Hány hónapos koráig kell a babának K-vitamint (Konakion) adni? (tudásbázis)
Kb. tényleg attól függ. Komolyan. Engem nagyon felháborít. Orvos családban nőttem fel, némi rálátásom van erre. :((
Talán ezért is van az, ha felírnak valamit a gyerekemnek, akkor többnyire még 3-4 helyen utánanézek, mielőtt tényleg beadnám. Igaz, szerencsémre már az első gyereknél sikerült egy tündéri dokinénit találnom, aki szinte sose ad semmire se gyógyszert, mindent "ősi" módszerekkel igyekszik gyógyítani, természetesen. Meg is van az eredménye: kb. 2 éve láttuk utoljára (3 gyerek mellett!), akkor is egészséges babatanácsadáson. :))
Én is pont így voltam vele! :))
Volt arra is példa, hogy valaki anélkül írta fel nekem a vasat, hogy látta volna a vérképem. :)) Pedig a normál értéken jóval több vasam volt még kismamának is! :))
Az egészben az a vicc, hogy gyógyszerlobbi kérdése. :))
Egyáltalán nem adják régóta, s vannak eu országok, ahol ma sincs bevezetve, avagy más vitaminkészítő nyert, s éppenséggel vasat adagolnak. :))
Így én nem is dőltem be neki, s nem is kínoztam vele a gyerekeimet!
A szervezet nagyon is tudja, miért nem kerül át az anyatejből a K vitamin!
Ez olyasmi, mint várandósság alatt szedetni anyukákkal a vasat vérszegénységre hivatkozva, holott teljesen természetes a csökkenése! Hiszen a vas gátolja a magnézium felszívódását, az meg pont ahhoz kell, hogy ne legyen koraszülés. (görcsoldó) Persze a legegyszerűbb nyomatni jó pénzért a vasat, majd utána a magnéziumot. :)) Ahelyett, hogy bíznánk a megérzésekben, s azt ennénk, amit megkívánnánk, tudva, hogy a szervezet kiköveteli magának, amit akar!:)
Túl van lihegve minden, agyonra vitaminozza magát a társadalom kemény pénzekért (holott a tablettáknak csak kb. 10-20%-a szívódik föl, a többi csak a vesét terheli), s ettől már a gyerekeinekt se kíméljük. :(((
Pedig pl. a Vigantolt is le lehet cserélni napi 10 perc levegőzéssel, a téli időszakban is!
WOW! kivételesen stimmel valami! ;)
Nekünk addig kellett adni, amíg kizárólag szopott a gyerek. Ahogy elkezdett eszegetni, persze nem egyetlen kanálka banánt/almát, hanem mérhető mennyiséget, akkortól már nem kellett adni.
Normális vagy nem, a gyomornedvben is van sósav.
Úgy tudom, a vérzékenység megelőzésére kell adni heti 1 ampullát - egészen addig, míg a szervezet nem jut máshonnan K vitaminhoz. Azaz a védőnőnk fogalmazásában: amíg a csecsemő nem eszik minden nap legalább egyszer zöldségfélét/gyümölcsöt.
További ajánlott fórumok:
- Álnegatív kombinált teszt eredmény mennyire gyakori, tehát hogy negatív kockázat mellett mégis genetikai rendellenessége van a babának?
- Évek óta nagyon tetszik ez a név nekünk, de elég ritka... Merjük adni a babának?
- Különleges fiúnevet a babának! Tippeket kérek! :)
- Mennyi idős koráig kell egy babának forralni a tejet?
- Ha az utolsó üveg Konakiont nem adom be, nem lesz baj?
- A K-vitamin jelentősége