek, akkor ennek az apának kell még a fiatalabb testvér után fizetni.
Amíg nem ismerjük mind a jét történetét, maradjunk annál, 20 éves álljon a tálcára, mert 40- 50- 60-80 évesen is élhetetlen marad, nyalogatva a valós, vagy vélt sebeit, nem fog felnőni, csak az évei repülnek el.
No no! Húsz évesen akármi a végzettsége nem kereshet annyit hogy önálló élete legyen
Kizótünt ugy hogy targoncázik. Ezt a vizsgát jellemzően segéd vagy betanított munkások végzik el, bizonyára nem kevés pénz ez sem
Én 28 éves korom körül kaptam komoly műszaki dolgokat anyámtól, a fizetésemböl nem tellett volna pedig szakmunkás voltam, majd technikumot végeztem
Szerintem észrevehetné az apja, hogy még rászorúlna anyagilag és mentálisan is
És akkor még ott van hogy pánikos + betegség/?/
Dehogy vagyok ellenséges, csak neked nem tetsző választ adtam.
" Anyagilag is tudna az apja segíteni, de az sincs. Tényleg rossz így látnom, pedig nagyon jó és dolgos gyerek."
Persze, ha tud adhat, de már nem elvárható.
Azt hittem valami pici gyerekről van szó, azt írtad, nem viszi el, de 20 éves, magától kell, hogy menjen, ha akar.
Miért más egy 20 éves gyerek a 15-nél?
Ez még kérdésnek is gyermeteg, kedves Fi.
Az egyik teenager gyermek, a másik meg felnőtt, önnáló ember.
Miért kellene egy 20 éves, önálló keresettel rendelkező felnőttet az apjának anyagilag támogatnia?
Megteheti, ha akarja és van rá lehetősége, de elvárni nem lehet.
20 évesen már önállóan hozza a döntéseit, nem?
Megbeszéli az apjával az időtpontot és megy.
Más hétvégeken meg ott vannak a haverokkal közös programok.
De itt nemcsak arról volt szó, hogy találkozni szeretne vele, hanem anyagi segítség is kellene. Hogy nem keres annyit, amennyit szeretne, az nem az apja hibája.
Egy 20 éves fiatalnak már a saját jövőjéért kell felelősséget vállalnia. A szülők múltbeli döntései nem akadályozhatják meg abban, hogy tanuljon, dolgozzon, fejlődjön. Az önállóság fontosabb, mint a régi sérelmek dédelgetése vagy az anyagi függőség fenntartása.
További ajánlott fórumok:
- A férjemre hajt vajon a kolléganője vagy csak barátok?
- Zalán: ezt a nevet szeretnénk adni a születendő fiunknak, de visszariaszt a jellemzése: önfejű, makacs, harcos, egoista...
- Bátyusok rátelepszenek a férjemre
- Amióta gyerekem van haragszom a férjemre, hogy neki mindent...
- Hogyan lehetne a férjemre hatni?
- Egy nőcske ráakadt a férjemre. Legszívesebben helyre...