Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Halas puffancs recept

Halas puffancs recept

A Halas puffancs hozzávalói:
A tésztához:

20 dkg finomliszt
1 csapott kávéskanál só
1 dl tej
1 csipet kristálycukor
3 dkg vaj
2 cl rum v. konyak
1 tojás
1,5 dkg élesztő

A töltelékhez:

10 dkg szálkamentes füstölt hal
1 db kemény tojás
1 késhegynyi őrölt bors
2 db háromszögletű sajt v. 1 db natúr tömlős sajt

Kisütéshez: olaj
Tálaláshoz: tartármártás


A Halas puffancs elkészítési módja:
A lisztet átszitáljuk és a tésztához való anyagokkal középkeménységű tésztává dolgozzuk egészen addig, míg a tészta az edény oldaláról el nem válik. Tiszta konyharuhával letakarva langyos helyen fél órát keletjük. Ha megkelt, lisztezett deszkán 2 mm vastagságúra nyújtjuk és fánkszaggatóval korongokká szúrjuk (16 db). A korongokat lisztezett abroszra helyezzük, minden második korong közepére halmot rakunk a halas masszából és az üres korongot rárakva, a széleit mutatóujjunkkal rányomkodjuk. Ha ügyesen dolgozunk, 8 db puffancsunk lesz. 20 perc kelesztés után forró olajban mindkét oldalát aranysárgára sütjük. Töltelék: A halat a tojással húsdarálón ledaráljuk és villával összedolgozzuk a sajttal és az őrölt borssal. Tartármártással tálaljuk.


Kategória: Halas ételek receptjei


A halas puffancs elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook