Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Halandzsából értelmes mondatok? fórum

Halandzsából értelmes mondatok? (beszélgetős fórum)


1 2
27. baumann (válaszként erre: 25. - Mokuskas)
2013. máj. 7. 23:18
Igen és minden rendben :)
2013. máj. 7. 23:02
Bocs, ha kicsit erőszakosnak tűnök, de sajnos a szakmai vakság vagy mert ez egy nem régi felfedezés csupán ismeretének hiánya kapcsán majdnem az én fiamat leírták autistának! Most meg már szinte ugyanolyan mint a többi vele egykorú! Sokkal nyugodtabb, mert nem frusztrálja, hogy nem értik ill. ő sem érti a többieket!
2013. máj. 7. 22:20
És a negatív tartományt is vizsgálták,mert ez a lényeg?
24. baumann (válaszként erre: 21. - Ildianya)
2013. máj. 7. 22:14
Köszönöm :)
23. baumann (válaszként erre: 20. - Mokuskas)
2013. máj. 7. 22:12

Olvastam igen :) kórházba műtöték és mazsek orvoshoz jártunk vissza vagyis a maszek rendelésére maszek rendelőjébe! És ott minden egyes alkalommal csináltak hallás vizsgálatott ,a legutolsó januárba volt és most csak a madarászba vittem el ! De a maszek nem látott semmi rendeleneséget és ők sem ! Nálunk a T, D betűt hazsnálja legtöbszőr ........


Nem szoktam közzé tenni hogy maszek nagyon ,mert sok az irigy ember ,hogy van ugyan olyan jó az állami is stb....

2013. máj. 7. 22:12

A beszédvizsgálóba mi is jártunk logopédiára és gyógypedagógiára ők is sokat segítettek, de ha előbb

tudtam volna mindezt sokkal eredményesebbek tudtak volna lenni és ez nem mellékes!

21. Ildianya (válaszként erre: 18. - Baumann)
2013. máj. 7. 22:02
Kitartás!!!!!:))))))
2013. máj. 7. 21:58
A helyedben nem hagynám ki a maszek audiológust, mert azért durva hogy ezt kihagyják és a terápia után kezdtek előjönni a hangjai! Addig minden mással hangzót k-val és g-vel helyettesített viszont a magánhangzói és a szótagszám meg volt! Volt hogy én sem értettem,mert nála a kutya és a kuka ugyanaz volt! Most meg ha nem tudják mik voltak az előzmények teljesen ledöbbennek, hogy milyen szépen és főleg közérthetően beszél!
2013. máj. 7. 21:53
A privátot olvastad?!
2013. máj. 7. 21:48
Lelki okok ,sokat idegeskedtem a várandóságom alatt ! Mozgása meg apukájától öröklött de lehet segíteni hogy biztosabb legyen :) Más probléma szerencsére nincs vagyis nekem most ez elég nagy de tudom ,jó lesz hamarosan ,amúgy nagyon jó fej annyit nevetett aki felmérte és hogy ez jó hogy így bene van a viccekbe !
17. baumann (válaszként erre: 16. - Mokuskas)
2013. máj. 7. 21:46
Fülét már felszúrták :( azon már rég túl vagyunk ! majdnem 1,5 -éve ,ma voltunk a beszédjavítóba és tornára felirtak de lelki okok vannak a háttérbe illetve mozgása kötött valószínű itt a probléma :(
2013. máj. 7. 21:09
Azért, ha sokáig nem beszél közérthetően, nem árt fülészetre is elmenni.Mi nálunk pl. úgy begyűlt a váladék a fülébe, hogy lényegében úgy hallott mintha víz alatt beszéltek volna hozzá. Miután felszúrták a fülét azóta hall! Mindkét füle tele volt és tubust is kapott. Utána egy maszek gyerek audiológus aki megállapította, hogy túlhall és 10 napos kúrával egész rendbe jött! Most már logopédus, gyógypedagógus és gyógytornász segítségével a 1.5 éves kornál leragadt 3 éves fiam most már majdnem beérte 6 évesen a korát!
15. baumann (válaszként erre: 14. - Ildianya)
2013. máj. 3. 13:53
Köszi :) , igen első gyerek !! Izgulok persze :) beszélek hozzá és ő csak folyamatisan didididi dádádádá halandzsa össze vissza :) , Én is későn kezdtem el beszélni ,anyukámék is anno meg voltak ijedve hogy néma maradok ,de még ennyire sem szólaltam meg mint a kisfiam ,csak mutógattam mindent meg őőőőő :D De ennyi idősen már tudtam kommunikálni ,elvittek egy természetgyógyászhoz és maszírozták a lábujjam alatt,minden esti fürdetésnél és elkezdtem beszélni,hogy attól -e passz :) De a lényeg,hogy valamit csak mondtam !
14. Ildianya (válaszként erre: 11. - Baumann)
2013. máj. 3. 11:38
Nem vagy rossz anya, nem csinalsz rosszul semmit:) Ezt verd ki a fejedből!!:) Első gyerek? Az első fiammal en is ilyen izgulos voltam, mindenen aggódtam. Mostmár rajottem hogy nem szabad:)tegnap utánna olvastam és azt írták ( ami szerintem is így van) hogy azért nem beszélnek mèg "érthetően" mert mi így is megértjük mit akarnak. Ne görcsölj rá a dologra mert annál rosszabb lesz neked. Anyukám is mondta, hogy mi sem egy időben kezdtünk el beszélni. Az öcsém három évesen màr olvasott. Én három évesen még csak halandzsáztam:) Nyugi!:)
2013. máj. 2. 23:20
Most megy bölcsibe újra jövőhéttől ,hátha be indul :)
2013. máj. 2. 23:19
De ezt a halandzsa szöveget egész nap mondja :) Mutogat hozzá ,szinte bele éléssel csinálja ,Édes nagyon de már kellene az értelmes szavak :)
11. baumann (válaszként erre: 8. - Ildianya)
2013. máj. 2. 23:17
Sokat beszélek hozzá ,de lehet ,hogy kevesett ? Ahogy le írtad hogy mindent mondasz neki ez jó dolog :) Na ilyenkor érzem rossz anyának magamat ,vagy valamit rosszul csinálok :/
10. baumann (válaszként erre: 6. - Aquatica)
2013. máj. 2. 23:15
Remélem ,csak aggodóm :)
9. baumann (válaszként erre: 7. - Bcicus)
2013. máj. 2. 23:15
Akkor boldog születésnapot neki :)
8. Ildianya (válaszként erre: 1. - Baumann)
2013. máj. 2. 22:41
Szia.:)Szerintem nem kell aggódni, nem minden gyermek fejlődik egyformán. Az én törpém most lesz júliusban két éves és már magyon szépen beszél. A férjem három éves koráig nem szolalt meg csak mutogatott:) kicsit féltem hogy a fiaim is későn fognak megszólalni de nem így lett. Van egy rokon kislány aki velünk egyidős és még nem beszél csak mutogat. A sok beszélgetés tényleg segít, én is a nap 24 órájában( az alvást kivéve) beszélek, mesélek nekik mindenről. Pl: mièrt mosom el a tányért, miert porszivozok fel stb. Ne izgulj kialakul. Egyszer csak azt fogod észre venni, hogy be sem áll a szája:)))
7. Bcicus (válaszként erre: 3. - Baumann)
2013. máj. 2. 22:31
holnap lesz 2
6. Aquatica (válaszként erre: 5. - Baumann)
2013. máj. 2. 21:24
Biztos jó lesz minden:)
5. baumann (válaszként erre: 1. - Aquatica)
2013. máj. 2. 14:10
Mi megyünk is a beszédjavító intézetbe , hátha ott mondanak valami okosat :))) De én is úgy gondolom ,hogy már kéne beszélnie ha nem is folyamatosan mondatokba de a szavakat igenis ! Októberben lesz 3-éves ,remélem addig változik vagy tudok valahogy neki még pluszba segíteni ,kapok jó tanácsokat ott a beszédjavítóba vagy felveszik egy csoportos foglalkozásra és egyszer csak megindul :D Bízom ,várok ! Sokan mondják ,ohh 3-éves koráig nem szólalt meg ,de ahogy látom látok gyerekeket ,beszélnek többen nem mondatokba de beszélnek és igenis foglalkozni kell evvel a dologgal ! Neurológiára elvittem ott minden rendben ,hallás vizsgálat kipipálva ,pszichológus ő viszont azt mondta,hogy "szét szórt a figyelme " tornát ajánlott és ezért viszem a beszédjavítóba mert ott azt hiszem ha látnak valami olyat akkor van gyógytorna !
4. baumann (válaszként erre: 7. - Csinita)
2013. máj. 2. 14:06
Na nálunk a családi napközibe épp volt egy kislány ,több nyelven beszéltek hozzá a szülők és ez votl az oka a késői beszédének :) De be indult ,és kislányról beszélünk ! Kitartás neked is ;)
3. baumann (válaszként erre: 6. - Bcicus)
2013. máj. 2. 14:05
Mennyi idős a gyermek ?
2. baumann (válaszként erre: 4. - Hnora)
2013. máj. 2. 14:05
Tényleg jó ötlet ,és sokat szogtam neki beszélni ,mivel pl az ujságokat nagyon szereti ,néha már az örületbe kerget velük és oda hozza ,vagyis adja a kezembe és mutogatja én meg mondom hogy mi micsoda :)
2013. máj. 2. 07:18

én ezt már nagyon sok helyen olvastam...

az orvos is mondta, de szerintem nem kell aggódni.

A kislányok és kisfiúk beszédfejlődése is eltér egymástól. Ha egy kislány egy éves kora körül, egy kisfiú másfél éves kora körül nem kezd el szavakat mondani, akkor fokozottan oda kell figyelni a beszédének fejlődésére.


Ha 2-2,5 éves korában nem kapcsol össze szavakat, már célzottan kell a beszéddel foglalkozni, amit a logopédiai tanácsadás mellett a szülő is megtehet. Ha a gyermek 3 évesen még mindig nem beszél, feltétlenül szakemberhez, logopédushoz kell fordulni.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook